Weekendje weg met een flair bon

Weekendje weg

Wie houdt er nu niet van een weekendje ontsnappen aan de drukte? Citytrips, gastronomische arrangementen en welnesstrips waren nooit populairder. Het aanbod aan mogelijkheden is werkelijk enorm. Maar zo'n weekendjes zijn niet altijd even goedkoop. Geen probleem, want je wacht gewoon op de volgende flair-bon, zeggen vele vrouwen dan. En inderdaad, om de zoveel weken verschijnt er in het lifestyle magazine flair een boekje waarin je aanbiedingen vindt voor goedkope hotelovernachtingen. Hoe werkt dit juist en waar moet je eigenlijk vooral op letten?

Flair

Het flair magazine heeft eigenlijk geen introductie nodig. Al jarenlang is het één van de meest verkochte magazines, zeg maar Bijbel, voor vrouwen van 7 tot 77 jaar. Naast een modegids en hulplijn voor relatieproblemen bevat de flair ook interessante reportages over gastronomie, welness of reizen. Vanuit dat standpunt is men ook begonnen met de kortingsboekjes. Deze noemt men in de volksmond wel eens de 'flair-bonnen'. Naast goedkope hotelovernachtingen biedt men nu ook hele weekendarrangementen aan. Welness, sport, actie, romantiek, alles passeert wel eens in de boekjes.

Marketing

In de eerste plaats dient het kortingsboekje natuurlijk om meer magazines te verkopen. En dat lukt ook, want er zijn vele lezers die enkel een flair kopen als er een kortingsboekje bij zit. Flair heeft zelfs een speciale sms-actie om lezers te waarschuwen wanneer er een magzine verschijnt met een kortingboekje.

De onderwerpen in het boekje zijn ook vaak afgestemd op de kortingactie. Als er op valentijnsdag tips in het magazine staan over hoe je een relatie terug kan doen ontvlammen zal er steevast bijstaan dat je met zijn tweetjes een uitstapje moet maken. Toevallig hangt er elk jaar met valentijn een hotelkortingboekje aan de flair. Artikels over stress op het werk zullen vaak gekoppeld zijn aan een welnesskorting. Want veel boekingen betekent natuurlijk ook veel adverteerders.

Slim bekeken natuurlijk van de redactie.

Hoe moet je boeken?

Het boeken van een flair arrangement is makkelijk. In het kortingsboekje kies je eerst een leuk hotel uit. Je neemt contact op met het hotel, reserveert een kamer en je vermeldt dat het gaat om een flairbon. Op basis van beschikbaarheid krijg je dan een kamer voor 30 euro per persoon per nacht. Met één bon kun je boeken voor één kamer. Ga je met meerdere koppels moet je dus een paar magazines kopen. Je kan er wel meerdere nachten verblijven met één bon. Ter plaatse reken je af en je neemt de originele flairbon mee.

Opletten!

Mijn persoonlijke ervaring met deze flairbon is niet zo positief. Er zijn toch een aantal dingen waar je als consument op moet letten. Hier volgen enkele tips:

  • De korting is vaak enkel geldig voor een bepaalde periode in het laagseizoen, kijk goed naar de geldigheidsdatum op je bon.
  • De deelnemende hotels willen natuurlijk niet dat al hun gasten een fikse korting krijgen, daarom zijn er slechts een beperkt aantal kamers beschikbaar voor de flair korting. Tijdig reserveren is dus de boodschap.
  • 30 euro voor een hotel lijkt goedkoop, maar deze prijs is per persoon per nacht. Vaak komt er ook nog een toeslag bij voor het ontbijt of extra toeristenelasting, parking,...
  • Met deze korting kan je niet verwachten dat het management je gaat upgraden naar een suite. Vaak worden de kleinste en minst comfortabele kamers gebruikt voor deze flair acties.

Als je op deze dingen let kan je toch aardig wat voordeel halen uit het systeem. Daar heb je wel wat tijd voor nodig. Bestudeer grondig het hotelboekje, ook de kleine lettertjes. In sommige hotels krijg je meer voordeel dan bij anderen. Een gratis ontbijtbuffet, een cocktail of wijn op de kamer, of gratis gebruik van de welness faciliteiten behoren tot de mogelijkheden. Je neemt ook best een hotel met vier of vijf sterren. Bij een normale prijs zou je hier immers veel meer betalen. Bij goedkopere hotels is het verschil veel kleiner. Kijk ook even op de website van het gekozen hotel welke de prijzen zijn. Soms vind je daar kortingen die nog interessanter zijn. Vergelijken is dus de boodschap.

Veel plezier !