5 Redenen waarom je nog geen six pack hebt

Geen zichtbaar six-pack

35844.jpegJe denkt dat je al het mogelijke hebt gedaan om een six-pack te bereiken. Je training perfect nageleefd en uitgevoerd, je voeding aangepast, supplementen netjes ingenomen, en de lijst gaat maar door. Maar toch, nog geen zichtbaar six-pack. Je vraagt je af waarom, bij die ene zie je duidelijke zichtbare buikspieren, wat een six-pack genoemd wordt in de fitnesswereld. En bij jezelf is er helemaal geen zichtbaar six-pack te zien. Dan is het nu tijd om uit te vinden hoe dit komt en wat de redenen zouden kunnen zijn. Hier zijn 5 redenen waarom je nog geen zichtbaar six-pack hebt.

1. Teveel core 

Crunch.jpgWe weten dat dit misschien wel een beetje gek klinkt, maar als je elke dag naar de sportschool gaat en je doet urenlang situps en chrunches dan is dit je eerste fout. Begrijp het nu niet verkeerd, deze oefeningen zijn effectief, maar als je echt die buikspieren wil te zien krijgen, dan moet je veel meer variatie in je training steken. Het verbranden van lichaamsvet is een eerste vereiste, dit kan met hardlopen en lichaamsgewicht trainingen, ook wel bodyweight oefeningen genoemd in de fitnesswereld. Versterk je buikspieren door het trainen met gewichten, maak een aantal kernoefeningen en je hebt een effectief six-pack trainingsplan.

2. Niet genoeg techniek

Buikspieroefening.jpgRegel nummer 1: stel altijd kwaliteit boven kwantiteit. Om definitie te krijgen, moeten de buikspieren correct gewerkt hebben. Juiste techniek tijdens de kernoefeningen versterkt kleine stabiliserende spieren en isoleert de specifieke spiergroep waar je gericht op werkt, waardoor je een afgewerkte set van buikspieroefeningen hebt. Bekijk het op volgende manier: als je buikspieren niet het gevoel hebben dat ze actief waren dan zal waarschijnlijk of is de kans zelfs heel groot dat je geen goede techniek hebt om je oefeningen correct uit te voeren. Op YouTube zijn er video's genoeg te vinden hoe je een oefening correct uitvoert. Je kan bijvoorbeeld eens het YouTube kanaal bekijken van Freeletics, of vraag een vriend om je eens te filmen zodat je kan zien of je de juiste techniek gebruikt. 

3. Teveel trainen

Wist je dat een six-pack niet alleen gemaakt wordt in de sportschool, maar ook tijdens je rustpauzes. Daarom is het van essentieel belang dat je evenveel aandacht moet besteden aan je rustdag als dat je aandacht besteed aan je training. En als we zeggen rust, bedoelen we ook slapen. Krijg je 7 à 8 uur slaap van een goede kwaliteit per nacht. Nee? Dan zou dit een reden kunnen zijn voor je niet zichtbare six-pack. Hard getraind vandaag, kick dan back, relax en laat je lichaam rusten.

4. De juiste voeding

Ooit gehoord dat buikspieren worden gemaakt in de keuken? Dat klopt, het negeren van je voeding is als het negeren van je six-pack. Het belangrijkste punt dat mensen lijken te missen is dat een six-pack pas zichtbaar wordt wanneer het lichaamsvet niveau laag genoeg is, en dit is iets wat vooral bereikt wordt via de voeding. Buikvet is de belangrijkste reserve van het lichaam voor moeilijke tijden, dat is waarom het lichaam dit vet zolang mogelijk wil en daarom breekt dit vet als laatste af. 

5. Teveel vasthouden aan wat je weet

Hoe vaak heb je de intensiteit van je buikspieroefeningen verhoogt? Niet erg vaak? Vreemd, want in gewichtstraining, van zodra je een bepaald gewicht kunt heffen, zal je na verloop van tijd het gewicht willen verhogen. Zelfde als in het lopen: als je éénmaal een bepaalde afstand kan lopen of een afstand in een bepaalde tijd afleggen zal je die zo snel mogelijk willen verbeteren, of je zal de afstand willen vergroten. Met dit in het achterhoofd, is het tijd dat je die buikspieren uitgedaagd. Je trainingen verzwaren is een must.

Conclusie

Een six-pack is op zich een haalbaar  en goed doel. Maar wel een doel waar je heel erg hard gaat moeten voor werken. Niet meer van die beginnersfouten maken. Nu je weet wat je hebt verkeerd gedaan, komt het er voor de rest op neer dat je hard werkt en dat harde werk zou nu kunnen beginnen.