Hoe helpt een goed ontbijt bij afvallen

Wil jij ook overtollig gewicht verliezen? Al jaren probeer ik overtollig vet en gewicht te verliezen. Weinig tot niets leek echt te helpen om af te slanken. Eindelijk ben ik er achter op welke wijze ik eenvoudig kan afslanken. Ik ben er achter dat ontbijt de belangrijkste maaltijd is op een dag. En dat terwijl veel mensen het ontbijt overslaan!

Ontbijt niet overslaan

Veel van mijn vrienden zeggen dat zij 's ochtends geen tijd hebben voor een ontbijt. De meeste tijd na het opstaan gaat op aan het aankleden van de kinderen. Ook reistijd naar het werk wordt aangegeven als reden om het ontbijt over te slaan. Ben je 's ochtends ook druk en heb je geen tijd voor ontbijt? Mijn advies: neem dan een appel of een boterham mee in de auto of in de trein. Het is wel van belang om jou stoelgang op gang te brengen. Zodra je dan bij jouw werkgever op het kantoor bent aangekomen, kan jij goed naar het toilet.

Warm water op nuchtere maag

Voordat ik begin aan het ontbijt, drink ik een kop thee of bronwater. Ik drink dus water, voordat ik aan het vaste voedsel begin. Er zijn verschillende redenen voor mij om te beginnen met water:

  • vochtbalans op peil brengen
  • afvalstoffen verwijderen uit lichaam
  • stoelgang op gang brengen
  • lichaam rustig wakker laten worden

Vochtbalans op peil brengen

Wist je dat je 's nachts veel vocht verliest? Met name als je 's nachts regelmatig droomt, zul je veel bewegen in je slaap waardoor je veel vocht kan verliezen. Sommige experts zeggen dat je wel een liter water kan verliezen tijdens jouw slaap. Je kan dit meten door op de weegschaal te gaan staan voordat je gaat slapen. Vervolgens meet je je eigen gewicht op de weegschaal zodra je wakker bent. Wil jij weten groot de inhoud van jou blaas is? Ga dan naar de eerste weging meteen naar het toilet om te plassen. En stap vervolgens opnieuw op de weegschaal. Ben je een kilo lichter nadat je hebt geplast? Dan heb jij een liter vocht in jouw blaas gehad.

Afvalstoffen verwijderen uit lichaam

Bovendien helpt het water om afvalstoffen te verwijderen uit jouw lichaam. Water is nodig als vervoermiddel voor bouwstoffen in jouw lichaam. Zo is het water ook nodig als vervoermiddel voor afvalstoffen in jou lichaam. Weet jij hoe vaak jij naar het toilet gaat op een dag? Wist je dat veel mensen te weinig naar het toilet gaan? Ik ben geen voedingsdeskundige, maar ik heb de indruk dat het verstandig is om te proberen drie keer daags te plassen en tenminste een keer per dag te poepen. Nu begrijp ik dat je denkt: "Maar ik kan dat niet op commando!". Daarom kan de volgende tip jou helpen.

Stoelgang op gang brengen

Zodra je 's ochtends bij het ontbijt begint met een glas water of thee, zal ook je stoelgang worden geprikkeld. Je hebt immers water nodig om te plassen, maar ook om te poepen. Dat klinkt wat vies, maar zonder water kan jouw lichaam geen goede ontlasting maken.

Lichaam rustig wakker laten worden

Naar mijn inschatting laat ik mijn lichaam rustig wennen aan het feit dat de nieuwe dag is begonnen door te beginnen met een glas water. Vroeger begon ik altijd met een glas jus d'orange. Op dit moment denk ik dat dat te zuur is om mee te beginnen.

Bewegen is een zegen

Mijn oma zei vroeger altijd: "bewegen is een zegen". Daarmee bedoelde zij te zeggen dat het verstandig is om regelmatig een stukje te wandelen of te fietsen. En dan liefst 's ochtends, want dan heb je nog lekker veel energie.

Champagne ontbijt

Af en toe beloon ik mezelf door te zondigen op alle bovenstaande tips en regels. Een paar keer per jaar beloon ik mijzelf op een champagne ontbijt voor mij en mijn partner. Meestal in een weekend waarin we alle tijd hebben voor elkaar. Een champagneontbijt is dan een echte traktatie. Bovendien voel ik mij niet schuldig en ik geniet enorm van het champagneontbijt.

Tot slot

Hierboven heb je verschillende redenen kunnen lezen waarom ik denk dat het verstandig is om goed te ontbijten. Een goed ontbijt hoort bij een dagritme voor jouw lichaam. Zeker indien je wilt afvallen is het verstandig een goed ritme van eten, drinken en bewegen aan te houden voor jou lichaam. Ik wens je veel succes met het afvallen of het op peil houden van jouw gewicht.