Is de panty, maillot of nylonkous alleen voor vrouwen of ook voor mannen

Inleiding

Als het aan de modefashion ligt loopt de metrosexuele modebewuste man deze aankomende winter 2009/2010 in panty’s. Help? Ik als vrijgezel ben zo blij met het jaar 2009 en val al helemaal niet op de modebewuste man want deze mannen neigen toch naar vrouwelijke trekjes. Niets mis mee hoor, begrijp mij niet verkeerd, maar we gaan die stoere bouwvakker of portier toch niet in een panty hijsen? Als het aan mij ligt zeg ik now way! Hoe zit dit nu eigenlijk met deze panty want dit kledingstuk is wel heel erg oud en gaat gewoon al jaren met de tijd mee. En zegt een man straks als je in de kroeg staat; “zeg schat ik heb een ladder in mijn panty?” Ik denk dat je mij dan weg kunt dragen.

De panty of de maillot en de mannen

In de middeleeuwen was dit kledingstuk geen enkel probleem voor de mannen die in die tijd ook gewoon een rok droegen. Dit was de tijd van rovers, ridders op paarden, slaven, kastelen en kloosters. Met name de kleding gaf de financiele status aan en de mannen van adel droegen in die tijd een hoos, dat is een soort van strakke legging. Ook gebreide maillots werden gedragen door de mannen onder rokken en broeken. En als ik naar deze kledingstijl kijk van de mannen uit de middeleeuwen dan is dat voor die tijd absoluut sexy. Dit komt met name door de beroepen die werden uitgevoerd waardoor de man dus man bleef. Dit speelde zich ook veelal buiten af en met die kou van die tijd was het noodzaak dat mannen warme kledingstukken aanhadden en dat was dan de gebreide maillot.

De nylonkous versus de panty

Wallace Carothers van het bedrijf Dupont patenteerde op 20 sepember 1938 als eerste de nylonsoort die gebruikt wordt voor panty’s en nylonkousen. Vanaf het moment dat de minirok in de mode komt is de panty in 1967 een feit. De panty ook wel pantyhose genoemd in het Engels doet de kous en jarretelle echter verdwijnen aangezien het comfort van de panty bij de vrouwen veel beter in de smaak valt. Een panty is een kous aan 1 stuk met daar een broekje aan. Deze panty heeft in die tijd zijn glorie gekend en binnen 2 jaar heeft de panty 90% van de markt veroverd. Wat een uitvinding zeg en tot op de dag van vandaag nog steeds gedragen door vrouwen en ook mannen. Helaas heeft de komst van de Pantalon wel het marktaandeel van de panty enorm doen verlagen. De travestieten hebben deze panty natuurlijk al lang gevonden en dat is sociaal aanvaard. Zou dit een voorloper zijn voor de hetero man? Als we het op de gebreide maillot kunnen houden onder de broek als het heel erg koud is oke. Daar is mee te leven.

Welke soorten panty’s bestaan er

Voor de mannen heeft het Britse keten Selfridges aankomende winter 2009/2010 de mantyhose, panty’s voor mannen in de schappen liggen. Deze kost rond de 80 euro, is ondoorzichtig, mat van kleur en verkrijgbaar in de kleuren zwart, beige en antraciet. Heel opmerkelijk is dat de Britse keten Selfriges dit op verzoek van de mannen verkoopt. In de laatste 5 jaar zijn er zoveel damespanty’s aan mannen verkocht dat deze mannen panty hier een vervolg op is. Voor de vrouwen doet de Magic Knickers het erg goed, ook wel afslankpanty genoemd. Dit is een panty die het figuur afslankt en dan met name bij de benen of taille. Deze afslankpanty wordt dan onder kleding gedragen wat getailleerd of goed sluitend om het lichaam zit. Verder zit het verschil bij panty’s volgens mij in het volgende;

  • met broekje of zonder
  • de dikte *de kleur
  • met voet of zonder voet
  • motiefjes erin

Zelf draag ik zeker wel eens een panty voor naar mijn werk of een speciale gelegenheid, maar krijg het snel koud in die panty’s. Ik geef zelf de voorkeur aan een maillot. Goh kan ik deze straks nog van mijn man lenen ook. Dat zou toch wat zijn ruzie omdat jij die zwarte maillot nodig hebt en je man heeft deze aan heeft. Dit gaat een spannende winter worden dat kan ik je wel vertellen.