Leuke, kleine cadeautjes onder de tien euro

Cadeautjes

Het valt vaak niet mee om cadeautjes te kopen. Zeker rond Sinterklaas en Kerst raken veel mensen gefrustreerd. Het is lang niet gemakkelijk om voor iedereen leuke, bijzondere cadeautjes te kopen voor in de surprises of voor onder de boom. Zeker als je de mensen voor wie je een cadeautje moet kopen niet goed kent, kan het vaak voor hoofdbrekens zorgen. Wellicht kunnen de volgende ideetjes je verder helpen.

Leuke cadeautjes onder de 10 euro

De volgende cadeautjes zijn goedkoper dan 10 euro. Bovendien zijn de meeste cadeautjes voor veel mensen geschikt dus is er voor vrijwel iedereen wel een geschikt cadeautje bij.

 1. Kanslot. Een kraslot of een 1/5de staatslot zal natuurlijk bij iedereen in de smaak vallen. Wie weet maak je wel iemand miljonair...
 2. Boek. Een pocketuitvoering van een boek is vaak niet erg duur. De boeken van Lee Child zijn bijvoorbeeld heel geschikt voor de liefhebber van spannende boeken. Sophie Kinsella en Jill Mansell schrijven heerlijke, luchtige chicklits.
 3. Chocolade. Chocolade of ander snoepgoed doet het natuurlijk altijd goed. Kies bijvoorbeeld voor een doosje luxe bonbons of een stuk marsepein in een leuke vorm.
 4. Verzorgingsproducten. Rond de feestdagen zijn er bij veel winkels mooie cadeauverpakkingen verkrijgbaar met bodylotion, doucheschuim en dergelijke producten. Een mooie verpakking met fijne verzorgingsproducten is zowel voor mannen als voor vrouwen snel gescoord. Dit cadeautje vind je bijvoorbeeld bij Douglas, Ici Paris en drogisten.
 5. Cadeaubon. Een cadeaubon is misschien niet zo origineel maar in ieder geval weet je zeker dat de persoon er iets mee kan. Denk bijvoorbeeld aan een bioscoopbon of een cadeaubon voor een parfumerie.
 6. Leuke mok. Een mok of een beker is altijd handig. Bij sommige winkels kun je bekers kopen met een leuke, toepasselijke tekst. Kijk bijvoorbeeld eens bij de Tuinen of bij Expo.
 7. Sjaal. Met alle koude winterdagen in het verschiet zal iedereen een lekker, warme sjaal kunnen waarderen. Probeer natuurlijk wel rekening te houden met de smaak en stijl van degene aan wie je het cadeau geeft.
 8. DVD. Veel klassieke films zijn voor een leuk prijsje verkrijgbaar. Snuffel eens door de rekken van de Free Record Shop of de Mediamarkt.
 9. Kalender. Met het nieuwe jaar voor de deur is een kalender altijd handig. Bij de V&D heb je rond de feestdagen keus uit alle soorten en maten kalenders. Er zit vast wel iets bij wat in de smaak valt bij degene voor wie je een cadeautje moet kopen.
 10. Wijn. Voor tien euro kun je een heel behoorlijke wijn kopen. Ook een flesje bijzonder bier of een miniflesje whisky kan een goede keus zijn.
 11. Kaarsen. Kaarsen kunnen de donkere dagen van de winter erg gezellig maken. Kies een paar mooi vormgegeven kaarsen uit of ga voor kaarsen met een lekker luchtje.
 12. Snoeppot. Een leuke snoeppot is altijd een leuk cadeau. Zeker als je het vult met lekkernijen. Jamin heeft vaak leuke snoeppotten met grappige opschriften.
 13. Oorbellen. Jonge vrouwen zijn vaak gek op accessoires zoals oorbellen, kettinkjes en armbandjes. Bij winkeltjes zoals Six kun je trendy en goedkope sieraden vinden die zeker in de smaak zullen vallen.
 14. Een plantje. Een plantje in huis staat altijd gezellig. Een mooie orchidee is vaak niet duur. Je kunt natuurlijk ook een bepaalde betekenis aan het plantje verbinden. Ga dan bijvoorbeeld voor Slaapkamergeluk of een Klavertje vier.
 15. Kookboekje. Een kookboekje met lekkere recepten komt zo rond de feestdagen goed van pas. Kies voor feestelijke onderwerpen zoals Cupcakes, Borrelhapjes of Luxe voorgerechten.
 16. Peper en zoutstelletje. Dit klinkt misschien wat afgezaagd maar er zijn hele leuke peper en zout stelletjes verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan twee poppetjes die elkaar omhelzen. Dat past goed bij de kerstgedachte. Bovendien staat een mooi peper en zout stelletje erg leuk op tafel bij het kerstdiner. De Blokker heeft vaak leuke peper en zout stelletjes.
 17. Nagellak. Vrouwen die van make-up houden, zijn vaak blij met een flesje goede nagellak. Kies niet al te vreemde kleuren. Ga bijvoorbeeld voor roze, rood of parelmoer.
 18. Pen. Ken je iemand die altijd pennen kwijt is? Veel cadeauwinkels bieden pennen aan waar een naam op vermeld staat. Ook staan er vaak wat leuke karaktereigenschappen die met de naam van de persoon worden geassocieerd.
 19. Sleutelhanger. Een sleutelhanger kan je sleutelbos behoorlijk opfleuren. Probeer een sleutelhanger te vinden die een bepaalde betekenis heeft voor de persoon. Denk bijvoorbeeld aan een lievelingsdier, een sterrenbeeld of een favoriet merk.
 20. Foto. De HEMA heeft een uitgebreide fotoservice waarbij je een foto op verschillende voorwerpen kunt laten printen. Print bijvoorbeeld een leuke foto van jullie samen op een shirt, een placemat, een schort, een muismat of onderzetters.

Tot slot

Het is nooit zeker of een cadeautje gaat bevallen of niet. Bewaar daarom altijd het bonnetje voor het geval het cadeautje niet in de smaak valt.