Vloeibare vitamine en zijn voordelen

VITAMINE IN VLOEIBARE VORM

Vitamine en mineralen kunnen opgenomen worden door het lichaam op verschillende manieren. Ze komen eerst ons lichaam binnen via het voedsel dat we eten, in de tweede plaats kunnen we ook vitamines en mineralen preparaten innemen om het vitamine peil te verhogen. Er zijn verschillende manieren van het nemen van medicatie en één van de meest voorkomende vorm is het innemen in vloeibare vorm. De voordelen zijn groter dan de nadelen. Als je vindt dat er wel nadelen zijn, lees verder en je komt het dan zelf wel te weten.

Beter of gemakkelijk in te nemen voor kinderen

Hoewel vloeibare vitamine slechter kunnen smaken dan vitaminen met een smaakje, ze zijn hoe dan ook makkelijker om in te nemen. Gewoonweg omdat kinderen het moeilijker hebben met slikken van medicatie en vitamines in pil- vorm. Dat is ook het zelfde probleem bij volwassenen die de controle kwijt zijn over hun kaken of niets kunnen verteren dat niet vloeibaar is. Vloeibare vitamines zijn effectiever door hun vorm, vloeibare vitaminen kan onmiddellijk in de bloedbaan opgenomen worden voor een geleidelijke toediening van de vitaminen en de gemiddelde absorptie van ongeveer 90-98% ook 3 tot 5 maal meer geconcentreerd dan vitaminen in pil- vorm, dit leidt tot hoge bio activiteit en een grotere therapeutisch voordeel.

De link tussen antioxidanten en vloeibare vitaminen

Heb je je ooit al afgevraagd of vloeibare vitamines ook antioxidanten bevatten, vitaminen E, C en A zijn voorbeelden van antioxidanten en komen heel vaak voor in vitamine supplementen maar komen ze ook voor in vloeibare vitamines. En het antwoord is ja, vloeibare vitaminen moeten in feite antioxidanten bevatten of ze blijken ondoeltreffend te zijn in vergelijking met andere vitaminen. Vergeet niet dat de belangrijkste van alle antioxidanten-vitamines A, C en E niet intern word geproduceerd in het lichaam, zodat ze een vast onderdeel zouden moeten worden in ons dieet. Antioxidanten zijn onze belangrijkste verdediging tegen schadelijke effecten van oxidatie. Zonder deze zijn we in principe zwakker en minder gezond.

Vloeibare vitamines tegen spijsverteringzuren

De reden dat mensen de voordelen van vloeibare vitamines weigeren te erkennen is vanwege de veronderstelling dat de spijsverteringszuren de vitamines vernietigen en dit is niet waar het lichaam is eerder geneigd om vitamines in pil- vorm of capsule sneller af te breken dan deze in vloeibare vorm. Een vitamine pil of capsule moet volledig worden opgenomen voor uw lichaam er voordeel bij heeft; het moet worden onderverdeeld in opneembaar voedsel en slechts 30% van de vitaminen zal worden opgenomen door het lichaam. Vloeibare vitaminen bieden een betere en gemakkelijkere oplossing voor het spijsverteringstelsel omdat het niet verteerd moet worden kan 90% worden geabsorbeerd worden door het lichaam. Het is belangrijk om te weten dat de spijsvertering niet hoofdzakelijk functioneert om vitaminen en mineralen te vernietigen, maar om ze om te zetten in stoffen om de algemene gezondheid van het lichaam te verbeteren.

Vruchten en planten

Eigenlijk bevatten zelfs vruchten en planten sporen mineralen. Appels bevatten 3 tot 5 mg aluminium, want het is een van de meest voorkomende elementen die gevonden worden op de oppervlakte van de aarde. Maar hoor je iemand zeggen dat het gevaarlijk is? Neen integendeel zelfs, een appel per dag houd de dokter weg is wat ons geleerd is. Zo is dat ook met vloeibare vitaminen als je een kleine hoeveelheid collodial in je bloed zitten hebt betekend dat niet dat het slecht is voor de gezondheid. Collodial mineralen, staan boven alles, natuurlijke elementen kan je niet vermijden.

Tot slot: Jij hebt de keuze

Op het einde van de dag, hoe dan ook , is het nog altijd aan jou of je het wel of niet wenst om vitaminen supplementen in vloeibare vorm of in vaste vorm te nemen. Wat wel telt is, dat wat jij ervaart wat er het best werkt voor jou!