Hoe kan ik de goedkoopste medicijnen online kopen bij een apotheek of drogist

De Nederlandse apotheken en drogisterijen zijn gehouden aan strenge wetgeving. Steeds meer recepten zijn ook online te bestellen. Zowel in Nederland als in het buitenland. Hieronder staan enkele tips en aanbevelingen als je online geneesmiddelen, medicijnen en andere verzorgingsproducten wilt gaan bestellen.

De apotheker

De apotheker is niet langer ‘slechts’ het doorgeefluik van medicijnen en homeopathische verzorgingsproducten die een arts of huisarts voorschrijft. De apotheker geeft ook voorlichting en advies over welke medicijnen het beste bij u en uw kwaal passen. Deze informatie kan u thuis rustig op uw gemak nalezen in de bijsluiter. In de bijsluiter beschrijft de medicijnen fabrikant welke werking en bijwerking het medicijn of verzorgingsproduct heeft.

De apotheek en verantwoordelijkheid

Zodra een arts een diagnose heeft gesteld over uw ziekte, dan kan een geneesmiddel worden voorgeschreven. Een geneesmiddel is geen speelgoed. Gebruik uitsluitend uw eigen geneesmiddelen. Gebruik geen geneesmiddelen van een vriend of vriendin. Laat staan een onbekende. Hoe goed bedoeld ook. De werking kan op uw lichaam een andere werking hebben dan bij anderen.

Uw apotheker online

Bij de online apotheek kan u anoniem en goedkoop medicijnen kopen waar u zich een beetje voor schaamt, zoals Viagra of Kamagra. Anoniem bestellen wil zeggen dat de apotheker uw gezicht niet ziet. Anoniem medicijnen bestellen betekent niet dat uw gegevens onbekend zijn. Uw gegeven moeten bekend zijn bij de apotheker. In Nederland mag een apotheker immers geen medicijnen verstrekken zonder recept van een arts. Recepten die veel worden voorgeschreven zoals antibiotica heeft elke online apotheek in huis. Verzending ervan gebeurt eenvoudig en snel. Let op: De verzendkosten komen veelal bij het totaal bedrag. Deze moet u dus extra betalen. De verzendkosten zijn meestal niet inbegrepen in de prijs waarmee wordt geadverteerd.

Internet apotheek

U kan vele medicijnen zonder recept krijgen bij internet apothekers. Denk hierbij aan vele verzorgingsprodukten voor mannen en vrouwen, zoals paracetamol en aspirine. Deze medicijnen werken onder andere goed tegen hoofdpijn

Apotheek medicijnen

Sommige medicijnen worden vergoed door uw ziektekosten verzekering. De vergoeding per medicijn van uw ziektekosten verzekering hangt af van enkele belangrijke factoren. Denk aan uw eigen risico en lees de voorwaarden goed. Sommige medicijnen of behandeling zijn geheel van vergoeding uitgesloten. Bij het bestellen van medicijn kan de apotheker u uitstekend voorlichten over wat wel kan en wat niet kan.

Weekend apotheek

De weekend apotheek heeft heel veel medicijnen en geneesmiddelen op voorraad. Maar niet alles. Geef vooraf aan wat u precies nodig hebt, dan regelt de apotheker alles voor u. houd er rekening mee dat een weekend apotheker vaak een extra vergoeding vraagt voor zijn weekend diensten. Uw ziektekostenverzekering dekt deze extra kosten veelal niet. Ten einde de kosten van medicijnen laag te houden is het verstandig niet in het weekend naar de apotheker te gaan.

Online drogisterij

Steeds meer online drogisterij verkopen allerlei verzorgingsproducten. Houd er rekening mee dat een drogist niet zo maar geneesmiddelen op recept mag verkopen. Raadpleeg ook eens uw dokter online.

Tips en bronnen

  • Online medicijnen bestellen levert vaak een extra kostenpost op voor verzendkosten. Houd daar rekening mee.Zo kan een geneesmiddel dat goedkoop lijkt, toch nog duur worden.
  • Stel zelf de diagnose van uw ziekte. Dan kan u gericht vragen stellen aan uw arts of apotheker.
  • Vraag uw arts altijd om raad. Luister naar uw arts indien de diagnose toch anders dan u had verwacht.
  • Vraag uw arts om een herhalingsrecept.
  • Vraag altijd naar details van de behandeling en de werking van de medicijnen en geneesmiddelen.

Andere online winkels

Voor uiterlijke verzorging 'op maat' kan je ook steeds beter terecht bij webwinkels. Zo kan je makkelijk online kleurlenzen kopen voor een feestje.

Wanneer kleurlenzen niet gebruiken?

Als je net oogcorrecties met een laser hebt laten uitvoeren. Door oogcorrecties laser zijn je ogen tijdelijk gevoeliger.