Wat is een bucketlist

Inleiding

Voor iemand die de gelijknamig en zeer ontroerende film met Jack Nicholson en Morgan Freeman heeft gezien, hoef ik waarschijnlijk niet meer zoveel toe te voegen. Voor diegenen die deze film niet hebben gezien zal ik hieronder uitleggen wat precies een bucketlist is. Iedereen kan er een opstellen en gaat je hele leven mee! Álle dromen en wensen die je hebt kun je hierin kwijt. Veel mensen vinden het ook prettig om zich een aantal doelen in het leven te stellen en een punt op de horizon te zetten waar ze naar toe kunnen leven of naar uit kunnen kijken. Een bucketlist kan hierbij helpen. Een film over het opstellen en beleven van een bucketlist is de film “The bucketlist”. Onderaan dit artikel wordt kort beschreven waar deze fantastische en zeer humorvolle film over gaat.

Wat is een bucketlist

Een bucketlist is een lijst die je samenstelt met alle dingen die je in je leven nog zou willen doen. Al je dromen en wensen kun je op deze lijst kwijt. Een soort 'to do-lijstje' waar je ook je gedane zaken/ activiteiten op af kunt vinken.

Hoe maak ik een eigen bucketlist

Maak zelf een lijst met alle dingen die je nog wil doen in je leven. Dit kunnen grote doelen (mooi huis, bepaalde baan etc) zijn, maar kunnen ook gewoon de kleine dingen in het leven behelzen zoals het brengen van een bezoek aan een oude tante, doen van vrijwilligerswerk etc. Als je deze doelen bereikt hebt, of activiteiten ondernomen hebt, kun je ze van je lijstje afstrepen of in een nieuwe (uitgebreidere) vorm opnieuw op je lijstje zetten. Door je doelen ook klein te stellen houd je er lol in, niemand vindt het leuk om een to do lijstje te hebben waar ze nooit iets van af kunnen strepen. Door het afstrepen besef je ook hoeveel je hebt bereikt (en kunt bereiken) en/ of hoeveel je hebt meegemaakt! Maak er geen star levensdoel van en wees ook niet teleurgesteld als je dingen niet in een keer kunt bereiken. Sommige doelen bereik je misschien ook wel nooit, maar het is leuk om ergens over te kunnen dromen. Je zult waarschijnlijk ook wel dromen hebben die erg duur kunnen zijn. Wellicht dat er goedkopere uitwerkingen mogelijk zijn of dat je een goed spaarplan voor je zelf kunt opzetten. Laat je niet ontmoedigen in je lijst, je eigen creativiteit is soms je eigen grens. Denk breder of laat mensen met je meedenken! Als je een mooi aandenken aan al je activiteiten/ doelen wil hebben kun je je bucketlist verwerken in een mooi boek of digitaal op de computer. Werk je wens uit op een a4tje en voeg hier persoonlijke notities, feedback of foto's bij. Zo heb je een mooie tastbare herinnering aan je eigen verwerkte wensen en gestelde doelen!

Waar gaat de film "The bucketlist" over?

Miljonair en zakenman Edward Cole (Jack Nicholson) en automonteur Carter Chambers ( Morgan Freeman) hebben geen enkele overeenkomst behalve de kanker waar ze allebei aan zullen komen te overlijden. In het ziekenhuis komen ze samen op een kamer te liggen en krijgen tegelijkertijd te horen dat ze niet meer zullen genezen en dat ze nog een half jaar tot een jaar te leven hebben. In de film zie je hoe ze op hun eigen manier hun gevecht tegen de ziekte aan het strijden zijn. Op een gegeven moment besluiten ze samen weg te lopen en alle dingen te doen die nog op de bucket list staan die Carter ooit opgesteld had. Tijdens deze reis maken ze geweldige en bizarre dingen mee en worden ze zelfs vrienden. Voor een ieder die deze film nog niet gezien heeft heb ik deze film echt als aanrader. Als je meer over de film wil weten of lezen: de film heeft ook een officiële website: Linktekst http://thebucketlist.warnerbros.com/