De lastminute top10 checklist voor een vakantie veiling

Inleiding

Goedkoop op zomer- of wintersport vakantie dat willen we allemaal. Alleen hoe doe je dat als de prijs gewoon aangeboden wordt door het reisbureau en je daar eigenlijk geen invloedt op hebt. Ook in de kredietcrisis zijn er gelukkig slimme ondernemers die daar op inspelen en het internet hier uitstekend voor benutten. Met een vakantie veiling kunt u bieden op een aangeboden zomervakantie en dat kan op basis van lastminute of is bijvoorbeeld een jaar geldig. Alleen net zoals in het dagelijkse leven als u een kooptransactie afsluit is waakzaamheid ook hier geboden. Ook dan leest u de kleine lettertjes en dat is online niet anders. Lees de top 10 checklist aan het einde van deze pagina voordat u aan de slag gaat met het kopen van een vakantie via een veiling.

Wie is vakantieveilingen

In het jaar 2004 hebben Michael van Beers, Dirk Jan Koekkoek en Marcel Beemsterboer de handen ineen geslagen en zijn een samenwerking aangegaan in het bedrijf Emesa. Het vrije ondernemerschap en de online beleving is de bindende factor geweest die deze 3 heren bij elkaar hebben gebracht. Het bedrijf speelt in op nieuwe vormen van communicatie en informatievoorzienining zoals internet, e-mail, mobiele telefonie, messenger diensten en digitale televisie. De reisbranche wordt hier sterk door beinvloed zodoende is het dan ook niet vreemd dat Emesa actief is in de reisbranche onder de naam inpakken en wegwezen. Binnen 1 jaar was inpakken en wegwezen de grootste online uitgever van reisaanbiedingen. Langzaam begint vakantieveilingen ook steeds grotere vormen aan te nemen.

Wat is een vakantie veiling

Op een vakantie veiling kun je bieden op een een beauty arrangement, pretpark kaartjes, vliegtickets, een zomervakantie inclusief een villa of vakantiehuis, wintersportvakantie of een midweekend in een bungalowpark. Er komen steeds meer aanbieders die op deze manier een vakantie aanbieden zoals; reisveiling.nl, hotelkamerveiling.nl en hotelveiling.nl

Na registreren kun je bieden vanaf 1 euro en de totale duur van de veiling wordt bij iedere vakantie aangegeven. De totale duur van een veiling kan varieren vanaf 1 dag tot een paar minuten. Heb je de veiling niet gewonnen. Niet getreurd want bepaalde arrangementen verschijnen binnen een paar minuten weer opnieuw. Je kunt dan gewoon weer opnieuw beginnen met bieden. Het bieden op een vakantie waar jij graag heen zou willen voor een goedkoop bedrag en het spelelement wie uiteindelijk wint is de winnende faktor van vakantieveilingen. Uiteindelijk betaal je vaak toch 10 tot 15 procent minder voor je vakantie dan als je deze boekt via de reguliere weg.

Veiling van de dag

Door de veiling van de dag is vakantieveilingen pas echt bekend geworden. De gehele dag door staat er een arrangement of vakantiebestemming centraal en kan er dus op geboden worden. Het kan dus gebeuren dat als u een bepaald arrangement of vakantiebestemming niet hebt gewonnen deze binnen een paar minuten weer opnieuw verschijnt.

De top 10 checklist voor een vakantie veiling

Als u in het dagelijkse leven een kooptransactie afsluit heeft u ook voorwerk gedaan. U heeft bij verschillende aanbieders gekeken, danwel online of middels folders, en betaalt de beste prijs voor het product. U heeft ook geinformeerd hoe het zit met de service en hoe lang de garantie duurt. Dit is online bij een veiling met vakantiebestemmingen niet anders. Hierbij 10 regels die u in acht kunt nemen als u online mee doet aan een vakantie veiling;

  1. Kijk eerst eens een aantal uurtjes mee hoe een vakantie veiling werkt en hoe dit in zijn werk gaat. In de laatste 50 seconden wordt het echt spannend.
  2. Bij de zomervakantie arrangementen zie je wie een bod doet en voor hoeveel
  3. Als u een vakantiebestemming of beauty arrangement ziet waar u graag naar toe wilt onderzoek dan eerst wat daar normaal voor betaald wordt. Soms kunt u dat ook op de website van de aanbieder zien en vergelijk de prijzen.
  4. Het kopje exclusief geeft vaak extra kosten aan die nog betaald moeten worden.
  5. De prijzen kunnen door een veiling behoorlijk snel oplopen. Als u uw huiswerk goed hebt gedaan dan betaald u namelijk nooit meer dan nodig is.
  6. Ook bij een veiling is geduld hebben een belangrijk punt. Als je te gretig bent dan kan het gebeuren dat je zomaar de normale prijs of zelfs meer betaald.
  7. Zorg bij registratie er goed voor dat u gegevens kloppen en dan met name uw naw gegevens en email. Als er in uw email een fout zit merkt u dat snel genoeg want als u een bod doet dan krijgt u een email binnen. Krijgt u deze email niet binnen controleer dan uw gegevens want als u een veiling hebt gewonnen krijgt u ook per email de betalingsinstructies en de kaartjes opgestuurd.
  8. Ook de inhoud van het arrangement verschilt vaak. Bij een vakantiebestemming is het raadzaam om te kijken of er bij uw overnachtingen een vliegreis is inbegrepen. Het kan namelijk zomaar zijn dat u alleen biedt op overnachtingen in een luxe villa. Betaald u voor het ontbijt of avondeten of is dit inbegrepen. Heeft u een beauty arrangement met alleen gebruik van sauna (let op) of zit daar ook een beauty arrangement bij met lunch of diner.
  9. Als u de veiling wint dan krijgt u een email met betalingsinstructies. Zodra u betaling binnen is krijgt u daar ook een bevesting van en de kaartjes zitten daar dan bij. Het kan ook zijn dat u dient af te rekenen op de dag van aankomst. Lees het arrangement goed door.
  10. Bij ieder arrangement staat hoe lang de geldigheids duur is. Dit kan vanaf een paar maanden tot een jaar. U dient er zelf voor te zorgen dat u een annuleringsverzekering afsluit. Vaak kunt u dit afsluiten bij het reisbureau waar de reisbestemming is onder gebracht.

Een afspraak maken is dan eigenlijk nog het laatste wat u doet en dan inpakken en wegwezen. Met deze checklist kan het niet anders dat u enorm veel plezier gaat beleven aan vakantieveilingen en ik wens u dan ook een hele prettige vakantie of een dagje uit.

Reacties (5)

Reageer
Ruiter reageerde 10 jaar geleden
24 Nov 12:19
Als je bij vak.veiling een veiling wint voor een hun ogen te laag bedrag ,wordt er buiten de verstreken tijd een hoger bod geplaatst,gewonnen door iemand met een onwaarschijnlijke naam! Makelaar.
Dus denk niet dat je goedkoop een bepaalde veiling kunt winnen.
Greetje reageerde 11 jaar geleden
31 Jul 20:52
ik heb de afgelopen week 12 biedingen gedaan en tot nu toe is alles keurig netles verlopen. de betalingen snel via ideal geregeld en binnen een paar minuten de waardebon waarmee ik mee kon laten registreren op de boekingssite. heb natuurlijk nog niet alle waardebonnen besteed maar heb de indruk dat er niets mis mee is. er staan op de site FAQ waar bovenstaande vragen ook beantwoord worden.
Moeder reageerde 12 jaar geleden
24 Jun 13:30
@graad hier kan ik geen antwoord geven dit moet je toch voorleggen bij vakantieveilingen.

@annette zou even naar vakantieveilingen een bericht sturen dat je dit wilt corrigeren.
Annette reageerde 12 jaar geleden
16 Mar 15:16
Ik heb bij het aanmaken van een inlog mijn bankrekeningnummer gegeven?
Kan ik dat weer intrekken en op een andere manieeeeeer betalen ?
Graad reageerde 14 jaar geleden
07 Sep 13:35
hoe komt het dat niet alle geboden bedragen zichtbaar komen te staan bij biedingen?
ik lees U bent overboden en er staat GEEN bedrag genoteerd.