De Eetbare tuin

 

De Eetbare tuin

Een dankbare plant om te kweken zijn zeker de peulvrucht gewassen. Kan in een eetbare tuin eigenlijk niet gemist worden
 
De paden tussen de rijen in, zorgen dat je overal makkelijk bij kunt komen

In een tijd waarin dingen steeds duurder worden. Kan het zijn, dat juist ons gezonde eten erbij in gaat schieten. Dat is een hele slechte ontwikkeling. Helaas is het zo, dat juist ongezonde produkten wel goedkoper lijken te worden. En onze groenten steeds duurder. Nog meer een reden om ervoor te zorgen, dat er een deel van je eten, uit je eigen Eetbare tuin komt.

De naam Eetbare tuin

De naam Eetbare tuin is hier bewust gekozen. Omdat de naam moestuin een te beperkt idee geeft van de mogelijkheden die er zijn. Natuurlijk valt een moestuin ook onder de Eetbare tuin. Maar alles wat je aan eetbare gewassen in je tuin plant valt daaronder. Je kunt er ook voor kiezen, om her en der wat eetbare gewassen tussen je border te planten in je siertuin.

De ouderwetse moestuin,(het ultieme voorbeeld van de eetbare tuin) is uiteraard wel een van de meest handige manier om veel groenten te kunnen kweken. De rijen zijn makkelijk onkruid vrij te houden. En de opzet is makkelijk om tussendoor te lopen voor de oogst.

De Eetbare tuin in potten

Beschik je over een kleine tuin of een balkon. Dan zijn er nog eetbare gewassen genoeg, die je terras op kunnen vrolijken en tegelijkertijd voor een heerlijke maaltijd kunnen zorgen. Kleine cherrytomaten, Courgettes, Aardbeien en zelfs de Peulen. Zijn gewassen die prima in een pot te kweken zijn. Eigenlijk kan meer dan je denkt. En hierbij wil ik je dan ook gewoon uitdagen. Gewoon te gaan experimenteren.

Voor de meeste gewassen geld. Zon, potgrond en voldoende water en je komt al een heel eind op weg. En voor je het weet heb je een complete eetbare tuin in potten.

 
In deze rieten mand kleuren de tomaten al mooi rood

Hou er rekening mee, als je de potten op een balkon of dakterras wilt plaatsen. Dat ze bij elkaar best zwaar kunnen worden. En dat de draagkracht van het balkon of dakterras wel voldoende hiervoor moet zijn.

De Eetbare tuin van LeerWiki begint uit te groeien tot een boekwerk, waar je alle informatie per groente vrucht of kruid in terug kunt vinden. Hieronder een paar links van artikelen die al af zijn.

Zoek je nog andere tuinonderwerpen, dan kunt je deze vinden onder Lifestyle, catagorie Tuin. Waaronder o.a. Een serie over de kweek en gebruik van Kruiden

Lees ook eens:

Nou vergeet ik bijna in de Eetbare tuin het fruit. Het kleinfruit en de Fruitbomen. Zeker het kleinfruit, mag toch in geen enkele Eetbare tuin gemist worden. Gewoon beginnen met kruiden en dan uit laten groeien tot een eetbare tuin.