Na de tanden nu de ogenbleach

Hoe ogen bleachen

ogenbleach

Het bleken van het gebit is alom bekend. Nu is er iets nieuws, natuurlijk afkomstig uit Amerika: je ogen bleken. Dit artikel komt waarschijnlijk enkele maanden te vroeg maar ook de oogchirurgie en meer bepaald de plastische oog industrie zal ook in Europa op deze kar springen. Stralend wit oogwit: wie wil het niet als je het ideaal nastreeft? Die rode, bloeddoorlopen ogen zijn immers geen toonbeeld van schoonheid…

 

Ogenbleach of Eye Whitening

Niemand beter dan de Amerikanen slagen er steeds weer in precies die gevoelige snaren te raken zodat je het idee krijgt een slachtoffer te zijn van een of ander TV-spotje of demonstratie waarbij je je als consument, of patiënt, aangesproken voelt in de zin van 'Dat heb ik ook…'. Enige gezonde zelfkritiek is aanbevolen bij dit onderwerp.

Bij Eye Whitening is het niet anders! De behandeling heet I-BRITE waarbij de 'I' staat voor Eye (oog). Eerst begint men met uw eventuele tekortkomingen met betrekking tot uw ogen op te noemen:

Voor de behandeling
  • heeft u bloeddoorlopen ogen?
  • vraagt men u regelmatig of u vermoeid bent?
  • nog erger: men vraagt u op de man af of u drugs gebruikt?
  • bent u verlegen om oogcontact te zoeken omwille van uw rode ogen?
Na de behandeling
  • stelt u bij uzelf bruine vlekken in het oogwit vast?
  • En dan de klassieke dooddoeners: heeft u problemen met uw spiegelbeeld?
  • Gebruikt u reeds oogdruppels om het probleem op te lossen zonder resultaat?
  • Durft u met niemand praten over dit probleem?

Fase 2: hoe komt u aan dit minder fraaie oogwit?

Grootste boosdoener en een schuldgevoel creëren: uw leefomgeving met zijn luchtvervuiling, zonlicht, stof en roken.

De oplossing

Het voorste (buitenste) deel van de oogbol bevat een uiterst dun membraan. In dit membraan zitten de minuscule haarvaatjes en de bruine en gele vlekjes die het oogwit ontsieren. Dit membraan wordt verwijderd en het resultaat is een kristalhelder membraan dat opnieuw aangroeit in het oog. De ingreep duurt slechts 20 minuten en er wordt geen laser gebruikt. Er komen geen draadjes aan te pas en het eerste resultaat is zichtbaar na 2 tot 4 weken. Je moet wel gedurende een 8tal weken oogdruppels toedienen.

Wie is Dr. Brian Boxer?

► Hij is de uitvinder van I-BRITE en een vooraanstaande oogchirurg. Zijn hospitaal bevindt zich, hoe kan het ook anders, in Beverly Hills. En wie vertoeft regelmatig in Beverly? Juist de Vips, filmacteurs, popsterren en andere beroemdheden die het geld hebben om een behandeling te betalen en voor wie schoonheid een must is. Hij rekent dan ook Beverly Hills prijzen aan: $3.000 tot $5.000 per oog! Omdat deze operatie wordt beschouwd als een cosmetische behandeling wordt ze in Amerika niet terug betaald door het ziekenfonds. Kortom: alleen voor de happy few! Wat dan weer typisch Amerikaans is: op de website staat ook reclame voor een lening: leningspercentage maar liefst 9,9% met een minimale afbetaling per maand van $ 150 tot $ 200. Het is maar wat u ervoor over heeft!

► De verleiding gaat nog verder: U kunt een email sturen naar info@boxerwachler.com naar mevrouw Jen en u sluit een close up foto van je ogen bij. Je vraagt in de mail op een fotoverslag van de Eye Whitening. Ik heb het niet geprobeerd maar vermoed dat je een schitterende foto retour ontvangt met je eigen paar ogen op filmster-niveau!

Consumer Report

► Voorlopig heb je daar weinig baat bij want deze oogbleektrend zal eerst nog moeten overwaaien naar onze contreien. In elk geval: na aanmelding op de website krijg je de hele uitleg over de behandeling! Wel zijn volgende details reeds bekend: je moet ten minste 16 jaar zijn.

  • Zwangere en moeders die borstvoeding geven, wachten liever tot 30 dagen na de bevalling of nadat de borstvoeding is beëindigd.

De ingreep is pijnloos en duurt 15 tot 45 minuten (wat een marge!) per oog. Tijdens de behandeling krijg je valium toegediend als ontspanningsmiddel.

Dank zij de Olympische Winterspelen in Vancouver!

Geweldige reclame voor het Boxer Wachler Vision Institute: de Amerikaanse 4mansbob die goud haalde. Het verhaal werd breed uitgesmeerd in de wereldpers en een betere reclame kan je je niet wensen.

Dr. Brian Boxer en Steve Holcomb

De piloot van de bobslee, ene Steve Holcomb, leed aan een ernstige oogziekte die hem langzaam blind maakte. Zo ernstig zelfs dat hij in 2007 gedwongen stopte met topsport en hij op een wachtlijst kwam voor een hoornvliestransplantatie. Omdat dit een delicate en pijnlijke operatie is, met gevaar voor afstoting van het ingeplante hoornvlies, en de wachtlijst ellenlang was, ging het Boxer Wachler Vision Institute, met name Dr. Brian Boxer, op zoek naar een alternatief.

Dat werd uiteindelijk een gloednieuwe behandeling, C3-R genoemd: een combinatie van vitamines, licht en een ingeplante contactlens. Begin 2008 hervatte hij de bobsleesport. Na het gouden succes in Vancouver toonden oogchirurgen uit de hele wereld belangstelling voor het nieuwe procédé. En men wil de naam C3-R gaan wijzigen in de ‘Holcomb’-procedure.

Conclusie

Het zal wellicht nog enkele maanden duren vooraleer je in Europa je ogen kan laten bleken. Ook is een waarschuwing op zijn plaats tegen die tijd: dit procédé gaat ongetwijfeld in handen vallen van charlatans en minder betrouwbare figuren die zichzelf oogarts of oogchirurg verklaren… om het nog maar niet te hebben over het prijsvergelijk van de verschillende instituten. Hopelijk houden de media deze nieuwe hype goed in de gaten! Vooraleer je gaat laten knoeien met je ogen: praat eens met een blinde!

Update april 2013: een rondje surfen op het internet leverde niets op. Nergens een oogarts of instituut gevonden dan ogenbleach aanbiedt. De site van Dr. Boxer is nog steeds aktief. Wel staat er nu (helemaal onderaan) duidelijk vermeld dat I-Brite niet voor iedereen geschikt is. En dat u advies moet vragen aan uw oogarts.

Link

http://www.boxerwachler.com/whiteeyes/