Tips voor het kopen van oorbellen

Inleiding

Oorbellen zijn een populair sieraad. Oorbellen kunnen door mannen, vrouwen en kinderen gedragen worden. Er zijn ontzettend veel verschillende oorbellen te koop! Denk bijvoorbeeld maar aan verschillende materialen, afmetingen en vormen. Juist omdat er zoveel keus is, kan het moeilijk zijn om oorbellen te kopen! Wanneer je oorbellen gaat kopen is het vooral belangrijk dat je ze zelf mooi vindt, maar ze moeten ook bij je uiterlijk en kleding passen! Waar let je op als je oorbellen gaat kopen?

Tips voor het kopen van oorbellen

De oorbel

Oorbellen zijn er in allerlei vormen en maten. Hierbij geldt vooral je persoonlijke smaak. Ook moet je jezelf afvragen wat je met je oorbellen wilt bereiken. Wil je dat ze opvallen of moeten ze slechts een detail zijn?

 • Knopjes. Knopjes zijn er in verschillende groottes. Een klein knopje staat elegant en geeft je net wat extra's. Een grotere knop zal meer opvallen. Ook knopjes met een steentje staan leuk! Knopjes worden aangeraden als je je haar opgestoken of in een staart hebt. Een voordeel van knopjes is dat je nergens achter kunt blijven hangen, ook met kleine kinderen is dit een aanrader.
 • Ringen. Ook met ringen heb je voldoende keus. Je hebt kleine ringentjes met een diameter van nog geen centimeter tot een diameter van ruim tien centimeter! Grote oorringen zie je vooral bij tienermeiden. Kleine oorringen kunnen bij iedere kapsel, maar grote ringen kun je het beste dragen met los haar.
 • Hangers. Het grootste aanbod van oorbellen bestaat uit hangers. Er zijn bescheiden hangers met één steentje tot hele kunstwerken! Hangers kun je het beste combineren met de rest van je outfit. Er zijn hangers in allerlei vormen en kleuren. Let bij het gebruik van hangers wel op het gewicht. Zware hangers kun je prima voor speciale gelegenheden gebruiken, maar voor dagelijks gebruik zijn ze minder geschikt. Je wilt niet dat je oorlellen uitrekken!

Leuke oorbellen

De standaard knopjes, ringen en hangers zijn hartstikke mooi, maar je kunt ze niet verrassend of opvallend noemen! Na even rondzoeken heb ik hier de leukste en apartste oorbellen op een rijtje gezet!

 • Knopjes in de vorm van fruit
 • Oorbellen met een veer er aan
 • Staaf-oorbellen
 • Oorbel in de vorm van een uil

Materiaal

Het materiaal bepaalt voor een groot deel de prijs van de oorbellen.

 • Goud. Gouden oorbellen zijn het duurst, zeker in combinatie met een diamantje. Een voordeel van goud is dat het lang mooi blijft. Goud is echter wel een kleur die je moet staan.
 • Zilver. De meeste mensen kiezen voor oorbellen van zilver. Deze zijn goedkoper dan oorbellen van goud, maar ze blijven net zoals goud lang mooi.
 • Metaal. Oorbellen van metaal zijn het goedkoopst. Maar niet iedereen kan hier tegen. Bij sommige mensen gaan de gaatjes ontsteken! Ook zal het metaal na verloop van tijd gaan roesten of er dof uit zien. Wanneer je graag regelmatig wilt wisselen van oorbellen, dan zijn metalen oorbellen aan te raden.

Tips en opmerkingen

 • Wanneer je een beetje creatief bent kun je zelf heel gemakkelijk oorbellen maken. Dit is absoluut niet duur en je bent er van verzekerd dat je originele oorbellen hebt!
 • Oorbellen die bestaan uit allerlei kleine onderdelen zijn hartstikke leuk, maar houd er rekening mee dat ze ook snel kunnen beschadigen.
 • Je kunt oorbellen heel gemakkelijk combineren met andere sieraden!
 • Let altijd op de maat als je online oorbellen wilt kopen. Sommige oorbellen worden groter of juist kleiner afgebeeld!

Conclusie

Oorbellen zijn er in allerlei soorten en maten. Wanneer je oorbellen gaat kopen is het belangrijk dat ze helemaal naar je smaak zijn. Toch zijn er een paar punten waar je van tevoren even stil bij moet staan. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal en de vorm. Je kunt in veel verschillende winkels oorbellen kopen. Dure oorbellen zul je bij een juwelier vinden, maar goedkope oorbellen vind je bijvoorbeeld bij kledingwinkels. Zelfs de drogist en de speelgoedwinkel verkopen oorbellen!