Wat is Face Mapping

Facemapping

Bij Face Mapping wordt je gezicht in kaart gebracht, een analyse uitgevoerd en op basis daarvan een voor jou specifieke gelaatsverzorging uitgedokterd. In het kort: gezichtsverzorging à la carte en dat voor een zeer schappelijke prijs! Ook kan de huidspecialiste u ook nog wijzen op uw lichamelijke conditie.

 

Hoe werkt facemapping

  • Door de techniek van Face Mapping (hier afgekort als FM) worden 14 zones in het gezicht herkend. 
  • De criteria daarbij zijn: soorten rimpels, diepte van de rimpels, acné, pigmentatie, mee-eters en vochtaanwezigheid, droge huid, vette huid enz... Per zone en per criterium wordt vervolgens het hele gezicht aangepakt.
  • Achter het hele idee van FM zit ook een Chinese diagnose-filosofie die erop neerkomt dat het gezicht 'vertelt' wat het lichaam mankeert. Een beetje te vergelijken met de voetreflextechniek: daarbij onthullen de voeten de mankementen van het lichaam.
  • FM is er uiteraard ook voor de man!

Welke zone vertelt wat?

  1. Zone 1 en 3: omvat vooral het voorhoofd. Als je hier mee-eters hebt of puistjes dan verwijzen die naar de blaas- en spijsverteringskanaal.
  2. Zone 2: zone tussen de wenkbrauwen. Rood kleurpigment of schilfertjes kunnen duiden op overmatig alcoholgebruik, vetrijk voedsel of een voedselallergie.
  3. Zone 4 en 10: verwijzen naar de nieren. Bij warme oren is het advies meer water, minder alcohol en cafeïne.
  4. Zone 5 en 9: de wangen verwijzen naar longen en holten. Gesprongen adertjes (couperose) in dit gebied wijzen op allergieën en komen ook meer voor bij rokers. Mee-eters en puistjes zijn het gevolg van verstopte huidcellen.
  5. Zone 6 en 8: oogzones met de alombekende wallen en lijntjes. De donkere oogwallen zijn dikwijls erfelijk bepaald maar verergeren door te weinig water drinken en te weinig slapen. Ook eventuele slechte uitscheiding speelt een rol.
  6. Zone 7: de neus en bovenlip. Een rode neus kan het gevolg zijn van te hoge bloeddruk. Overbeharing van de bovenlip heeft te maken met hormonen.
  7. Zone 11 en 13: links en rechts van de kin. Ook hier zijn verstoppingen en ontstekingen een gevolg van hormonen. Ontsteking onder de kaaklijn duiden op stress.
  8. zone 12: kin. Overmatige haargroei op de kin heeft ook hormoonschommelingen als oorzaak, naast stress. Puistjes pal midden op de kin verwijzen naar darmklachten.
  9. zone 14: de halsstreek. Rode vlekken als gevolg van stress komen hier wel eens voor. Pigmentvlekken kunnen een gevolg zijn van parfumgebruik.

Aanvullend

Soms wordt gebruik gemaakt van een Dermascoop. Dit zijn speciale lampen die nog meer detecteren dan met het blote oog zichtbaar is.

Prijs

Moeilijk onderwerp! Is immers afhankelijk van welke behandelingen worden uitgevoerd, welke producten worden gebruikt en zelfs de duur van de behandeling. Het goedkoopst gevonden tarief is EUR 40, doch dit lijkt mij, na een rondje schoonheidsbehandelingen op internet, het absolute minimum. Gemiddeld gaat het naar EUR 70-80.