Hoe onthoud ik iemands verjaardag zodat ik een kaart kan sturen

Inleiding

De tijd vliegt en het leven gaat gewoon razendsnel. Iedere dag stappen we weer in de tredmolen van ons eigen bestaan: kinderen, werk, relaties, vrienden, familie, hobby’s, huisdieren en andere verplichtingen wisselen elkaar in razend tempo af. Geen wonder dat je dan wel eens wat vergeet…. Je kunt per slot van rekening niet alles onthouden. Het nare is alleen dat het gewoon niet aardig is om iemand zijn verjaardag te vergeten. En het omgekeerde: je scoort juist zoveel succes wanneer je aan iemands verjaardag denkt: dat is attent! Iedereen vindt het leuk om een attentie of een kaart op zijn verjaardag te krijgen. Maar uiteraard is de “ sorry, te laat”- kaart niet voor niets op de markt. Om te zorgen dat je voortaan altijd op tijd een kaart hebt verzonden voor iemands verjaardag (of een sms of andere attentie) staan hieronder een aantal tips.

De ouderwetse verjaardagskalender

Bij veel mensen hangt ie op het toilet op ooghoogte: kan niet missen! Je kan de kalender natuurlijk ook op je werkkamer hangen, in de keuken of in de gang. Waar het om draait is dat je deze kalender meerdere keren per dag kan waarnemen. Er zijn veel leuke kalenders te koop. Je kunt ze natuurlijk ook zelf online maken, zoals bijvoorbeeld op www.hema.nl. Hier kun je zelfs fotootjes van de jarige toevoegen op de dag dat deze jarig is. Zorg bij deze optie wel dat je kaarten in huis hebt, of bereid bent ze op de dag zelf te gaan halen.

Agenda

Als je nog een papieren agenda hebt, kun je hier alle verjaardagen inzetten. Het is even een klusje, maar je voelt je zo voldaan als je nu iemands verjaardag niet meer vergeet.

Een digitale reminder in je telefoon of mail

Als je een mobiele telefoon hebt kun je in de agenda van dit device ook verjaardagen aanmaken. Hetzelfde geldt voor outlook (en mogelijk ook voor andere mail/agenda programma’s). Zet alle verjaardagen (en mogelijk ook andere belangrijke dagen zoals trouwdagen ed) in je agenda

Voorwaardelijk bij bovenstaande opties

  • Zorg dat je altijd verjaardagskaarten in huis hebt
  • Hetzelfde geldt voor postzegels (en/of enveloppen)
  • Leg een adressenboek naast de bak met verjaardagskaarten: zo heb je altijd de adressen bij de hand

Gedigitaliseerde kaarten sturen met een timer

Op verschillende internetsites waar je kaartjes kunt versturen (www.kaartjetogo.nl, www.hallmark.com etc) kun je op de site zelf een verjaardagskalender bijhouden. Deze site helpt je via een mail herinneren (een aantal dagen van te voren) dat je een kaartje moet sturen aan de betrokken jarige. Wat ook een mogelijkheid op veel kaartjes-stuur-sites is om een kaart te maken en de verzenddatum vast te leggen, ook al is deze in de toekomst. Als je hier een druilerige zondag voor gaat zitten, kun je alle jarigen alvast voorprogrammeren op deze site en versturen zij je kaart op de goede datum! Zo zit je altijd goed, ben je altijd op tijd met je kaart en heb je er nooit meer omkijken naar. Je kunt altijd een digitale kaart zenden, maar een echte kaart is toch altijd leuker! Betalen kan vaak met creditcard of pay-pal.

Voorschrijven en klaarleggen

Een laatste mogelijkheid is om alvast aan het begin van het jaar, al je verjaardagskaarten te schrijven, deze in een envelop te doen, adres erop te vermelden en een postzegel te plakken. Leg ze alvast op volgorde en zorg met behulp van een van bovenstaande reminders ervoor dat je de kaart op de goede datum op de post doet. Dit vergt in de voorbereiding aardig wat tijd, maar als je hier even goed in investeert, hoef je er de rest van het jaar niet meer aan te denken. Nu alleen zorgen dat je de kaart op de goede dag post…….