Tips voor het verzorgen van je huid

Inleiding

Alvorens een verzorgend product op je gezicht aan te brengen moet je altijd eerst je gezicht goed reinigen. De verzorgende producten werken nu eenmaal niet optimaal als je gezicht niet goed gereinigd is. In dit artikel vind je verschillende tips voor het kopen van verzorgingsproducten.

Welke producten voor gezichtsverzorging zijn er in de winkel te koop?

Er zijn nogal wat producten op de markt voor gezichtsverzorging. Een voorbeeld daarvan zijn dagcrèmes, nachtcrèmes, hydraterende crèmes, maskers, serums, oogcrèmes en scrubproducten.

Wat voor type huid heb je?

De winkels staan vol met producten voor je gezicht. Om te weten welke gezichtsverzorgingsproducten je moet kopen moet je eerst een aantal dingen over je huid weten. De allereerste vraag die je aan jezelf moet stellen is de vraag of je een vochtarme huid hebt? Als je last hebt van een vochtarme huid zal je huid droog en strak aanvoelen. Weet je niet zeker of je een vochtarme huid hebt dan is hier eenvoudig achter te komen. Je duwt de huid van je wang een beetje omhoog met je wijsvinger. Als je dit doet en er ontstaan vervolgens lijntjes dan heeft je huid een gebrek aan vocht. De tweede vraag die je aan jezelf moet stellen is of je last hebt van een droge, normale of vette huid. Als je dit weet kun je gerichter je producten kopen. Weet je dit niet dan kun je altijd advies inwinnen bij een schoonheidsspecialiste.

Tips over huidverzorging

Hieronder tref je nog aan een aantal tips over je huid en over verzorgingsproducten.

Tip 1

Heb je last van een vochtarme huid dan is het raadzaam om een hydraterende crème te gebruiken. Het vochtgehalte van de huid moet op peil worden gehouden. Zo niet, dan word je huid dof, droog en overgevoelig.

Tip 2

Koop altijd een crème met een beschermende werking. Er zijn zoveel omstandigheden die namelijk van invloed kunnen zijn op je huid. (denk alleen maar aan het milieu, airco, zon etc.)

Tip 3

Kijk bij het kopen van de verzorgingsproducten niet alleen naar huidtype, maar ook naar je leeftijd. Voor elke leeftijdscategorie zijn er bijvoorbeeld andere crèmes op de markt.

Tip 4

Als je een oogcrème wilt gebruiken moet je de oogcrème aanbrengen rondom de ogen. Het is niet verstandig om de crème op het oog zelf aan te brengen omdat je dan last kunt krijgen van dikke ogen.

Tip 5

Heb je last van een droge huid gebruik dan geen kleimasker. Het gevolg van het gebruiken van een kleimasker kan zijn dat de huid helemaal uitdroogt met als gevolg flinke irritatie. Gebruik je het juiste masker dan zorgt dit voor een diepe reiniging van je huid.

Tip 6

Een serum kan je gebruiken onder een dagcrème of onder een nachtcrème. Het voordeel van een serum is dat het product dat daarna wordt gebruikt heel goed wordt opgenomen door je huid.

Tip 7

Als je wilt scrubben moet je dat maximaal één keer per week doen.

Links

Wil je nog verder lezen over het reinigen van je huid lees dan het artikel Tips voor het reinigen van je huid