Wanneer boek je de goedkoopste lastminute

Wanneer boek je de goedkoopste lastminute?

Vakanties zijn duur. Het is daarom verstandig om te kijken naar een lastminute. Het kan zo een paar honderd euro schelen. Het ligt eraan hoelang van tevoren je boekt. In dit artikel bespreek ik de beste lastminutessites en de goedkoopste tijd om te boeken.

Lastminute boeken

Je moet niet kieskeurig zijn als je een lastminute wilt boeken. Vaak zijn er een paar lastminutes te vinden voor het land waar jij naartoe wilt en de periode die je graag wilt. Als je goed zoekt, kun je er altijd wel eentje vinden. Ga je met een grote groep op vakantie, dan is het niet slim om een lastminute te boeken. De tickets zijn goedkoper maar er zijn er ook minder van beschikbaar. Ga je met twee of vier personen reizen, dan is het zeker de moeite waard om naar een lastminute te zoeken.

Bepaal als eerst naar welk land je wilt. Het zou nog mooier zijn als het je helemaal niet uitmaakt maar de meeste mensen hebben altijd wel een voorkeur. De reisduur staat meestal ook wel vast of je weet ongeveer hoelang je wilt gaan. Daarna kun je gaan zoeken op lastminutessites.

Lastminute.nl is een zeer goede site. Hier vind je lastminutes van alle aanbieders op een rij. Als je helemaal geen voorkeur voor een land hebt, vind je op de homepage een top 5 met de beste aanbiedingen. Dit zijn de goedkoopste tickets van de landen die zij aanbieden. Aan de linkerkant kun je zoeken naar een vakantie als je wel een voorkeur hebt. Alle vakantieaanbieders bieden ook op hun eigen site lastminutes aan. Arke heeft bijvoorbeeld een speciale pagina voor lastminutes. Vrijwel iedere aanbieder heeft dit wel. Het enige nadeel hiervan is, is dat de vakantieaanbieder alleen hun eigen tickets laat zien. Zo kun je niet snel zien of een andere aanbieder goedkoper is. Dit kun je wel zien op Lastminute.nl.

Last-minute-boeken.nl is ook nog een site waar je kunt zien wat de goedkoopste aanbieder is. Deze site vind ik persoonlijk minder overzichtelijk dan Lastminute.nl.

De beste tijd om een lastminute te boeken

De beste tijd om een lastminute te boeken is 1 à 2 weken van tevoren. Het lijkt kort van tevoren maar als aanbieders hun stoelen niet volgeboekt hebben in het vliegtuig, kelderen de prijzen enorm. Voor iedere vliegtuigstoel die leeg is, betalen de aanbieders natuurlijk geld en dat willen ze niet. Als je een grote reis hebt gepland voor volgend jaar, kun je het beste een jaar van tevoren boeken. Je moet dan niet tot het allerlaatste wachten en riskeren dat er geen vliegticket meer over is. Een lastminute is handig als je even ertussenuit wilt, voor een weekje bijvoorbeeld.

Conclusie

Een lastminute boek je 1 à 2 weken van tevoren als je de goedkoopste vakantie wilt. Lastminute.nl vind ik persoonlijk de beste site voor het vergelijken van alle vakanties. Je kunt snel zien welke het goedkoopste is. Vaak is het een lange zoektocht voordat je het juiste appartement en vliegticket hebt gevonden. Blijf zoeken want er is altijd wel een goede lastminute te vinden.