Stellingen om beter in balans te komen 1

Stellingen die kunnen helpen om sterker te worden en beter in balans te komen.

Met deze stellingen daag ik een ieder uit die ze leest om eens na te denken over wat werkelijk belangrijk is in het leven. Deze inzichten kunnen daarbij helpen om je focus te behouden of jezelf eens even die spiegel voor te houden. Om te lezen en te onderzoeken hoe je daar zelf in staat.

Stelling 1

Veel mensen denken dat succes op één terrein compenseert wat je op een ander gebied laat liggen. Maar is dat ook zo? Misschien lukt dat een tijdje. Maar biedt succes in je werk voldoende compensatie voor een stukgelopen huwelijk, een slechte gezondheid of persoonlijke tekortkomingen? Echte effectiviteit vereist evenwicht en dat maakt je succesvol.

Stelling 2

Een toekomstvisie weegt zwaarder dan ballast uit het verleden. Aan het verleden kun je niets meer veranderen, de toekomst heb j nog volledig in de hand. Die kun je naar eigen believen invullen. Leef vandaag en morgen en kom los van het verleden. Je schouders zullen vele malen lichter worden, waardoor je meer gata genieten van je leven nu. Waardeer wat je hebt.

Stelling 3

Probeer een visie te creëren voor de toekomst waarin iedereen in je omgeving zich kan vinden. Als je bestemming duidelijk is, kun je er keer op keer op terug vallen. De reis naar je bestemming is een onderdeel van je reis en daarom niet minder belangrijk. Geniet van de reis.

Stelling 4

Het naleven van het principe respect en het vermogen om oprecht en meevoelend naar een ander te luistern is kenmerkend voor effectieve mensen uit alle lagen van de bevolking. Succes is niet af te meten aan de materiële uiterlijkheden.

Stelling 5

Alle echte duurzame veranderingen komt van binnenuit. Bedenk dat het veranderen van de ander, niet een duurzame verandering is. Als je jezelf verandert, verander je daarmee ook je omgeving. Dat is duurzaam en levert je het meeste op.

Stelling 6

Begin met het einde voor ogen. Dit is een goede eigenschap van persoonlijk leiderschap. Weet waar je voor staat, wat je einddoel is, waar je naar toe gaat en wat je belangrijk vind. Wees proactief. Door actief te handelen, neem je verantwoordelijkheid voor je houding en daden. Een ander doet het je niet aan, jij neemt de keuze om het je aan te laten doen. Door deze houding aan te nemen kun je zeggen dat jij alle keuze´s zelf maakt. Ook die waarvan je nog moet leren, maar je neemt ze tenminste. Wees daar trots op!

Stelling 7

Doe de belangrijke zaken eerst, ook al vind je ze moeilijk. Dan nemen ze niet meer je energie weg en heb je ruimte om andere zaken te doen. Wellicht minder belangrijk, misschien leuker. Maar om je doelen te bereiken, moet je soms ook dingen doen die minder leuk zijn. Denk in termen van winnen-winnen. Op deze manier win jij en wint je omgeving, waardoor iedereen wint en er een groter gevoel van saamhorigheid ontstaat. Op deze manier ga je samen op zoek naar de oplossingen, die beide partijen tevreden stellen.

Natuurlijk is het moeilijk. Doordat je er moeite voor moet doen, behaal je daarmee ook de essentie van geluk. Voelt iets waar je je best voor moet doen, niet veel beter aan als iets wat je komt 'aanwaaien'...?

Over dit onderwerp zullen er nog meer artikelen verschijnen:

Stellingen om beter in balans te komen 2