Stretchen het nut en de voordelen

STRETCHEN HEEFT VOORDELEN

Het lichaam is flexibel, dit zou toch flexibel moeten zijn. Je moet in staat zijn om je te buigen en te bukken, je moet iets kunnen oprapen wat je op de grond hebt laten vallen. Je moet in staat zijn om zelf de rits van uw favoriete kleedje te sluiten. Je moet zelf een boek kunnen pakken die op de hoogste plank ligt. Dit zijn simpele oefeningen, er is helemaal niets moeilijk aan. Hoe dan ook, als je toch moeilijkheden ondervind bij simpele bewegingen dan moet je stretchen binnen uw mogelijkheden, en heb je eigenlijk al een stretch programma nodig.

Het nut van stretchen.

Stretchen is gewoon het uitrekken van het gehele lichaam of een deel ervan. Deze activiteit betreft het strekken of het stretchen van de structuur van de ledematen. Stretchen is zeer simpel. Zoals vermeld in de introductie, het is gebaseerd op de bewegingen van ons dagelijks leven, het kan ook gedaan worden door iedereen, de leeftijd maakt niet uit. Alhoewel de omvang van stretchen en lenigheidsoefeningen voor elke mens anders is, worden de spieren strakker naarmate een persoon ouder wordt. De reeks van bewegingen worden dan meestal geminimaliseerd en dan komen er bij oudere mensen ook vaker gewrichts problemen voor. Dit is waarom stretchen eigenlijk heel belangrijk is. Stretchen zou een dagelijkse routine moeten zijn in het leven.  Simpele oefeningen kunnen elke dag gedaan worden. Ze kunnen toegepast worden in uw leef stijl of in uw dagelijks activiteiten. En de oefeningen vragen bijna niets van tijd. Stretch oefeningen kunnen ook uitgevoerd worden tijdens een training. Eigenlijk is stretchen zelf een belangrijk onderdeel bij elke sport. Wordt ook altijd uitgevoerd voor de training begint. Het lichaam en de ledematen zijn dan beter voorbereid en kan je veel betere prestaties neerzetten.

Een ideale tijd als richtlijn.

Er is ook een ideale tijd als richtlijn van de duur van het stretchen. Het is het best uit te voeren in tien minuten. Dit geeft het lichaam genoeg kans om de spieren op te warmen, bereid het lichaam ook voor op de inspanningen van de eigenlijke bewegingen. Probeer ook nooit langer dan tien minuten op te warmen. Als je een half uur opwarmt is het lichaam deels al uitgeput. Dit is niet zo aangenaam voor iemand die zich voorbereid op zijn werkelijke oefeningen.

Algemene tips.

1. Het verhogen van de reeks van bewegingen.

Als je een constante zelfde beweging uitvoert, wordt de last op de spieren en de pezen verminderd, dit zal dan weer helpen om een verhoogde prestatie neer te zetten. Dus de ledematen en andere delen van het lichaam kunnen beter bewegen, en verkleinen de kans op blessuren. Geestelijk zal je er ook meer klaar voor zijn.

2.Verhoogt de kansen om goed te presteren.

Wanneer je in staat bent een uitgebreide reeks van bewegingen te doen, dan ben je ook in staat om meer te bereiken en ben je beter in staat om meer te doen. Bijvoorbeeld, je kan hoog springen zonder pijn te ervaren als je terug land op de grond. Het kan je ook helpen om andere sporten uit te oefenen of te verbeteren in de activiteiten dat je in je eigen sport uit voert

3. Blessure voorkomen.

Spieren opwarmen voorkomt blessures op de gewrichten, pezen en spieren. Wanneer de spieren en pezen goed flexibel zijn, dan zijn ze consequent en krijg je een goede flexibele werking van de spieren. Dit zal helpen in een snellere herstelling en van de pijn die soms gepaard gaat. De spieren van het lichaam zijn dan in staat om veel zwaardere en uitputtende oefeningen uit te voeren met minder kans op blessures.

4. Stretchen vermindert de spanning van de spieren.

Als de spieren hun normale oefeningen en opwarming krijgen, is het ook logisch dat ze goed samenwerken. Dit zal je uiteindelijk bevrijden van spierpijn of problemen.

5. Stretchen verhoogt de energie.

Als je in staat bent om meer te bewegen zal je uiteindelijk ook meer energie krijgen. Opwarmen kan ook je bewustzijn helpen, zoals er bewust van te zijn dat uw lichaam in staat is meer te doen. Al dus dat je meer gedreven bent om meer tot het uiterste te gaan.

6. Stretchen vermindert de cholesterol.

Onderzoek heeft aangetoond dat langdurige stretch oefeningen zoals yoga zal helpen om het cholesterol pijl te verlagen in het lichaam, en dit in samenwerking met een dieet. Dit zorgt dat vernauwde slagaders voorkomen worden en versterkt ook nog eens de weerstand tegen chronische ziekten.

Tot slot: Maak stretchen een onderdeel van je dagelijks leven.

Een opwarming van je spieren in je dagelijks leven, het heeft zo veel voordelen dat je er moeilijk nee tegen kunt zeggen. Het vraagt ook niet veel inspanning, en kan een dagelijkse activiteit zijn, nu en dan buigen en achterover gaan, of zich eens uitrekken doet wonderen. Fit zijn is heel belangrijk! dus doe er alles aan om een gezond lichaam te hebben.