Hoe krijg je de perfecte trouwfoto's

Inleiding

Als het goed is trouw je maar één keer in je leven. Veel mensen praten over hun trouwdag als de mooiste dag van hun leven. Het is dus belangrijk om deze dag vast te leggen. Door trouwfoto's te laten maken kun je altijd nog terug kijken en herinneringen ophalen! Er zijn verschillende mogelijkheden als je trouwfoto's wilt laten maken. Waar let je op en hoe krijg je de mooiste trouwfoto's?

Tips voor de mooiste trouwfoto's

Fotograaf

Het maken van de mooiste trouwfoto's kun je het beste overlaten aan een professionele fotograaf. Dit kost misschien meer dan een bevriende hobby fotograaf, maar je mag wel het beste resultaat verwachten. Een professionele fotograaf houdt rekening met alle details zoals licht en sfeer. Ook zal hij tips geven voor bijvoorbeeld poses en uitdrukkingen. Een goede fotograaf probeert zoveel mogelijk bijzondere momenten vast te leggen van zowel het bruidspaar als de gasten, zonder dat het opvalt!

Er zijn verschillende manieren om een goede fotograaf te vinden. Vraag bijvoorbeeld eens in je omgeving rond of ze een professionele fotograaf kennen. Je kunt op die manier gelijk het beeldmateriaal bekijken en luisteren naar hun ervaringen. Een andere mogelijkheid is om zelf op zoek te gaan naar een fotograaf. Het belangrijkste is dat er een klik is met een fotograaf en dat hij je een goed gevoel geeft. Bekijk wel altijd zijn beeldmateriaal en referenties. Ook kun je op internet zoeken of er reacties staan over je fotograaf.

Foto's

Er zijn verschillende mogelijkheden als je trouwfoto's laat maken. Laat je de fotograaf bijvoorbeeld alleen komen voor een fotoshoot of blijft hij de hele dag? Het spreekt voor zich dat het duurder is om de fotograaf de hele dag te laten blijven. Bedenk van tevoren welke momenten je graag wilt laten vast leggen. Wil je bijvoorbeeld alleen een fotoshoot en de ceremonie op foto of mogen er ook foto's van de receptie gemaakt worden?

Fotoshoot

Een fotograaf zal gedurende de dag spontane foto's maken, maar je kunt ook samen met je toekomstige echtgenoot een fotoshoot doen. Bij een fotoshoot wordt echt even de tijd genomen om de mooiste foto's van jou en je (toekomstige) man of vrouw te maken. Allereerst moet je een locatie uitkiezen. Dit kan gewoon op een grasveldje zijn, maar misschien heb je wel een bijzondere locatie in je achterhoofd. Wil je een fotoshoot in de buitenlucht? Zorg dan wel voor een tweede optie voor als het regent! Een fotograaf zal je helpen met poses en uitdrukkingen, maar je kunt natuurlijk ook zelf op zoek gaan naar ideeën. Kijk bijvoorbeeld rond op internet of bekijk trouwboeken van vrienden en kennissen. Ook kun je thuis voor de spiegel oefenen om te bekijken wanneer je "leuk" kijkt.

Tips en opmerkingen

  • Bedenk van tevoren wat je verwacht van je trouwfoto's. Op die manier kun je je wensen aan de fotograaf doorgeven. Op de trouwdag zelf ben je niet met de foto's bezig! Een ervaren fotograaf zal weten wat hij moet fotograferen, maar door actief mee te denken kun je het beste uit je trouwfoto's halen!
  • Bij een fotoshoot staat het bruidstel voorop, maar veel mensen laten ook foto's maken met de naaste familie, de getuigen en de bruidskinderen!
  • Zorg altijd dat er foto's aan het begin van de dag worden genomen. Zeker bij de bruid is dit belangrijk omdat het haar en de make-up dan het beste zitten.
  • Twijfel je tussen verschillende fotografen? Vergelijk dan prijzen om uit te vinden wie de goedkoopste is.
  • Behalve foto's kun je ook een video laten maken.

Conclusie

Er zijn verschillende punten waar je op moet letten als je de perfecte trouwfoto's wilt. De juiste fotograaf speelt hierbij een grote rol. Een fotograaf met veel ervaring zal precies weten wat hij moet doen om de juiste momenten vast te leggen. Ook kun je zelf mee denken over de foto's. Trouwfoto's zijn de perfecte herinnering aan je trouwdag!