Hoe maak je de beste indruk tijdens het speeddaten

Inleiding

/div>

Je hebt er wat lef voor nodig, maar speeddaten is helemaal in! Speeddaten is ideaal voor mensen die een druk leven hebben, eigenlijk geen andere singles ontmoeten en geen zin hebben in het daten via internet. Speeddaten is de manier om snel in contact te komen met potentiële partners. Tijdens het speeddaten heb je ongeveer 20 tot 30 dates. De kans is groot dat er iemand tussen zit met wie het klikt. Je kan sowieso gelijk beoordelen of je iemand aantrekkelijk vind en verder krijg je een bepaalde indruk hoe iemand is en of je een vervolgdate zit zitten. Maar het is natuurlijk ook belangrijk dat je zelf een goede indruk achterlaat tijdens het speeddaten. Lees verder voor de tips om de beste indruk te maken tijdens het speeddaten.


Tips om indruk te maken tijdens het speeddaten

Je uiterlijk

Tijdens het speeddaten zijn twee dingen belangrijk waar je op beoordeeld wordt. Allereerst je uiterlijk, je hoeft er niet als een fotomodel uit te zien, maar aantrekkingskracht is toch wel belangrijk. Je wilt tenslotte zelf ook graag met iemand uitgaan waar je graag naar kijkt. Het is dus belangrijk dat je er verzorgd uitziet. Op bepaalde dingen zoals vet haar, vieze nagels en oude kleren knappen de meeste mensen af. Doe dus je best om er zo goed mogelijk uit te zien. Koop bijvoorbeeld nieuwe kleren, zorg dat je haar goed ziet en doe een lekker luchtje op. Vaak voel je jezelf ook beter als je er goed uitziet en heb je meer zelfvertrouwen.


Hoe presenteer je jezelf

Om een goede indruk te maken tijdens het speeddaten is het belangrijk dat je jezelf goed presenteert. Je krijgt tenslotte maar één kans om te laten zien hoe leuk je eigenlijk bent. Het is van tevoren belangrijk dat je al bedenkt wat je over jezelf gaat vertellen. Iemand die dicht slaat of niets te vertellen heeft wordt over het algemeen niet interessant gevonden. Het eerste gesprek tijdens het speeddaten gaan vaak over de standaard dingen zoals hobby's en werk. Maak hier een verhaaltje van en vertel bijvoorbeeld waar je werkt, hoe lang je het al doet en vertel wat over je hobby's. Het is wel belangrijk om jezelf te blijven tijdens het speeddaten, ga dus geen dingen verzinnen om indruk op de ander te maken. Laat zien dat je het speeddaten leuk vind en er zin in hebt.


Je intresse in de ander

Tijdens het speeddaten hoort intresse in de ander er ook bij om een goede indruk te maken. Als je alleen zelf aan het woord bent, dan kan je nog zo leuk zijn, voor de ander is het een afknapper. Tijdens de speeddate moet de kennismaking over en weer gaan. Jij vertelt wat over jezelf, maar je laat de ander ook wat vertellen. Andere mensen vinden het fijn als er naar hun geluisterd wordt. VInd je het moeilijk, bedenk dan van tevoren wat vragen wat je van de ander wilt weten.


Conclusie

Omdat tijdens het speeddaten de eerste paar minuten bepalend zijn voor wat de ander van je vindt, is het belangrijk om een goede indruk achter te laten. Met bovenstaande tips kan je in deze paar minuten laten zien dat je zowel aantrekkelijk kan zijn, intressant bent, maar ook intresse hebt in andere mensen. Op de meeste mensen zal je een goede indruk achter laten en wanneer het verder klikt is de kans groot dat je een match hebt.