Tips voor leuke herinneringen van je zwangerschap

Inleiding

Je zwangerschap is een bijzondere periode. Er groeit toch een nieuw leven in je. Omdat je waarschijnlijk niet heel vaak zwanger zult zijn in je leven, is het belangrijk om er zoveel mogelijk van te genieten en bij je zwangerschap stil te staan. Veel vrouwen vinden het belangrijk om hun zwangerschap vast te laten leggen. Het is een leuke herinnering voor later, maar ook voor het kindje is het later leuk om terug te kijken hoe het in de buik groeide. Je kan op verschillende manieren je zwangerschap laten vastleggen. Op die manier kan je er altijd naar terugkijken en aan terug denken. Lees verder voor de tips voor leuke herinneringen van je zwangerschap.

Ideeën om je zwangerschap vast te laten leggen

Foto's van je zwangere buik

Veel vrouwen vinden hun zwangere buik mooi en bijzonder. De groeiende buik staat toch symbool voor het kindje in je buik. Veel vrouwen willen dit moment graag vastleggen. Het is leuk voor later om foto's van je buik te maken. Doe dit bijvoorbeeld iedere maand, dan kan je later het verschil terug zien. Tijdens je zwangerschap wordt je buik geleidelijk dikker waardoor het je niet echt zal opvallen dat hij echt een stuk dikker wordt. Wanneer je iedere maand een foto van je buik maakt, dan kan je pas echt goed zien hoeveel je buik eigenlijk groeit. In het begin heb je nog een mini buikje, maar op het eind heb je een toeter!

Foto's van je ongeboren kindje

Een foto van het kindje in je buik wordt een echo genoemd. Zonder medische noodzaak krijg je twee echo's, namelijk met ongeveer 12 weken en met 20 weken. Dit zijn vooral medische echo's, maar het is altijd leuk om de beelden te zien en een paar afdrukken mee naar huis te krijgen. Het is toch de eerste foto van je kindje! Je kan er tegenwoordig ook voor kiezen om een pretecho te maken. Deze moet je wel zelf betalen, maar er wordt echt goed de tijd genomen voor je kindje en je krijgt de beelden mee naar huis. In plaats van 2D, kan je tegenwoordig ook al 3D en 4D echo's krijgen. Bij een 3D echo zie je je kindje niet bewegen, maar krijg je wel goed het kindje te zien. Zo kan je bijvoorbeeld goed zien hoe het gezichtje er uitziet. Een 4D echo is weer een stap verder, bij een 4D echo zie je je kindje wel bewegen, maar je ziet het ook in 3D. Dit is natuurlijk helemaal bijzonder!

Afdruk van je buik

Het is weer eens wat anders en iets origineels, maar om een blijvende herinnering aan je zwangere buik te houden, kan je er voor kiezen om een buikafdruk te maken. De buikafdruk wordt van gips gemaakt en je hebt zo een mooie herinnering. De buikafdruk geeft precies je buik weer zoals hij is. Het is het leukst om een buikafdruk op een later moment in de zwangerschap te doen. Des te groter de buik, des te levensechter lijkt de buikafdruk. Je kan er voor kiezen om de buikafdruk gewoon wit te laten, maar je kan hem ook versieren. Sommige vrouwen laten hem beschilderen of zetten er een tekst op. Zo heb je een mooi aandenken aan je zwangerschap!

Conclusie

Omdat je zwangerschap een mooie en bijzondere tijd is, willen veel vrouwen dit graag laten vastleggen. Het is leuk om er later nog eens naar terug te kijken, maar ook voor je kindje is het bijzonder om te zien. Er zijn verschillende manieren om een herinnering van je zwangerschap te krijgen. Allereerst is het leuk om iedere maand een foto van je buik te maken. Zo krijg je een mooi overzicht van je groeiende buik. Ook krijg je tijdens je zwangerschap verschillende echo's. Het is leuk om een echo in te lijsten of in een fotoalbum te doen. Het is toch de eerste foto van je kindje! Een derde mogelijkheid is om een buikafdruk te maken. Op die manier krijg je de vorm van je buik in gips. Zeker als je hem beschildert of er een tekst opzet, is het echt een soort kunstwerk!