Walt Disney World

Walt Disney World

Orlando, Florida 1960: Walt Disney koopt 122 vierkante kilometer moerasland in Lake Buena Vista om er zijn droom te realiseren. Hij wil er een groots complex neerzetten met pretparken, hotels en recreatie waar de Disney films tot leven komen. In 1971 opent Walt Disney World zijn deuren. Het wordt één van de meest bezochte toeristische bestemmingen en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers.

Walt Disney World bestaat uit 4 themaparken, 2 waterparken, hotels en winkel- en recreatiegebieden. Het hele domein is zo groot als Manhattan, heeft een eigen vervoerssysteem met bussen en monorails, heeft eigen disney-dollars en een veiligheidsdienst.

Thema parken

Magic Kingdom: Dit park opende als eerste zijn deuren. Helaas was Walt Disney zelf toen reeds overleden. Hij heeft wel meegezorgd voor het ontwerp van het park. Het Magic Kingdom iw wellicht het meest bekende en bezochte park. Hier komen de disney sprookjes echt tot leven. Sneeuwwitje, Winnie the Pooh, Peter Pan,... allemaal hebben ze hun eigen attractie hier. Wie wat meer spectakel wil kan terecht in de achtbanen Space Mountain of Big Thunder Mountain. Elke avond wordt afgesloten met een parade en de vuurwerkshow Wishes.

Epcot: Epcot staat voor "experimantal prototype community of tomorrow" en opende in 1982. Epcot was oorspronkelijk een leerzaam park maar tegenwoordig vind je er ook enkele spectaculaire attracties. Het park bestaat uit 2 delen. In Future world ervaar je wat de hedendaagse technologie allemaal kan. Zo kan je een levensechte ruimtereis maken in Mission Space, of reis je onder water naar scenes uit Finding Nemo. In World Showcase kan je 11 landen bezoeken en er van 11 verschillende culturen proeven.

Hollywood studios: Hier draait alles rond film en theater. Als gast speel je zelf de hoofdrol in je eigen film. Je neemt ook een kijkje achter de schermen. Tussen dit alles door stort je 13 verdiepingen naar beneden in The Tower of Terror. 's Avonds sluit men af met een grote show, inclusief vuurwerk en special effects.

Animal Kingdom: Het jongste Disney park staat volledig in het teken van de dieren. Wilde dieren, mythische wezens, disney karakters...alles uit het dierenrijk vind je hier terug. In verschillende themagebieden zoals Afrika en Azië zijn er verschillende rides te vinden. Er zijn ook shows en musicals te zien gebaseerd op The Lion King, Finding Nemo en Tarzan.

Waterparken

Blizzard Beach: Een plotse sneeuwstorm in Florida zorgde ervoor dat de stranden plaats moesten ruimen voor een heus skidorp. Nu de sneeuw begint te smelten, blijft een skidorp achter met een hoop smeltende gletsjers die gebruikt worden als waterglijbanen. Dit park heeft de meeste en spectaculairste glijbanen en is ideaal voor tieners.

Typhoon Lagoon: Een tropische storm heeft dit hele gebied op z'n kop gezet. Het resultaat is een hoop wildwaterbanen, glijbanen en een bad waar je met echte haaien kan zwemmen. De reusachige golf in het centrale zwembad is zo groot dat er zelfs surflessen worden gegeven.

Resorts

Value Resort Hotels:Alles is hier groots behalve de prijs. De hotels vergroten alle attributen uit hun thema uit tot reuzenformaat. Je kan kiezen tussen sport,muziek,pop of film. Het is de goedkoopste categorie van hotels.

Moderate Resort Hotels: Hier krijg je een goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Deze charmante hotels zijn ingedeeld rond het water. Je kan kiezen tussen een kamer in de Caraïben tot in het oude New Orleans. Je zit hier in een gemiddelde prijsklasse.

Deluxe resort hotels:In deze resorts krijg je luxe,kwaliteit en service. De hotels zijn ook uniek gelegen en hebben prachtige zwembaden en toprestaurants. Sommige hotels hebben een eigen monorail vervoer naar de parken. Duurdere prijsklasse.

Voordelen:Dankzij de mooie afwerking en thema's in de Disney hotels blijft de magie verder duren. Er zijn nog enkele voordelen. Zo krijg je gratis vervoer van en naar de luchthaven, gratis vervoer in het park, elkde dag mag je één vroeger of drie uur langer dan de normale openingstijden in één van de parken blijven, en je souvenirs worden rechtstreeks naar je kamer gebracht.

Entertainment

Disney's boardwalk: Dit winkelgebied is geïnspireerd op kuststeden zoals Coney Island. Kenmerkend is de gezellige sfeer met diverse kraampjes en straatartiesten.

Downtown Disney: Dit gebied biedt je vele restaurants, winkels en bars. Je kan er ook het wereldberoemde cirque du soleil bezoeken.

Tips

  • Bezoek zeker ook eens de Disney hotels, er zijn prachtige restaurants en bezienswaardigheden. Alle parkings zijn bewaakt dus als je aan de poort vraagt voor een bezoekje krijg je een tijdelijke parkeerkaart.
  • Voor de vuurwerkshow Wishes is er een prachtig rustig plekje op het strand van hotel Polynesian resort. Een uurtje voor de show neem je de monorail naar het hotel en achteraan op het strand van het Disney Lake heb je prachtig zicht op het kasteel.
  • De zomer is heet en vochtig in Orlando. De schoolvakanties zijn zeer druk. Daarom verkies ik de periode mei-juni of oktober-novelmber om te reizen. Hou ook rekening met het hurricane seizoen van juni tot oktober.
  • De Disney restaurants zijn niet alleen lekker maar ook zeer populair. Maak zeker een reservatie op voorhand.
  • Zoek de hidden mickeys. Dat zijn Micky Mouse vormen die de imagineers van Disney overal in het park subtiel hebben weggewerkt. Er zijn er honderden...
  • Sta je niet lang in de rij te wachten, gebruik dan de Fast Pass, het Disney systeem om niet lang te moeten wachten. Meer info in dit artikel FastPass

Conclusie

Een vakantie in Disney World is onvergetelijk, zowel voor gezinnen met kinderen als pasgehuwden. Omdat een beeld nog altijd meer zegt dan 1000 woorden hier alvast een kort bezoekje: Disney trip

Artikels over de Disney themaparken: