Wat zijn de leukste single reizen

Inleiding

Sommige mensen vinden het fijn om single te zijn. Ze vinden het fijn om hun eigen gang te kunnen gaan. Maar andere singles zouden toch wel weer graag een partner willen. Of je nou wel of niet gewenst single bent, over het algemeen houdt iedereen wel van een lekkere vakantie. Toch kan het nog best moeilijk zijn om een vakantie te boeken als je single bent. De meeste singles willen liever niet in hun eentje op vakantie. Maar de meeste vrijgezellen zitten er ook niet op te wachten om met een stel op vakantie te gaan, je krijgt dan al snel het idee dat je er niet helemaal bij hoort. Misschien heb je iemand in je omgeving die single is en waarmee je op vakantie kan gaan, zoals een vriend, familielid of collega. Maar wanneer dat niet het geval is, dan blijven er niet veel opties over. Je kan overwegen om een speciale singles reis te boeken. Wat wil je allemaal weten over single reizen en wat zijn de leukste reizen?

Wat is een single reis?

Sommige reisbureaus organiseren singles reizen. Op deze reis zal je alleen maar andere singles tegenkomen. Deze reizen zijn ideaal voor singles die bijvoorbeeld niemand in hun omgeving hebben met wie ze op vakantie willen of kunnen gaan of gewoon omdat ze graag nieuwe mensen willen leren kennen. Een single reis is niet per definitie bedoeld als dating reis. Er zijn genoeg singles die meegaan omdat ze graag van een lekkere vakantie willen genieten of omdat ze nieuwe vrienden willen maken. Je mag natuurlijk ook een single reis boeken met bijvoorbeeld een vrijgezelle vriend of vriendin. Er is een zeer ruim aanbod aan single reizen. Je kan eigenlijk heel het jaar door een vakantie boeken, ook kan je kiezen uit veel verschillende landen. Je kan kiezen voor een actieve vakantie, zoals een duikvakantie, excursies of een wandelvakantie. Maar ook wanneer je van lekker relaxen op het strand houdt, dan kan je prima een single reis boeken.

Waar let je op als je een single reis wilt boeken?

  • Vaak is een reis geschikt voor een bepaalde leeftijdsgroep. Je hebt single reizen voor bijvoorbeeld 25 t'm 50 jaar. Voor vijftig plussers heb je vaak speciale singles reizen.
  • Een reis staat vaak duidelijk omschreven. Zo krijg je een goed beeld van wat je kan verwachten op vakantie. Herken je jezelf in het verhaal en lijkt het je wel wat, dan past de reis wellicht goed bij.
  • Let op de verschillende data's. Je moet natuurlijk een vakantie boeken wanneer je tijd hebt en vrij kan krijgen. Maar er zit aardig wat prijsverschil in de verschillende data's. Een single vakantie in het voorseizoen is een stuk goedkoper dan in het hoogseizoen.

Wat zijn de leukste single reizen?

Wintersport Oostenrijk

Deze wintersport vakantie voor singles gaat naar Salzburgerland, Oostenrijk. Je kan je op deze plek heerlijk uitleven op de piste. Overdag is er tijd voor skiën, snowboarden of langlaufen. Maar 's avonds zoek je de gezelligheid op met andere singles. Wat dacht je van lekker eten en natuurlijk après skiën! Je verblijft in een luxe landhuis, met onder andere een zwembad en een stoombad. Zo kan je je ook binnen prima vermaken. Deze vakantie is geschikt voor singles van 25-55 jaar.

Zomervakantie Kreta

Deze singles zomervakantie wordt georganiseerd door One2gether Travel. Deze single reis is zeer luxe en goed geregeld. Er is tijd om te relaxen en te ontspannen, maar er zijn ook allerlei leuke activiteiten te doen, zoals een bezoekje aan Heraklion, Starbeach en allerlei watersporten. Je verblijft in een luxe viersterren hotel dat op het strand uitkijkt. Deze vakantie is geschikt voor singles van 25-55 jaar.

Conclusie

Single reizen worden steeds populairder. Een single vakantie is ideaal voor singles die graag op vakantie willen, maar geen partner hebben om samen mee te gaan. Een single reis is absoluut niet voor zielige singles. Iedereen wil toch graag van een heerlijke vakantie genieten en nieuwe mensen leren kennen. Er is een ruim aanbod aan single reizen, je kan eigenlijk heel het jaar door vakanties boeken. Ook kan je kiezen uit veel landen in zowel Europa als buiten Europa. Wanneer je een single reis wilt boekt, let er dan op wat de reis precies inhoudt. Ook is het belangrijk om er op te letten voor welke leeftijden de reis geschikt is. Als laatste kan je de prijzen vergelijken van verschillende vertrekdata. Een reis is het voorseizoen is een stuk goedkoper dan in het hoogseizoen.