Hoe kies ik een goede borstcorrectie

Van alle cosmetische ingrepen is de borstcorrectie een van de meest populaire. Er zijn vrouwen die kleinere borsten willen, of juist grotere borsten. Het kan ook zijn dat vanwege medische redenen een borstcorrectie moet worden uitgevoerd. In dit artikel worden de cosmetische ingrepen van borst correcties besproken.

Vrouwenborsten zijn een veel besproken onderwerp, door zowel mannen als vrouwen. Veel vrouwen zijn niet tevreden met de omvang of de stand van hun borsten. Terecht of onterecht. Veel vrouwen denken dat ze zich (weer) sexier voelen door middel van vollere borsten. Door de jaren heen kunnen borsten gaan "hangen" op slap worden. Maar ook te grote borsten kunnen zorgen voor lichamelijke klachten. De meest voorkomende ingrepen worden hieronder besproken.

Overzicht van de cosmetische ingrepen

In het algemeen geldt dat de mate waarin een borst correctie kan worden doorgevoerd, mede afhangt van de structuur van de huid en ook de aanwezigheid van striae. Bovendien hangt het af van hoe soepel de huid van de borst is, de stevigheid van de borst en noodzaak om de mogelijkheid tot borstvoeding te behouden en tot slot de kundigheid van de cosmetisch chirurg. Er zijn vele privé klinieken voor plastische chirurgie, cosmetische chirurgie en figuur correctie.

A-symmetrische borsten

Vrouwen denken vaak de eigen borsten a-symmetrisch zijn. De operatie is veelal een eenvoudige ingreep en is per persoon verschillend. Soms moet de ene borst vergroot worden, maar het kan ook dat er een borst verkleind moet worden.

Borstlift

Bij een borstlift worden hangende of slappe borsten weer herstelt. Het kan zijn dat de oude vorm wordt nagestreefd, of er wordt meteen een correctie op omvang en stand van de borsten doorgevoerd. De medische term voor borstlift is mammareductie. De oorzaak is veelal huid verslapping. Bij deze ingreep wordt er een stukje huid verwijderd onder de borst, waardoor deze weer omhoog komt.

Borst reconstructie

Dit wordt uitgevoerd na een amputatie. Indien bij de amputatie een huid besparende techniek is toegepast, zal het grootste deel van de huid van de borst nog aanwezig zijn. Dit geeft de mooiste resultaten na de ingreep. Indien er nog borsthuid aanwezig is, wordt bij de operatie de borsthuid opgerekt. Dit gebeurt met een zgn. expander. Daarna wordt de huid opgevuld met een prothese. Indien er onvoldoende borsthuid over is, dan worden technieken toegepast waarbij lappen huid van de rug of buik naar voren worden gebracht. Het nadeel van het gebruik van de huid van de buik, is dat deze huid vaak sporen van een zwangerschap heeft. De medische term voor deze huid verplaatsing is tramflet.


De verschillende mogelijkheden zijn hierboven op een rijtje gezet. Hieronder wordt uitgelegd wat de ingreep feitelijk te weeg brengt. De nieuwste technieken laten het toe om een borstvergroting uit te voeren onder plaatselijke verdoving. De operatie tijden variëren van 1 a 2 uren tot een gehele dag. Aangezien de nieuwste technieken het toe laten om borst correcties uit te voeren onder plaatselijke verdoving, is er geen ziekenhuisopname nodig. Dat geldt zowel voor de borstvergroting, als ook voor de borstverkleining. Dit wil zeggen dat u normaal gesproken na een borstvergroting meteen naar huis kunt. Groot voordeel van de dagbehandeling is dat er geen kosten voor ziekenhuisopname zijn. Groot voordeel van de plaatselijke verdoving is dat er weinig nare bijwerkingen zijn.

Tips bij borstvergroting

Er zijn klinieken die tot levenslange garantie geven op de uitgevoerde cosmetische, plastische, esthetische en dermatologische behandelingen. Houdt er wel rekening mee dat er een herstelperiode in acht dient genomen te worden. Het duurt enkele weken voordat de genezing volledig is.

Handige links en bronnen over borstvergroting

  1. www.borstkanker.nl
  1. www.mstwente.nl Het ziekenhuis in Enschede
  1. www.pinkribbon.nl: Steun de Strijd tegen borstkanker
  1. www.lichaamscan.nl/ voor inormatie over http://www.lichaamscan.nl/gezondheidsonderzoek/preventiefmedischonderzoek@@preventief medisch onderzoek
  1. Vrouwenblad Viva
  2. Vrouwenblad Flair.