10 tips tegen constipatie

Inleiding

Constipatie is een onderwerp waar men niet vaak over praat omdat het veel te beschamend is. Constipatie zorgt ervoor dat mensen chagerijnig worden. Wie kan het ze ook kwalijk nemen, het is namelijk vervelen, ongemakkelijk en soms zelfs pijnlijk. Denk je eens in dat je dagen of weken verstopt bent! Ondenkbaar en verschrikkelijk! Maar het gebeurd.

Natuurlijke middeltjes worden vaak nog gezien als de beste methodes en veel mensen vinden ze ook beter dan wat in de drogist te koop is. Of het zo is, is voor iedereen persoonlijk en toch iets wat zelf uitgeprobeerd dient te worden.

10 tips tegen constipatie

  1. Pruimen en warm water. Pruimen zijn van nature al laxerend. Ze bevatten veel vezels en zijn rijk aan Vitamine A, dit zorgt ervoor dat ze zeer goed zijn tegen constipatie. Eet 10 pruimen en neem daarbij een glas warm water. Dit zou binnen 15 minuten moeten werken, is dat niet het geval, neem dan nog een glas warm water. Warm water is ook bekend voor het stimuleren van de darmen.
  2. Pruimensap. Verwarm 200 - 225 ml. pruimensap (45 seconden in de magnetron of in een pan op het fornuis). Voeg 1 eetlepel boter of (olijf)olie toe en verwarm nog even. Haal van het vuur, roer goed door, laat afkoelen totdat het te drinken is. Drink op! Dit werkt vaak snel dus hou het in de gaten.
  3. Citroen of limoen. Verwarm een glas water. Pers daar een halve citroen of limoen in uit. Drink dit op een nuchtere maag in de ochtend. Het maakt je niet alleen van binnen schoon maar zorgt ook dat de constipatie achterwege blijft.
  4. Honing. Honing kan ook helpen tegen constipatie. Voeg een halve theelepel honing in een kopje warm water en roer. Drink dit 2-3 keer per dag om constipatie te verlichten.
  5. Olijfolie. Meng een eetlepel olijfolie en citroensap. Neem dit elke ochtend op een nuchtere maag in. Dit kan heel snel gaan. Voordat je je ontbijt op hebt heb je de kans om naar de wc te rennen.
  6. Appel of appelazijn. Appels zitten boordevol pectine en dat zorgt voor een laxerend effect. Eet 1 appel per dag of 2 eetlepels appelazijn in een glas en de constipatie zal verlichten.
  7. Spinazie. Spinazie is het belangrijkste voedsel voor je gehele spijsverteringskanaal. Ruwe spinazie reinigt uw darmkanaal. Of je de spinazie kookt of rauw eet maakt niet uit, bij allebei de manier verlicht het de constipatie. Drinken is zelfs nog beter. Neem 100 gram spinazie meng die met 100 ml water of appelsap. Drink het twee keer per dag en in een paar dagen tijd zal het de constipatie genezen.
  8. Zemelen. Neem een glas pruimensap, meng die met een kopje appelmoes en een kopje lijnzaad of andere zemelen. Eet een of twee eetlepels en drink er genoeg water bij. Bewaar de rest in de koelkast. Dit mengsel blijkt ook zeer krachtig te zijn.
  9. Wonderolie. Ja, ja het is smerig. Maar het helpt!! Olie in het algemeen helpt vaak goed tegen constipatie. Wonderolie is de meeste krachtige om je daar mee te helpen. Het maakt je van binnenuit helemaal schoon. Meestal is de dosering twee tot vier theelepels en veel water drinken. Resultaten binnen drie tot 5 uur. Volg de aanwijzingen op het etiket wanneer er iets anders staat dan hier vermeld.
  10. Opstapje en druk toepassen. Zet je benen op het krukje wanneer je op de toilet zit. Op deze manier is er minder spanning en druk bij de benen. Mocht dit nog niet voldoende zijn, dan kan je met je vingers in de buurt van je anus een beetje druk uitoefenen of trek platic handschoenen aan en help de harde ontlasting uit je anus te halen. Ja het klinkt verschrikkelijk vies (en dat is het ook), maar wanneer je er last van hebt en je bent met allerlei middeltjes bezig en het doet pijn wanneer je zit, dan maakt dat vieze je helemaal niet uit!

Conclusie

Veel mensen hebben last van constipatie, het is niet leuk om er last van te hebben en je hebt niet altijd iets in huis. Huis, tuin en keuken middeltjes helpen vaak tegen verschillende aandoeningen, zo ook tegen constipatie.