Disney Hollywood Studios

Hollywood Studios

Lights, camera, action! Deze zin vat perfect samen waar het in de Disney Hollywood studios om draait. Je speelt er zelf mee als figurant in je favoriete films. Je kan ook eens kijken hoe het er achter de schermen aan toe gaat.

Disney's Hollywood Studios opende in 1989 in Walt Disney World onder de naam MGM studios. Bij het binnenkomen valt direct de immense tovenaarshoed van Mickey Mouse op, het is het icoon van het park en komt uit de film 'Fantasia'. Het is weliswaar het kleinste park in Disney World maar daarom niet minder interessant.

Ride the movies

Het hele park is gethemed rond TV, show en film. Hier kijk je niet naar een film, je zit in een film. In Star Tours vlieg je door het heelal met een star cruiser. De muppets voeren een grappige show op in 3D. En de great movie ride is een interactieve rondrit doorheen de filmgeschiedenis.

Shows

Stuntwerk en special effects is een belangrijk onderdeel in de filmindustrie. In de Hollywood Studios kan je enkele shows bezoeken die niet alleen vol stunts en effecten zitten, maar waar je ook nog eens de uitleg erbij krijgt van hoe ze dat nu juist doen. Zo kan je de Indiana Jones stunt show bezoeken, of stuntpiloten aan het werk zien in lights, motors, action. Ook zelf meespelen in American Idol of een 'beauty and the beast musical bekijken behoort tot de mogelijkheden. Er is zelfs een Jedi training mogelijk voor jonge Star Wars fans.

Verder zijn er steeds wisselende tentoonstellingen over de nieuwste films. Momenteel kan je backstage gaan kijken bij 'Narnia'. De tramtour neemt je ook backstage voor een rondrit langs allerlei filmscenes.

Niet te missen

Enkele must-see's zet ik hier op een rijtje. Voor de meeste van deze attracties is een Fast pass aangeraden.

  • Rock'n Rollercoaster: deze indoor achtbaan neemt je drie maal overkop samen met de band Aerosmith.
  • Tower of Terror: het Hollywood tower hotel werd getroffen door de bliksem waardoor één van de liften op hol is geslagen. Je stapt zelf in de lift die je meeneemt naar de Twilight zone. Dit is volgens mij de knapste attractie in het park.
  • Toy Story Mania: alle personages uit de pixar film komen tot leven in dit 4D avontuur.
  • Fantasmic: deze 25 minuten durende show zit bomvol vuurwerk, disneymuziek, watereffecten en al je favoriete disney figuren.

Tips

  • Wil je Fantasmic bijwonen, ga dan ruim op tijd aanschuiven want het theater loopt snel vol, als er 2 shows zijn per avond kies dan de tweede. Die is meestal minder druk.
  • Je kan ook reserveren in één van de restaurants in het park. Boek je het fantasmic arrangement, dan reserveert men stoelen voor de show voor je.
  • Gebruik de Fast pass om minder lang aan te schuiven. Neem bv. een fast pass voor Rock'n Roller coaster en ga intussen aanschuiven bij de Tower of Terror. Ga ook zo snel mogelijk naar Toy Story attractie, deze is zeer populair en er vormen zich snel lange rijen.
  • Heb je tijd te kort, sla dan de auto stuntshow over, deze is net dezelfde in Disneyland Parijs.

Links

Klik hier voor een filmpje van de Hollywood Studios: Ride the movies

Officiële website: Hollywood studios