Voor wie is magnetiseren geschikt

Inleiding

Steeds meer landgenoten zoeken hun toevlucht in alternatieve geneeswijzen om van hun ziekten of van hun emotionele en geestelijke aandoeningen verlost te geraken of onder controle te krijgen. In deze evolutie neemt de magnetiseur een belangrijke plaats in. Wat is nu precies magnetiseren? Voor wie is deze alternatieve geneeswijze geschikt, en wat mogen we ervan verwachten?

Wat is een magnetiseur?

Een magnetiseur is iemand die kosmische energie uitstraalt. Door handoplegging, probeert hij deze energie door te geven. Hij probeert op deze manier emotionele blokkades op te heffen. Slaagt hij daarin, dan verzacht hij meteen ook eventuele fysieke klachten, die het gevolg zijn van deze emotionele blokkades.

Wat is magnetiseren?

De Duitse dokter Anton Mesmer, wordt algemeen aanzien als de grondlegger van de paranormale genezingstherapie, waarop ook magnetiseren gebaseerd is. Deze dokter had het over krachten die mensen zouden bezitten, en die invloed zouden hebben op andere levende wezens. Hij kwam hierbij tot het besluit dat lichamen elkaar van op afstand kunnen beïnvloeden.

Evenwicht lichaam en geest

Magnetiseren is het geven van liefde onder de vorm van energie, waarbij het opruimen van emotionele blokkades en het herstellen van de balans tussen lichaam een geest centraal staan. Deze energie is voelbaar voor de patiënt, onder de vorm van warmte en prikkels. Tijdens de behandeling, ziet de patiënt ook kleuren. Magnetiseren geeft een rustgevend en ontspannen gevoel. Door de verwerking van allerlei emotie's die tijdens deze behandeling vrijkomen, kunnen sommige fysieke klachten aanvankelijk zelfs verergeren. Kort daarna treedt een merkbare verbetering op.

Hoe werkt deze energie?

Energie is overal om ons heen. Dat ervaren we dagelijks. Negatieve energie zorgt ervoor dat het energieveld om ons lichaam (aura), beschadigd wordt. Daardoor blokkeren de energiecentra in ons lichaam (de chakra's). Langdurige verstoringen van dit energiebeeld, verminderen de werking van onze organen, klieren, celweefsels. De magnetiseur bundelt als het ware alle positieve energie om ons heen, en laat deze via zijn handen in de patiënt stromen. Daarbij maakt hij gebruik van allerlei kleuren. Elke kleur heeft een andere uitwerking op de verschillende organen en lichaamsdelen. Dit is een gave die bij iedereen van ons, in meer of mindere mate, aanwezig is. Dat betekent ook dat iedereen van ons magnetiseren kan leren.

Voor wie bestemd?

Van een bezoek aan de magnetiseur, kan iedereen voordeel halen. Magnetiseren is geschikt voor mensen met fysieke klachten, voor diegenen die te kampen hebben met oververmoeidheidsverschijnselen en voor zij die zich niet goed in hun vel voelen, zonder daar de preciese oorzaak van te kennen. Ook voor diegenen die, als gevolg van traumatische ervaringen, met lichamelijke pijnen en andere ongemakken hebben te kampen, kan men bij de magnetiseur terecht. Magnetiseren moet echter altijd als een aanvullende behandeling op de klassieke geneeskunde gezien worden. Enkel bij mensen met zware hartklachten, dragers van een pace-maker of zwangere vrouwen, is uiterste waakzaamheid geboden.

Hoeveel behandelingen?

Het aantal behandelingen, hangt hoofdzakelijk af van de aard, de ernst en de duurtijd van de klacht. Sommigen voelen zich al na amper één behandeling beter. Bij anderen zijn de klachten veel ernstiger, en moet er intensiever op de blokkades worden ingewerkt. Samen met het raadplegen van de magnetiseur, moet er ook aan de oorzaak van de kwaal gewerkt worden. Men kan honderd keer een magnetiseur opzoeken, maar zolang de oorzaken niet worden aangepakt, zal dat weinig oplossen.