Wat is je uitgerekende datum van bevallen

Hoi ik ben zwanger, maar wat is de uitgerekende datum van bevallen

Wat_is_je_uitgerekende_datum_van_bevallen-IntroPlaatje.jpg

Ja, je weet het zeker. Je bent nu inderdaad zwanger. Eigenlijk voelde je dat al, maar nu blijkt ook de test positief te zijn, zodat het nu echt zeker is. Gefeliciteerd met je zwangerschap, maar natuurlijk wil je nu ook graag van te voren weten wat je uitgerekende datum van bevallen wordt. Gelukkig kun je ook dat vaak zelf eenvoudig inschatten. Als je ook wilt weten hoe de je zwangerschapskalender er nu voor je uit ziet, lees dan vooral verder. Je bent in blijde verwachting en wat volgt er nu, wanneer komt het kind?

13 weken wachten voordat je het bekend maakt

Omdat er in de eerste weken helaas nog van alles kan misgaan met een zwangerschap, wachten de meeste vrouwen in ons land eerst 13 weken, voordat ze de zwangerschap wereldkundig maken. Je wilde het al veel eerder vertellen, maar kon het toch nog voor je houden. Behalve voor je partner natuurlijk, en misschien een enkele vriendin. Iedereen doet dat weer anders, maar ja het liefst ben je volledig zeker van het lukken van de zwangerschap. En als het zo ver is, bedenk dan samen met je partner hoe en aan wie je het heugelijke nieuws gaat vertellen. Soms heb je je ook al verraden door stiekem wat spulletjes te kopen of wat langer voor een winkel met babykleertjes te staan. Misschien was je wat misselijk, en trok je je snel terug. Maar gelukkig, stiekem doen hoeft nu niet meer. In blijde verwachting en wat nu.

Uitgerekende datum van bevallen

Dan zijn de eerste 13 weken voorbij en wil je toch graag weten voor welke datum je bent uitgerekend. Om die berekening te kunnen maken, is het belangrijk, om te weten wanneer je laatste menstruatie begonnen is. Tel hier tot slot nog veertig weken bij, en je hebt de uitgerekende datum. Nog preciezer: tel er 280 dagen bij op. Let wel, deze som klopt alleen, als je een regelmatige menstruatie cyclus had van 28 dagen en al meer dan 3 maanden geleden gestopt bent met de pil. Maar ook in andere gevallen geeft het een aardige indicatie. Tja, en nu nog achterhalen op welke dag je laatste cyclus ook al weer begon. Hoe nauwkeuriger je dit weet, hoe preciezer de uitgerekende datum natuurlijk ook is. Wie een zwangerschap plant, wat vaak genoeg niet zo eenvoudig blijkt te zijn, kan deze mooi van te voren noteren.

Laat een termijn echo maken

Wat je ook kunt doen, als je het zeker wilt weten, is tussen de 10e en 12e week een termijn echo laten maken. Ook hier komt een inschatting van de datum van bevallen uit. Vergelijk deze uitkomst dan met wat je zelf had berekend. Natuurlijk kan er altijd iets tussenkomen of lijkt het wat langer te duren dan gedacht, maar je hebt met deze berekening een goede indicatie van de blijde dag van bevallen. Iedereen kan zich hier nu op voorbereiden. Niet alleen je vrienden en natuurlijk je familie, maar ook de kinderkamer zal dan zeker klaar en ingericht zijn.