Hoe vind ik een partner

Liefde

Een partner in je leven is vaak een van de belangrijkste wensen van de mens. Een partner met wie je mooie tijden, gevoelens en ervaringen kunt delen maar ook iemand die je steunt in moeilijke tijden. Iemand die voor je klaarstaat als je het even niet meer ziet zitten. Iemand die het altijd voor je opneemt als je aangevallen wordt en iemand die je troost als je terneergeslagen bent. Een mooie relatie kun je niet zomaar met iedereen opbouwen. Je moet een partner vinden met wie het echt klikt. Maar hoe vind je zo een partner?

Een partner vinden

Om je kans op het vinden van een goede partner te vergroten, kun je een aantal dingen doen. Je kunt proberen om zoveel mogelijk nieuwe mensen te ontmoeten. Hoe meer mensen je ontmoet, hoe groter de kans is dat jij een goede partner vindt. Om meer mensen te ontmoeten, kun je bijvoorbeeld het volgende doen:

  • Breek met je oude gewoontes. Zoek eens wat andere kroegjes of uitgaansplekken op dan waar je meestal heengaat. Vraag vrienden of ze met je meegaan om wat nieuwe plekken te ontdekken. Andere uitgaansgelegenheden trekken ook een andere soort publiek aan. Als je in je huidige uitgaansplekken geen succes hebt, moet je het wellicht ergens anders proberen. Ook kun je eens proberen om naar een andere supermarkt te gaan. Je weet nooit waar je leuke personen tegen kunt komen. Neem in plaats van de auto het openbaar vervoer en kijk wat voor contacten je tijdens de reis kunt leggen.
  • Ga sporten. Het beste kun je kiezen voor een sport in een sportcentrum waar ook een gezellige bar is. Veel mensen blijven na het sporten even hangen. Een dergelijke bar kan een goede gelegenheid zijn om andere mensen te ontmoeten. Als je niet zo sportief bent, kun je lid worden van andersoortige verenigingen. Kijk bijvoorbeeld of er verenigingen in de buurt zijn die zich bezighouden met jouw favoriete hobby.
  • Organiseer een feestje. Zorg voor goede muziek, lekkere drankjes en een grote dansvloer. Vertel al je vrienden en vriendinnen dat ze een introducé mogen meenemen. Als jij een heel geslaagd feest kunt organiseren, komen daar heel veel mensen op af. Alle mensen worden aan jou voorgesteld omdat jij de gastheer bent. Besteed op het feest zoveel mogelijk werk uit zodat jij ook de hele avond met mensen kunt praten of dansen.

Je eigen instelling en houding bepalen voor een groot deel je mate van succes in het zoeken naar een partner. Om de kans op succes te vergroten, kun je het volgende doen:

  • Verzorg jezelf. Je weet nooit waar en wanneer je een toekomstige partner tegen het lijf kunt lopen. Zorg er daarom voor dat je altijd voldoende tijd aan je uiterlijk hebt besteed. Je hoeft er echt niet altijd van top tot teen perfect uit te zien maar zorg er wel voor dat je er altijd schoon en verzorgd uitziet.
  • Vermijd wanhoop. Zowel mannen als vrouwen kunnen een persoon die wanhopig op zoek is naar een partner van mijlenver herkennen. Zorg dus dat je niet te gretig overkomt. Vaak is het goed om eerst een tijdje subtiel te flirten voordat je echt toenadering zoekt. Stap ook alleen op mensen af die je echt interesseren. Als je bij iedereen toenadering zoekt, zul je minder snel serieus worden genomen.
  • Open houding. Probeer zelf altijd een open, uitnodigende houding te hebben. Vermijd geen oogcontact en probeer een vriendelijke uitdrukking op je gezicht te houden. Wees bedacht op signalen die je misschien onbewust uitzendt. Als je bijvoorbeeld door je koptelefoon naar muziek luistert, zul je veel minder snel worden aangesproken.

Tot slot

Er wordt wel eens gezegd dat je meestal een partner tegenkomt op de tijd dat je er het minst naar op zoek was. Natuurlijk klopt dit lang niet altijd maar het geeft wel aan dat je je er niet teveel op moet focussen. Probeer te genieten van het leven dat je op dit moment hebt. Als je uitstraalt dat je gelukkig bent, trek je bovendien ook veel meer positieve aandacht. Leg de focus dus niet teveel op het vinden van een partner. Geniet van je leven en van de mensen om je heen en op een gegeven moment ontmoet je vanzelf een persoon met wie jij jouw leven wilt delen.