Welke tips bij kater na gebruik van alcohol

De kater na te veel alcohol en de remedie tegen de kater, tips voor 2020 en 2021

Welke_tips_bij_kater_na_gebruik_van_alcohol-IntroPlaatje.jpg
 
 
 
 

Na te veel alcohol te hebben gedronken komt helaas meestal ook de kater. Nu kan de ene persoon beter tegen alcohol dan de andere, maar een kater is voor iedereen toch wel heel vervelend en eigenlijk onnodig. Lees dus deze tips om een kater zo veel mogelijk te voorkomen. Lees ook de tips om zo snel mogelijk van een kater af te komen. Ook honing verjaagt een kater. Voorkom coma zuipen, want dan is de lol er snel af. Lees de tips.

Wat is een kater bij teveel alcohol?

Een kater ontstaat door een tekort aan vocht in je lichaam. Alcoholische dranken onttrekken immers vocht aan je lichaam. Gevolg: verschrikkelijke, bonkende hoofdpijn, en vaak ook braakneigingen. Jammer, want het feestje was zo leuk en erg gezellig.

Voorkomen van een kater, hoe doe je dat?

Een kater helemaal voorkomen lukt je niet, wanneer je meer drinkt dan goed voor je is. Je kunt wel een aantal zaken doen om de kans op een stevige kater te verminderen. Daarom hier een aantal tips om een kater te voorkomen.

Tips om kater te voorkomen, anti katerplan en tips

Een aantal tips om de gevolgen van een kater wat te verminderen of voorkomen, zijn wel te geven. De beste is natuurlijk om niet te veel te drinken. Second best oplossingen zijn:

1. Lege maag voorkomen

Ga niet stappen op een nuchtere maag, maar eet eerst wat. Voedsel vertraagt namelijk de opname van alcohol in je lichaam en dus ook de nadelige gevolgen van alcohol. Een vette maaltijd is dan beter, want alcohol verbrandt eerst vet en dan pas andere stoffen. Ook helpen het vooraf innemen van wat olijfolie of enkele glazen melk.

2. Doe rustig aan

Je lichaam kan alcohol gewoon afbreken, als het maar niet te snel je lichaam binnenkomt en het niet te veel is. Dus: drink wat minder snel en spreid de inname van drank en alcohol wat over de avond.

3. Bruisende drankjes zijn riskant

Bruisende drankjes zijn wel lekker, maar door de luchtbelletjes bereikt de alcohol ook eerder je bloedbaan. Daardoor wordt je dus eerder dronken.

4. Tyramine en sulfiet als boosdoeners

Vermijd dranken met Tyramine en sulfiet. Het zit vaak in wat goedkopere wijn en bier, maar kan zorgen voor een knallende koppijn. Bovendien geldt Bier na wijn is venijn. Niet doen dus.

5. Mix niet onnodig dranken

Ga niet allerlei soorten drank door elkaar drinken, want dat is vragen om problemen. Cocktails zien er gezellig uit, maar kunnen al snel leiden tot een behoorlijke kater.

6. Honing en fructose

Honing bevat fructose. Dit help asceetaldehyde, de grote boosdoener van de kater, versneld af te voeren. Neem honing op een toastje of cracker, of neem wat extra frisdrank.

Tips bij een kater

En als de kater er is of er aankomt, zijn er ook nog maatregelen die je kunt nemen.

1. Vochtbalans aanvullen

Vul de vochtbalans in je lichaam aan. Drink water of vruchtensap. Het voordeel van vruchtensap is dat de fructose, waardoor de alcohol sneller verteert. Een voordeel van water is dat het gemakkelijk verkrijgbaar is en licht verteerbaar. Neem geen bruisend water of andere bruisende drankjes. Een bouillon wil ook helpen.

2. Eet wat

Als je lukt wat te eten en dat binnen te houden, sterk je sneller aan. Denk aan het eten van een banaan, tomaat, eieren. Neem ook wat extra vitamines in.

3. Slaap wat uit

Slapen? Ja, je knapt er letterlijk weer van op.

4. Niet in de zon gaan zitten

Bij een kater kunnen je ogen nauwelijks licht verdragen. Blijf uit de zon, want te veel zon verzwakt bovendien je weerstand. Een wandeling in de frisse lucht kan overigens geen kwaad.

Conclusie kater na te veel alcohol: voorkomen of anders snel herstellen

Probeer een kater te voorkomen na het drinken van alcohol en bedenk dat elk lichaam weer anders is en anders zal reageren. Gelukkig zijn er ook middeltjes om de kater dragelijk te maken.

Meer info op de WIKI4YOU homepage