Wat is Tamiflu

Wat is Tamiflu?

Tamiflu ofwel Oseltamivir is een geneesmiddel op de markt gebracht door Roche. Het is een antiviraal geneesmiddel dat werkzaam is tegen griepvirussen. Tamiflu zorgt voor een sterke vermindering van de verspreiding van de virussen in het lichaam. Het werd in 2003 ingezet om te voorkomen dat mensen een besmetting opliepen met het vogelgriepvirus en wordt nu weer massaal op voorraad gehouden als voorbereiding op een mogelijke pandemie van het Mexicaanse griepvirus H1N1. Mensen die het middel slikken binnen 48u na de eerste ziektesymptomen, zullen ongeveer een dag minder ziek zijn en minder besmettelijk zijn voor andere personen.

Symptomen van besmetting met het griepvirus:

  • koorts
  • spierpijn
  • transpiratie
  • loopneus
  • kielpijn/hoesten

Hoe innemen?

Best met voedsel om gevoel van misselijkheid te voorkomen. 1 capsule voor de behandeling van opkomende griep. Daarna 5 dagen 1 capsule 's morgens en 's avonds.Bij gebruik ter preventie van griep moet Tamiflu 7 dagen ingenomen worden, 1 keer per dag 'smorgens.

Bijwerkingen.

Uit verschillende studies blijkt dat er geen reden is om aan te nemen dat er onverwachte bijwerken zijn van Tamiflu. De enige bijwerken na de eerste inname zijn misselijkheid en maagpijn, maar deze verdwijnen vaak wanneer Tamiflu met voedsel wordt ingenomen. Gevaren van het gebruik tijdens zwangerschap zijn nog onvoldoende onderzocht. Bij voortijdig stoppen van de behandeling kunnen griepsymptomen terugkeren.

Tamiflu met andere medicijnen.

Aspirine, paracetamol of Ibuprofen kunnen samen met Tamiflu worden ingenomen.

Waar kan ik Tamiflu kopen?

Via internet kan Tamiflu besteld worden. Prijs voor 10 capsules: €79,95