Een partner vinden op een single party

Inleiding

Nederland kent een grote groep singles. Er wordt van alles bedacht om singles aan een partner te helpen of om singles te vermaken. Denk bijvoorbeeld aan alle verschillende datingsites, speeddating en singlereizen. Maar er is meer! Zo worden er bijvoorbeeld speciale singlefeesten georganiseerd. De naam zegt eigenlijk al wat het is. Een single party is een feest speciaal georganiseerd voor singles. Je komt er dus, je raad het al, alleen maar singles tegen. Dus ben je vrijgezel, wil je graag een partner en heb je zin in een avondje uit? Dan is een single party misschien wel wat voor jou!

Wat is een single party?

Singlefeesten worden eens in de zoveel tijd in de meeste grote steden georganiseerd. Dit kan bijvoorbeeld in een discotheek of club. In principe is een single party hetzelfde als een gewoon avondje uit, verschil is alleen dat je alleen maar andere singles tegenkomt. Dit heeft uiteraard een paar voordelen en nadelen!

Voordelen single party

 • Een groot voordeel is dat je in één klap veel andere singles ontmoet. Via een datingsite kan het nog weleens tegenvallen omdat iemand in het "echt" toch anders is dan op internet. Op een single party ontmoet je andere singles in levende lijve zodat je gelijk een oordeel kunt vellen.
 • Op een single party hangt over het algemeen een goede sfeer. Er wordt lekkere muziek gedraaid en met een lekker drankje erbij is de sfeer over het algemeen ontspannen. Zo wordt het minder eng om op iemand af te stappen.
 • Een ander voordeel is dat je nergens aan vastzit. Je hebt geen afspraak met één persoon. Je mag rondkijken en flirten wat je wilt.

Nadelen single party

 • Een nadeel van een single party is dat er voornamelijk op het uiterlijk gelet wordt. Je stapt waarschijnlijk zelf ook pas op iemand af die je aantrekkelijk vindt. Een single party is een prima manier om andere singles te ontmoeten, maar wanneer je iemand echt wilt leren kennen, dan zal dat op een andere manier moeten.
 • Tijdens een feestje lijkt iedereen altijd leuker en gezelliger, zeker wanneer je een aantal drankjes op hebt! Het kan dus zijn dat iemand in het gewone leven toch wel tegenvalt.
 • Sommige singlefeesten zijn net keurfestijnen. Het aanbod kan te groot zijn. Sommige singles zijn te wanhopig op zoek of gaan alleen maar uit om iemand te scoren voor een nachtje!
 • Er geldt over het algemeen een leeftijdsgrens voor een single party.

Hoe maak je van een single party een succes?

Je hebt het grotendeels zelf in de hand om een succes te maken van een single party. Zeker wanneer je echt op zoek bent naar een serieuze partner, is het aan te raden om de volgende tips door te lezen.

 • Bedenk van tevoren wat je wilt bereiken op een single party. Wil je een leuke avond of ben je echt op zoek naar iets serieus? Je uiterlijk zegt vaak al heel veel over je. Ben je op zoek naar een serieuze partner? Kleed je dan niet te uitdagend. Natuurlijk kun je iets leuks dragen en aandacht aan je make-up en haar geven, maar overdrijf het niet.
 • Drink niet teveel! Drank vertroebelt de waarheid, dus je zult niet veel bereiken met veel drank op. Veel mensen vinden teveel drank trouwens ook een tegenvaller.
 • Probeer in de eerste plaats gewoon van een single party te genieten. Ga er dus heen met een bevriende single. Zo heb je altijd elkaar nog om een gezellige avond te hebben.
 • Kijk eerst goed rond voordat je op iemand afstapt. Het is een grote afknapper als je blijft rondkijken of je niet iets beter ziet.

Conclusie

Een single party is een hartstikke leuk iniatief om aan een partner te komen. Het grote voordeel is dat je alleen maar singles tegenkomt. Een nadeel kan zijn dat het aanbod iets te groot is en dat het puur een keurfestijn wordt. Wanneer je naar een single party gaat, probeer dan zoveel mogelijk van de avond te genieten en ga er zonder teveel verwachtingen heen!