Wat zijn de gevolgen van liposuctie behandeling in een kliniek voor plastische chirurgie

Botox en plastische chirurgie

Plastische chirurgie wordt steeds populairder bij de wereldbevolking, het wordt niet alleen meer gebruikt door vrouwen die hun uiterlijk een 'boost' willen geven maar ook steeds meer door mannen.

Vormen van plastische chirurgie

In dit artikel gaan we het vooral hebben over het wegzuigen van lichaamsvet, of terwijl liposuctie of liposculptuur. Naast liposuctie zijn er nog vele andere vormen van plastische chirurgie zoals een:

  • botox behandeling,
  • borstvergroting,
  • borstverkleining,
  • buikwandcorrectie,
  • endermologie,
  • facelift
  • enz.

Al deze behandelingen zijn ervoor om te zorgen dat u uiteindelijk het uiterlijk krijgt dat u altijd heeft gewild.

Liposuctie

Zoals gezegd is liposuctie het verwijderen van lichaamsvet, in het geval van liposuctie gebeurt dit om de contouren van het lichaam te verbeteren en niet om overgewicht tegen te gaan. Als u overgewicht tegen wilt gaan met plastische chirurgie moet u meer in de richting van een buikwandcorrectie denken.

Liposuctie kan worden toegepast voor het verwijderen van ongewenste vet ophopingen in verschillende delen van het menselijk lichaam. Zo is liposuctie geschikt voor het verwijderen van vet uit de buik, billen, heupen en bovenbenen. Om deze behandeling ook daadwerkelijk tot een succes te maken moet de huid die boven het weg te zuigen lichaamsvet ligt, elastisch en in goede conditie zijn, een voorwaarde die al niet geldt voor mensen met overgewicht. Om dit te verzekeren zal de arts met u om tafel gaan om deze behandeling uitgebreid met u te bespreken en kijken of u aan de behandeling kunt deelnemen.

De liposuctie behandeling

Voordat de ingreep zal gaan plaatsvinden zal het te behandelen gebied worden afgetekend zodat de arts weet waar hij moet gaan zuigen. Vervolgens wordt de patiënt lokaal verdoofd door middel van verscheidene kleine injecties, eerst in de huid zelf en daarna onderhuids. Hierna wordt met een soort stofzuiger slangetje onder de huid overtollig vet weggezogen met een kris-kras beweging zodat het resultaat gelijkmatig zal zijn. Als de behandeling voorbij is worden de sneetjes in de huid dichtgeplakt en wordt u in elastisch verband verpakt om zwelling en bloeduitstortingen tegen te gaan.

Complicaties bij liposuctie

Net als bij alle andere medische ingrepen kan het ook bij liposuctie zo zijn dat er complicaties optreden. Dit kan bijvoorbeeld een infectie zijn, maar ook bloedingen, trombose of een slechte wond genezing. Ook zou het zo kunnen zijn dat er een allergische reactie op de verdoving optreedt. Echter specifieke complicaties na een liposuctiebehandeling zijn een onregelmatig huidoppervlak, oedeemvorming, kleurverandering en tijdelijke gevoelloosheid van een deel van de huid. Deze kans op complicaties kan worden verkleind als u bij een ervaren en kundige chirurg wordt behandeld.

Kosten van liposuctie

Een liposuctie is niet goedkoop en kost gemiddeld zo’n €3000,-. Een flinke prijs om er beter uit te willen zien. Maar liposuctie kan vergoed worden door een ziektekostenverzekeraar, maar alleen als er sprake is van een medische indicatie en niet als een dergelijke behandeling wordt gedaan om er beter uit te willen zien.

Tips bij een liposuctie behandeling

Liposuctie behaalt niet altijd het beoogde resultaat. Bovendien behaalt liposuctie niet altijd een blijvend resultaat. Denkt u er dus goed over na en win veel informatie in bij meerdere klinieken om zo de beste en goedkoopste behandeling te ondergaan.

Voorkomen beter dan genezen

Zorg voor een goede http://www.verzorging-huid.nl@@huidverzorging. Daarmee voorkom je huidproblemen.