Bush gardens

Bush gardens Tampa Bay

Bush.png

Bush Gardens is de naam van een pretparkengroep uit de Verenigde Staten. Hun grootste en bekendste parken liggen in Williamsburg en Tampa. Oorspronkelijk waren de parken bedoeld om reclame te maken voor de brouwerij Anheuer-Bush. In de parken kan je hun producten nog steeds proeven. Bush Gardens Tampa Bay ligt in Florida, in de buurt van Orlando, waar je ook Disney World terugvindt. Lees in dit artikel wat Bush Gardens zo uniek maakt.

Roller coasters

De blikvangers van het park zijn de unieke en spectaculaire roller coasters. Ze zijn stuk voor stuk speciaal ontworpen voor het park en uniek in de wereld. In totaal telt het park 7 grote achtbanen. Er zijn natuurlijk nog tal van mooie attracties en shows, voor jong en oud, maar deze springen voor de meeste liefhebbers toch het meeste in het oog.

Montu

Montu.jpg

Deze coaster is genoemd naar de Egyptische god van de oorlog. Met 7 inversies is dit één van de langste inverted coasters ter wereld. Met je voeten los hangen zoef je met een snelheid van 90 km per uur door de baan en krijg je bijna 4 G te verwerken.

Sheikra

Sheikra.gif

Langzaam wordt je 70 meter omhoog getakeld, waar je met je voeten los over de rand hangend stil blijft staan. Daar volgt een drop die loodrecht naar beneden gaat. Na een looping die aan 90 km per uur wordt genomen volgt een tweede drop van 90°. De rit eindigt met een grote splash in de waterbak.

Cheetah Hunt

De nieuwste ride opent in mei 2011. De Cheetah hunt is een launch coaster die zijn inspiratie vindt bij de cheetah, het snelst lopende dier ter wereld. Ook deze cheetah kun je bewonderen in de buurt van de attractie. Het spreekt dus voor zich dat de nadruk van de coaster ligt op pure snelheid en wendbaarheid. Na een eerste verticale lancering volgen tijdens de rit nog twee lanceringen om de snelheid continu erin te houden. Maak zelf een virtuele rit door naar dit filmpje te kijken: cheetah hunt ride

Dierentuin

Bush Gardens had vroeger de naam 'the dark continent'. Het is dan ook een park met een Afrikaans thema. Dit merk je niet alleen in de aankleding van het park en de benamingen van de attracties. Maar vooral aan de 2700 wilde dieren die in het park rondlopen. Om de wilde beesten van dichtbij te kunnen bekijken zijn er verschillende rides. Zowel per safari jeep, kabellift of gewoon te voet kan je dieren van dichtbij observeren. In 'Jungala' kan je zelfs oog in oog staan met bengaalse tijgers. De serengeti safari is een verzameling van wilde Afrikaanse dieren zoals leeuwen, zebra's, giraffen en neushoorns.

Seaworld

Bush Gardens maakt deel uit van de 'Seaworld Parks and entertainement group'. Deze overkoepelende firma beheert ook de parken Seaworld en Discovery Cove . Verder vind je langs het Bush Gardens park ook nog een waterpark met de naam Adventure Island. Voor al deze parken kan je trouwens voordelige combi tickets kopen.

Links

Bush Gardens ligt in de Tampa Bay in Florida, op een boogscheut van de Mexicaanse Golf met zijn parelwitte stranden. Meer informatie vind je op de officiële website van het park: Website

Nog meer tips voor een vakantie in Florida lees je hier.