Wat is attractiepark Europa-Park

Inleiding

Het best bezochte attractiepark van Europa is niet, zoals de meeste mensen denken, Disneyland Parijs. Nee, het best bezochte attractiepark is Europa-Park. Het is zelfs zo dat in 2009 Europa-park, na Disneyworld in Florida, op nummer 2 stond in de lijst van beste attractieparken ter wereld. Het attractiepark Europa-Park ligt in Duitsland in het plaatsje Rust in het Zwarte Woud. Het is prima vanuit Duitsland, Zwitserland of Frankrijk te bezoeken maar ook vanuit Nederland bijvoorbeeld als tussenstop voor het zonnige zuiden.

Wat maakt Europa-Park zo bijzonder

Wat Europa-Park zo bijzonder maakt in vergelijking met andere attractieparken is dat er veel meer attracties en shows zijn dan in de andere attractieparken. Om een paar voorbeelden te noemen: Europa-Park heeft meer dan 100 attracties, wel 10 achtbanen en heel veel uren worden gevuld met shows. Deze attracties zijn zowel voor volwassenen als voor kinderen leuk. Er zijn rustige attracties en shows (voor jongere kinderen) en zeer snelle en spannende attracties voor de oudere kinderen.

Wat is Europa-Park nu precies

Het atttractiepark Europa-Park gaat zoals de naam van het attractiepark al zegt over verschillende landen in Europa. Het Europa-Park is opgebouwd uit de landen Duitsland, Nederland, Italië, Frankrijk, Rusland, Scandinavië, Portugal, Spanje, Zwitserland, Griekenland, Engeland, Oostenrijk en IJsland. Je loopt als het ware van Griekenland naar Engeland en van Noorwegen naar Zwitserland. Tot in detail zijn bepaalde bekende gebouwen van deze landen nagebouwd. Het zijn niet alleen de gebouwen die nagebouwd zijn ook het eten klopt helemaal bij het desbetreffende land, zelfs de geuren van de bloemen kloppen. Europa-Park bestaat uit 16 thema’s (3 fantasielanden en 13 echte landen). Bij deze thema’s zijn de meeste gedeelten van het park gebaseerd op een Europees land met als openingsland het land waar Europa-Park is gevestigd, namelijk Duitsland.

Attracties Europa-Park

Zoals hierboven vermeld zijn er meer dan 100 attracties in Europa-Park. Om een paar voorbeelden te noemen: monorail, een luchtballonnen draaimolen, wildwaterachtbaan, bootjestochten buiten, bobsleebaan, autoracebanen, VOC boottochten binnen, schommelschip, rafting, avonturenspeelplaats, roller coaster en als laatste natuurlijk de hoogste achtbaan van heel Europa. Dagelijks zijn er ook veel shows om te bezoeken. Een aantal voorbeelden zijn: een openluchttheater in de Spaanse arena, sprookjesmusical, piratenshow, muziekshows, shows over magie etc.

Evenementen Europa-Park

Elk jaar heeft Europa-Park ook verschillende evenementen. Te denken valt dan een bijvoorbeeld een Halloweenfeest, een wijnfeest of een beachpartyfeest, alles gebaseerd opde thema’s in de desbetreffende landen van Europa-Park.

Overnachten in Europa-Park

Wil je langer dan één dag in Europa-Park blijven, dan is het zelfs mogelijk om aan de rand van het park te blijven overnachten. Er zijn in totaal 4 goede hotels op het park die samen goed zijn voor 4600 bedden. Deze hotels zijn net zoals de attracties gebouwd in de stijl van een bepaald land. Naast deze hotels is er ook nog een soort kamp met indianententen, huifkarren en blokhutten. Dit gedeelte wordt het Tipidorp genoemd en ook hier kan overnacht worden. Via diverse reisbureaus zijn arrangementen met inbegrip van hotelovernachting en entree voor Europa-Park te boeken. Er zijn ook telkenmale aanbiedingen voor Europa-Park.