Hoe maak je van je eerste date een succes

Inleiding

Je hebt al tijden een oogje op die ene leuke man/jongen/vrouw/meisje. En uiteindelijk heb je hem of haar zo ver gekregen om een keer met je op date te gaan. Dit is natuurlijk erg spannend, want je wilt een zo'n goede mogelijke indruk tijdens de eerste date maken. De eerste date is vaak alles bepalend. Wanneer een eerste date erg tegenvalt, zal er geen vervolg date komen. Hoe kan je van je eerste date een succes maken? Hieronder tips over de dingen die je wel en niet moet doen voor de eerste date, tijdens de date en na de date. Hoe maak je van je eerste date een succes?

Voor de eerste date

Wanneer je iemand hebt uitgenodigd voor een eerste date, zorg dat het iniatief verder van jouw kant komt. Bedenk iets leuks om te gaan doen waarbij je elkaar beter leert kennen. Je kan je eerste date het beste rustig beginnen. Ga liever wat drinken of uit eten. Op die manier heb je de tijd om met elkaar te praten. Je hoeft niet gelijk indruk te gaan maken tijdens je eerste date door bijvoorbeeld iets actiefs te doen zoals karten of iets sportiefs. Waarschijnlijk weet je nog geeneens wat de hobby's van je date zijn. Naar de film gaan is misschien wel romantisch voor een eerste date, maar je bent meer verdiept in de film dan in elkaar. Dit is leuker voor een volgende date.

Voordat je date begint wil je er natuurlijk op je allerbest uitzien. Zorg ervoor dat je er goed, verzorgd en fris uitziet tijdens je eerste date, maar overdrijf het niet. Dat die persoon met je wilt daten zegt in principe al genoeg. Je moet je niet anders gaan voordoen dan je bent. Let er op dat je niet kan zweten of een slechte adem hebt. Dit zijn twee enorme afknappers tijdens een eerste date. Net zoals bij vrouwen teveel make-up en te blote kleding. Hiermee kan je een verkeerde indruk afgeven. Als man zijnde zorg je dat je je geschoren hebt en dat je haar in model zit.

Tijdens de eerste date

Wanneer je eerste date begint, zorg dat je op tijd bent. Beter vijf minuten te vroeg, dan te laat. Je zou het zelf ook vervelend vinden om op de ander te moeten wachten. Wanneer je elkaar ziet geef de ander drie zoenen op de wang. Dit is persoonlijker dan alleen de hand schudden. Probeer de ander ook een compliment te maken. Zeg bijvoorbeeld ze er leuk uitziet of dat hij lekker ruikt.

Zorg dat je tijdens de eerste date geïnteresseerd overkomt in de ander. Probeer het gesprek op gang te houden. Het is misschien slim om van tevoren al te bedenken waar je het over kunt hebben tijdens de eerste date. Denk hierbij aan (misschien afgezaagd) hobby's, werk, uitgaan en familie. Hoe langer je met elkaar kletst, hoe beter je los komt. Gezelligheid is het belangrijkst tijdens een eerste date! Wanneer je date aan het praten is, luister ook echt naar hem of haar en ga over het onderwerp door waar hij of zij het over heeft.

Dingen die je tijdens je eerste date niet moet doen

  • Praat niet heel de date lang alleen maar over jezelf
  • Word niet zenuwachtig of gestresst, probeer relaxed te blijven tijdens je eerste date
  • Sommige onderwerpen kan je beter vermijden, zoals exen, je sexleven, ziektes, slechte eigenschappen en geklaag over van alles en nog wat.
  • Ga jezelf niet volgooien met alcohol om los te komen. Dit is niet charmant!
  • Ga niet zitten bellen of smsen tijdens je eerste date. Het lijkt dan net of je niet in je date geinteresseert bent.
  • Leg het versieren er niet te dik bovenop. Dubbelzinnige opmerkingen zijn niet leuk.
  • Ga na je eerste date niet gelijk met de ander naar bed.

Na de eerste date

Als je ergens wat bent gaan drinken of eten, dan betaal jij de rekening. Of de ander moet aanbieden om mee te betalen, ga er in ieder geval geen discussie van maken. Je merkt waarschijnlijk tijdens je eerste date al of de ander je ziet zitten of niet. Al kun je het ook niet altijd door hebben, want sommige mensen zijn wat verlegen of moet er even een avond over nadenken. Als man zijnde is het heel attent om de ander even thuis te brengen. Ga er niet vanuit dat er gelijk gezoend wordt. Geef elkaar drie zoenen op de wang. Meld bij het afscheid nemen nog wel dat je de eerste date gezellig vond. Je kunt uit de reactie van de ander peilen hoe hij of zij erover denkt.

Als er niet gelijk een datum voor de volgende date is geprikt, raak dan niet gelijk in paniek. Misschien wacht de ander wel op jou. Ga ook niet gelijk dezelfde avond nog bellen of smsen wanneer je weer uit gaat. Een beetje spanning opbouwen is altijd goed. Hoor je na een dag of twee, drie niks kun je altijd zelf een poging wagen. Reageert de ander niet of afwijkend, dan weet je genoeg..