Wat wil je weten over gay dating

Inleiding

Je kunt je als single inschrijven op een datingsite als je op zoek bent naar een partner. Er zijn tal van datingsites in Nederland. Op sommige datingsites mag iedereen zich inschrijven, terwijl andere sites meer gericht zijn op een speciale doelgroep, zoals vijftig plus en hoger opgeleiden. Wat de meeste datingsites wel gemeen hebben, is dat ze gericht zijn op hetero's. Voor mensen die op hetzelfde geslacht vallen of bi zijn is het lastig om via een datingsite een partner te vinden. Gelukkig zijn er ook voor deze doelgroep verschillende sites! Wat wil je weten over gay dating?

Gay dating

De meeste datingsites richten zich op mannen en vrouwen die een partner van het andere geslacht zoeken. Wanneer je op iemand van het hetzelfde geslacht valt, heb je hier niet zoveel te zoeken. Het zal toch nergens op uitlopen. Het zijn vooral mannen die op internet naar een mannelijke partner zoeken, vandaar de naam gay dating. Maar als vrouw kun je je natuurlijk ook inschrijven. Hetzelfde geldt voor mensen die bi zijn. Een groot voordeel van gay dating is dat er alleen maar leden zijn die op hetzelfde geslacht vallen. Hierdoor is er meer respect voor elkaar. Wanneer homo's of lesbiennes zich op een gewone datingsite inschrijven, kan dit nog wel eens leiden tot negatieve reacties.

Welke datingsites voor homo's en lesbiennes zijn er?

Gay dating verschilt in principe niks vergeleken met een gewone datingsite. Het zijn gewoon singles die op zoek zijn naar andere singles. Dit kan voor een relatie zijn, maar vriendschap of een avontuurtje kan ook. Er zijn datingsites die zich puur gericht hebben op gay dating, maar er zijn ook grote datingsites die van gay dating een los onderdeel hebben gemaakt.

Gay Parship

Gay Parship is een onderdeel van Parship. Gay Parship is de gay datingsite voor hoger opgeleiden. Je kunt je gratis aanmelden op deze site en een profiel aanmaken. Ook moet je een persoonlijkheidstest invullen. Hierin worden vragen gesteld over je karakter en intresses. Op basis van deze test krijg je andere singles te zien die mogelijk bij je passen. Een gratis lidmaatschap is mogelijk, maar met een betaald lidmaatschap heb je meer mogelijkheden!

Site van Gay Parship

Bilove.nl

Bilove.nl is speciaal voor mannen en vrouwen die op zowel mannen als vrouwen vallen. De site richt zich vooral op mensen die nog geen ervaring hebben met iemand van hetzelfde geslacht. Dat maakt de zoektocht op deze datingsite spannend, omdat je met elkaar van alles kunt ontdekken! Je kunt je gratis inschrijven en daarna op zoek gaan naar nieuwe contacten. Ook heb je de mogelijkheid om berichten te sturen en te chatten!

Bilove.nl

Homodating.nl

Een datingsite speciaal voor homo's is Homodating.nl. Alleen mannen kunnen zich inschrijven. Het inschrijven is gratis en je kunt gemakkelijk zoeken naar andere mannen. Je kunt bijvoorbeeld selecteren op het type relatie dat je zoekt, zoals vriendschap of relatie. Verder kun je zoeken op leeftijd. Een profiel met foto levert over het algemeen het beste resultaat op!

Homodating.nl

Girls G-dating

Ook voor vrouwen is er een speciale gay site. De meeste datingsites zijn vooral op mannen gericht. Ook hoor je veel vaker verhalen over homo's. Maar er zijn natuurlijk genoeg vrouwen die op vrouwen vallen. Girls G-dating is de datingsite voor lesbiennes en bi-seksuele vrouwen.

Conclusie

Er zijn weinig datingsites voor homo's en lesbiennes, terwijl het juist voor deze groep moeilijk kan zijn om een partner te vinden. Wanneer je gaat rondzoeken zijn er toch wel goede gay datingsites. Je kunt hier terecht als je op zoek bent naar een relatie, vriendschap of een spannende date!