Wat wil je weten over christelijke datingsites

Inleiding

Iedereen wilt graag een beetje liefde in zijn leven, toch kan het moeilijk zijn om de juiste partner te vinden. Misschien kom je gewoon niemand tegen met wie het goed klikt of je hebt simpelweg geen tijd om op zoek te gaan. Het inschrijven op een datingsite kan je helpen bij het vinden van een partner. Je komt vaak alleen andere singles tegen op een datingsite en je kan aan de hand van iemands profiel vaak al bekijken of iemand je wat lijkt of niet. Denk bijvoorbeeld aan iemands woonplaats, uiterlijk of hobby's. Er zijn veel verschillende datingsites, dit kan soms moeilijk kiezen zijn. Sommige datingsites zijn gespecialiseerd in een bepaalde doelgroep, zoals datingsites voor christenen. Gelovige mensen willen graag een partner die ook gelovig is. Door je in te schrijven op een christelijke datingsite, weet je zeker dat je alleen andere gelovigen tegenkomt. Wat wil je weten over christelijke datingsites?

Voor wie zijn christelijke datingsites?

Christelijke datingsites zijn voor mensen die geloven in God. Deze mensen vinden het geloof erg belangrijk en ze willen graag een partner die ook gelovig is. De meeste mensen die gelovig zijn vinden hun partner vaak in hun eigen kerk, maar dat gaat niet voor iedereen op. Het kan soms moeilijk zijn om een christelijke partner te vinden, zeker voor de jeugd. De meeste jonge mensen vinden het geloof en de kerk niet zo belangrijk. Ze zijn niet met het geloof bezig en ze liggen zondag liever op hun bed in plaats van dat ze naar de kerk gaan. Het is dus voor gelovige mensen vaak belangrijk om een partner te vinden met wie ze op één lijn zitten. Niet alleen voor nu, maar ook zeker voor de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan het huwelijk of de opvoeding van eventuele kinderen.

Welke christelijke datingsites zijn er?

Er zijn een paar datingsites die zich gespecialiseerd hebben in gelovige mensen. Deze datingsites zijn vaak een groot succes. Mensen die zich inschrijven op een christelijke datingsite hebben in ieder geval al één ding gemeen, namelijk hun geloof. Welke christelijke datingsites zijn er?

Crosspoint.net

Crosspoint is de oudste christelijke datingsite van Nederland. Tevens is het ook de grootste christelijke datingsite. Inmiddels hebben ze zo'n 100.000 leden. Het maakt niet uit welk geloof je hebt, als je maar in God gelooft. Als je je hebt ingeschreven, dan kan je heel makkelijk zoeken naar andere singles. Je kan precies aangeven wat je zoekt in een toekomstige partner. Volgens de datingsite hebben nu zo'n 20.000 leden hun partner gevonden via de site.

Christianmatch

Christianmatch is behalve een datingsite ook een ontmoetingssite voor christenen. Deze site is speciaal voor evangelische en reformatorische vrijgezellen. Er worden allerlei leuke uitstapjes georganiseerd zodat je andere singles kunt ontmoeten. Christianmatch is niet zo groot, ze tellen ongeveer 2300 leden, maar dit maakt de datingsite wel een stuk intiemer.

Funky Fish

Funky Fish is een datingsite en community in één. De mogelijkheden op deze site zijn erg uitgebreid. Behalve een profiel aanmaken, kan je er ook een blog bijhouden en meerdere foto's plaatsen. Je kan ook chatten op deze datingsite, zodat het nog makkelijker is om contact te leggen met mede christenen. Funky Fish telt ruim 24000 leden.

Conclusie

Er zijn in Nederland best veel mensen gelovig, deze mensen vinden hun geloof erg belangrijk en zijn er veel mee bezig. Christelijke singles willen over het algemeen graag een partner die ook gelovig is. Het is toch een manier van leven. Je hebt iets waar je je beide in interesseert, maar ook voor de toekomst is het makkelijk. Er zijn in Nederland verschillende christelijke datingsites. Deze christelijke datingsites noemen zichzelf ook vaak een contactsite omdat ze niet alleen puur op het daten zijn gericht. Je kan er ook medechristenen ontmoeten voor bijvoorbeeld vriendschap.