Koortslip bestrijden met Zovirax

Waardoor een koortslip

U kunt een koortslip krijgen door diverse factoren. Deze factoren kunnen zowel van buitenaf als van binnenuit komen.

Het varieert echter per persoon op welke manier er vatbaarheid voor een koortslip is. Mensen met een verminderde weerstand, maken echter meer kans op een koortslip. De volgende factoren spelen een rol bij het krijgen van een koortslip:

  • Factoren van buitenaf zijn: te veel in de zon of onder de zonnebank. Ultraviolet licht of zonlicht kunnen het virus dat een koortslip veroorzaakt sneller laten ontwikkelen. Verder zijn koud en guur weer, bekende oorzaken van een koortslip.
  • Factoren van binnenuit zijn: veel stress door geestelijke of lichamelijke overbelasting, infecties en koorts door griep of verkoudheid, zwangerschap en menstruatie of veelvuldig zeer gekruid en scherp eten.

Wanneer behandelen met Zovirax

Hoe sneller u een koortslip met Zovirax begint te behandelen, des te beter is het voor de genezing. Het beste moment om met Zovirax te beginnen is, wanneer u de eerste tintelingen van een koortslip voelt. Dit houdt in dat u al begint met de behandeling, wanneer er nog niets zichtbaar is. Een koortslip is namelijk een Herpes Simplex Virus, dat zich snel vermenigvuldigt. Voor een behandeling tegen dit virus is een antivirale koortslip crème van belang. Aciclovir is de meest virusremmende stof die in Nederland gebruikt wordt. Zovirax bezit deze stof en is daarom een zeer werkzaam product. Zovirax gaat virusvermenigvuldiging tegen, versnelt de genezing en verkort de periode van een pijnlijke koortslip. Indien u zorgt voor voldoende nachtrust en weinig stress, geeft u uw lichaam de tijd om het virus te bestrijden.

Is een koortslip besmettelijk

Een koortslip bestaat uit meerdere blaasjes op en rond uw lippen. Dit wordt ook wel koortsuitslag genoemd. Een koortslip is een Herpes Simplex Virus 1 en is zeer besmettelijk. Een koortslip is heel eenvoudig te krijgen door te knuffelen en kussen met iemand die al een koortslip heeft. Bent u eenmaal besmet met een koortslip, dan zult u het virus altijd bij u blijven dragen. Het virus dat een koortslip veroorzaakt verschuilt zich namelijk in de zenuwknoppen en kan bij de bekende factoren iedere keer weer te voorschijn komen. Om deze reden verschijnt een koortslip altijd op dezelfde plek.

Moet ik naar de dokter

In de volgende gevallen is het verstandig om naar de dokter te gaan:

  • Indien u een koortslip heeft en die is na twee weken nog niet verdwenen.
  • Wanneer u een koortslip heeft en deze breidt zich uit tot een grotere ontsteking. In dit geval zijn er waarschijnlijk andere bacteriën in de blaasjes gaan zitten, hierdoor is een andere behandeling gewenst.
  • Indien u zeer vaak een koortslip heeft. Bij vaker dan 5 maal per jaar is een dokters bezoek verstandig.
  • Bij kleine en jonge kinderen die voor de eerste keer in hun leven een koortslip hebben. De dokter kan in dit geval vaststellen of het werkelijk om een koortslip gaat.

Hoe is Zovirax verkrijgbaar

Zovirax is verkrijgbaar in tubes en pompjes. Zovirax is hiermee de enige koortslip crème die in een pompje verkrijgbaar is. Zowel in de tube als in de pomp zit 2 gram crème, die voldoende dient te zijn voor een koortslip uitbraak. Dit betekent dus voor 4 dagen achter elkaar, 5 maal per dag behandelen. Het voordeel van de pomp is: de hygiënische verpakking, gelijk de goede dosering en door zijn stevigheid, gemakkelijk om mee te nemen. Zovirax is verkrijgbaar bij drogisterijen, apotheken en supermarkten.