Mooie schoenen en laarzen van kurk

Inleiding

sandaal van kurkHou je van schoenen en wil je wel eens wat anders dan leer? Wat dacht je van aparte en mooie schoenen van kurk?

Een vrij nieuw Portugees schoenenmerk is Rutz. Dit merk is begin 2012 van start gegaan en bestaat inmiddels uit vijf verschillende collecties damesschoenen, pumps, hoge en halfhoge laarzen, sneakers, zomerse ballerina's en sandalen die allemaal gemaakt zijn van het natuurlijke materiaal kurk.

Ben je op zoek naar een hoge hak of kies je liever voor een platte schoen? Het aanbod van Rutz is gevarieerd en bestaat uit diverse kleuren: naturel kurk voor liefhebbers van natuurlijke tinten en, onder andere, gele, oranje, blauwe, roze en groene kurk voor liefhebbers van kleur.

Woon je in Nederland en zou je ook graag naturel of juist gekleurde kurk aan je voeten willen? Je kunt terecht bij de webshops van Rutz en PuurKurk.

Schoenenmerk Rutz: kurk, design, kleur en comfort

Portugese schoenenindustrie

Sinds lange tijd vinden Portugese schoenen hun weg in eigen land en in het buitenland. In 2013 is de Portugese schoenenindustrie uitgeroepen tot de meest sexy industrie van Europa. Ook in Nederland zijn er veel schoenen te koop die geproduceerd zijn in Portugal. Deze schoenen zijn voornamelijk van leer.

Waarom kiest Rutz voor kurk?

De schoenenindustrie en de kurkindustrie zijn twee belangrijke sectoren van de Portugese economie. De oprichters van Rutz (Portugese uitspraak "roets") zijn Raquel Castro en haar man Hugo Baptista. Zij kregen het geweldige idee om deze twee sectoren te combineren. Al bleek het in het begin nog lastig te zijn om een fabrikant te vinden die schoenen wilde produceren van kurk, Rutz was geboren en daarmee ook al vrij snel een hele nieuwe damesschoenenlijn vervaardigd van kurk. Om algehele comfort te garanderen is de binnenvoering van leer.

Waarom is er gekozen voor de naam Rutz?

De schoenen van Rutz vertegenwoordigen, zoals de naam ook aangeeft, een terugkeer naar de wortels ("roots"), oftewel een terugkeer naar de basis en de Portugese tradities. Dit blijkt enerzijds uit de keuze voor het product kurk en anderzijds uit traditionele Portugese symbolen die terug te vinden zijn in alle Rutz collecties die tot nu toe zijn vervaardigd.

Rutz is stoer en origineel en heeft zich daarbij óók laten inspireren door het traditionele Portugese borduurwerk. Kleine accenten daarvan zijn terug te vinden op de schoenen, sandalen en laarzen uit de eerste collecties. Dit klinkt misschien wat suf maar het effect is apart en eigenzinnig. Traditie en moderniteit komen hier samen. De foto´s spreken voor zich!

Rutz keert terug naar de Portugese "roots" maar het merk verwijst ook naar "routes", naar de wegen die zijn ingeslagen. Denk aan de milieuvriendelijke keuze voor kurk. Er is hierbij oog voor design en kleur maar ook voor comfort.

Alle schoenencollecties van Rutzlaars van kurk

Rutz Collecties

Dit zijn de eerste vier collecties:

  • Love Letters Collection – lente/zomer 2012
  • Love Letters Collection – herfst/winter 2012/2013
  • Sea Letters Collection – lente/zomer 2013
  • Sea Letters Collection – herfst/winter 2013/2014

Lente- en zomercollectie 2014

De nieuwe lente- en zomercollectie 2014 heet Filigree Letters Collection.

Deze Filigree Letters Collection is te bekijken op de site van Rutz. Raquel en Hugo hebben aangegeven dat deze nieuwe collectie te koop zal zijn in de Portugese schoenenzaken (en natuurlijk via de webshop).

De Rutz zomercollectie 2014 tref je ook op de site van sandaal van kurkPuurKurk:pump van kurk

Conclusie

Behoor jij tot de grote groep vrouwen die gek is op (nieuwe) schoenen? Probeer eens wat anders en kies voor schoenen die gemaakt zijn van kurk. Het Portugese schoenenmerk Rutz is apart en vernieuwend omdat deze collecties niet vervaardigd zijn van het gebruikelijke leer maar uitsluitend van kurk.

De vijf Rutz collecties bestaan uit damesschoenen (met en zonder hak), pumps, hoge en halfhoge laarzen, sneakers, zomerse ballerina's en sandalen in verschillende kleuren.

Rutz staat voor kurk, design, kleur en comfort en is te koop:

  • via de Portugese/Engelse webshop: Rutz
  • via de Nederlandse webshop: PuurKurk

De nieuwe lente- en zomercollectie 2014 is al uit. Hou Rutz in de gaten!

Bron foto´s: Rutz/Raquel Castro

Meer Portugese producten?