Waar is plastische chirurgie het populairst

Inleiding

Plastische chirurgie wordt/is de laatste tijd steeds populairder! Maar het blijft nog altijd veel geld kosten, of toch niet? Er zijn aardig grote verschillen in de prijs, dit ligt er dan vaak ook aan waar je het wilt laten uitvoeren. In het ene land betaal je 3000 euro waar je in het andere land misschien maar 500 euro voor betaalt, Maar hoe zit dat dan met de kwaliteit?

Waar is plastische chirurgie het populairst?

Plastische chirurgie is ongetwijfeld het populairst in de Verenigde staten, daarop volgen China en Brazilië. Nederland staat bij deze lijst op 24. Wereldwijd zijn er meer dan dertigduizend plastische chirurgie praktijken. De populairste behandelingen in de VS waren in 2009 de borstvergroting en de liposuctie, in 2010 zijn dit nog steeds de meest voorkomende behandelingen.

 • De top 5 populairste behandelingen voor mannen zijn:
  • Ooglidcorrectie
  • Liposuctie en liposculptuur (buik en zwembandjes)
  • Neuscorrectie
  • Facelift
  • Haartransplantatie

De top 5 populairste behandelingen voor vrouwen is

 • Borstvergroting
 • Liposuctie (heupen en buik)
 • Neuscorrectie
 • Ooglidcorrectie
 • Lippeninspuiting

De trend ‘plastische chirurgie’ is nog steeds aan het opbouwen en niet alleen in de VS maar over de hele wereld.

Hoe werd plastische chirurgie zo populair?

Dat plastische chirurgie zo populair is geworden zijn meerdere redenen voor.

 1. Na loop der jaren zijn er steeds meer mensen op elkaars lichaam gaan letten, mensen voelde zich onzeker over hun lichaam en laten het dan vaak verbouwen.
 2. Er zijn ook heel veel mensen die willen lijken op beroemde mensen en laten iets aan hun lichaam verbouwen zodat ze meer op hun idool lijken.
 3. In China, Japan en Taiwan zijn de behandelingen flink gestegen omdat de mensen daar meer op Europese mensen wouden lijken. Een erg vaak uitgevoerde operatie is daar dan ook dat de benen worden verlengt.
 4. Ook is plastische chirurgie op veel plaatsen erg populair geworden omdat het helemaal niet meer zo duur is als vroeger waar je normaal 3000 euro voor betaald kan je in veel landen het al voor 500 euro laten doen.

Verschil in kwaliteit qua prijs?

Het verschil in kwaliteit qua prijs is niet heel groot, er zijn zeer professionele plastische chirurgie praktijken die voor weinig geld aardig goede kwaltijd kunnen leveren. We vinden het weinig geld vaak omdat we gewoon te hoge bedragen voor plastische chirurgie gewend zijn. Natuurlijk moet je niet bij een onbekend niet goed uitziende praktijk aan bellen want daar is vaak de kwaliteit erg tot veel lager.

Is plastische chirurgie wel gezond/veilig?

Gezond is het natuurlijk niet maar het kan niet veel doen, qua veiligheid is dit toch wel even wat anders! Zolang je voor een betrouwbare arts staat is het meestal alweer een stuk veiliger maar het kan altijd fout gaan! Zolang je gewoon een goed lichaam hebt moet je er niet onnodig in laten snijden.

Enkele getuigenissen: Marion hoi ik ben marion van de ooglidcorrectie van april 2009 mijn lymfklieren in mijn gezicht zijn kapot gegaan waardoor ik vreselijke zakken onder mijn ogen kreeg inmiddels twee operatie s verder ben ondertussen mijn baan kwijt door deze ingreep waar ik dus nu mijn tweede ziektejaar in ben gegaan heb totaal geen energie meer door de streptokokken infectie werken lukt niet meer ... ben nu inmiddels vier operatie s verder in 1 jaar resultaat van mijn ooglidcorrectie ik ben trouwens geopereerd door dr hoorntje in antonius in nieuwegein een vrouwelijke arts... die na mijn dramatische operatie ineens was verdwenen ze schijnt nu werkzaam te zijn in medisch academisch ziekenhuis in utrecht rare situatie toch..maar ja mij is ingeprent pure pech...gebeurt 2 keer per jaar in nederland ja pech is het zeker ben mijn baan kwijt moet rond komen van een bijstandsnorm salaris ... ja noem dat maar pech............

Bron: http://www.gezondheidsplein.nl/discussiepunt/139/Plastische-chirurgie-doen-of-niet.html

Anoniem Ik heb zelf ook een ooglidcorrectie laten uitvoeren. Veel te hoog uitgevoerd en de wonden zijn bovendien opengesprongen. Dit is later gecorrigeerd maar daarbij is teveel huid weggenomen zodat ik mijn oog niet meer kon sluiten. De huid is in de loop van de tijd op gaan rekken waardoor het minder open staat maar ik voel elke dag nog het trekkend gevoel van huidtekort en kijk elke dag tegen de te hoog geplaatste littekens. Je bent goed zoals je bent dus laat niet in je snijden als het niet nodig is. En als je het toch doet, ga niet over 1 nacht ijs en laat je goed informeren en neem er de tijd voor. Het kan je ook verminken voor de rest van je leven.

Bron: http://www.gezondheidsplein.nl/discussiepunt/139/Plastische-chirurgie-doen-of-niet.html