Wat wil je weten over alleenstaande ouder vakanties

Inleiding

Er zijn veel eenouder gezinnen in Nederland, dit kan bijvoorbeeld komen door het overlijden van één van de ouders, maar het grootste gedeelte komt door het hoge scheidingspercentage. Als alleenstaande ouder probeer je er het beste van te maken voor jezelf, maar vooral voor de kinderen. Op vakantie gaan kan best moeilijk en confronterend zijn. Je wilt je kinderen een fijne vakantie geven, maar het kan voor jezelf moeilijk zijn om alles alleen te regelen en allemaal gelukkige gezinnen te zien. Wanneer de kinderen zichzelf goed vermaken, dan zit je als alleenstaande ouder een beetje alleen voor je huisje, tent of caravan. Je moet maar net geluk hebben dat je leuke mensen op vakantie tegenkomt. Dit klinkt natuurlijk niet als de ideale vakantie. Gelukkig zijn er reisbureaus die speciale reizen aanbieden voor alleenstaande ouders. Wat wil je weten over alleenstaande ouder vakanties?

Wat is een alleenstaande ouder vakantie?

Alleenstaande ouder vakanties zijn geschikt voor eenouder gezinnen. Je kan een eenouder vakantie boeken bij verschillende reisbureaus of reisaanbieders. Over het algemeen zijn dit groepsreizen. Het mooie van een alleenstaande ouder vakantie is dat er op deze reis geen stellen meegaan. Je komt dus alleen maar alleenstaande ouders tegen. Dit maakt het makkelijk om contact te leggen omdat je allemaal wat met elkaar gemeen hebt. Ook voor de kinderen is het makkelijk om met een groepsreis op vakantie te gaan. Er wordt veel makkelijker contact gelegd omdat je allemaal bij elkaar hoort.

Een groepsreis houdt niet in dat je contstant met heel de groep dingen moet gaan doen. Vaak heb je veel ruimte om iets voor jezelf of met je gezin te doen. Op die manier kan je optimaal genieten van je vakantie. Je ontmoet andere mensen, maar je hebt ook tijd voor jezelf en je kinderen.

Voordelen alleenstaande ouder vakantie

  • Je ontmoet makkelijk andere alleenstaande ouders
  • Je hoeft niet tegen gelukkige stellen aan te kijken. Wanneer je met een stel op vakantie gaat, dan voel je je namelijk al snel het derde wiel aan de wagen
  • Het reisbureau regelt alles voor je, denk bijvoorbeeld aan de reis en accomodatie. Als alleenstaande ouder heb je al genoeg te regelen, dus het is fijn als er wat werk uit handen wordt genomen
  • Vaak worden er leuke activiteiten voor jezelf en de kinderen georganiseerd.
  • Alleenstaande ouder vakanties worden steeds populairder, waardoor er een ruim aanbod aan reizen is. Je hebt de keus uit veel verschillende landen, of je wilt kamperen en of je een ontspannen of juist actieve vakantie wilt.

Conclusie

Als alleenstaande ouder kom je vaak veel ongemakken tegen in het leven. Het is toch even wennen om er alleen met je kinderen voor te staan. Het kan een uitdaging zijn om een vakantie te boeken. Misschien ben je nog nooit zonder andere volwassene op vakantie geweest en er komt nog heel wat bij kijken om alles te regelen. Ook kan een vakantie confronterend zijn, je komt veel andere stellen tegen waar je dan net niet bij hoort. Je wilt je kinderen een fijne vakantie geven, maar zelf wil je ook ontspannen. Een alleenstaande ouder vakantie die georganiseerd wordt door een reisbureau kan uitkomst bieden. Op deze reis gaan alleen maar andere alleenstaande ouders mee zodat je makkelijk contact kan maken. Ook je kinderen zullen snel aansluiting vinden. Een ander bijkomend voordeel is dat er veel geregel uit handen wordt genomen. Het enige wat je hoeft te doen is je spullen te maken en van je vakantie te genieten!