Seaworld Orlando

Seaworld

In het Amerikaanse Orlando in Florida ligt één van de mooiste dierenparken ter wereld. Seaworld staat volledig in het teken van de onderwaterwereld. Je kan er honderden soorten vissen en zoogdieren bewonderen. Haaien, orca's en zeeleeuwen stelen er de show in adembenemende spectakels. Je kan er zelfs zwemmen met dolfijnen of een ritje maken in spectaculaire achtbanen.

Orlando

Seaworld Orlando opende in 1975. Naast het park in Orlando zijn er ook nog Seaworld parken in San Antonio en San Diego. Het park in Orlando heeft naast de dierenshows de meeste en spectaculairste achtbanen. Dit komt omdat het park in Orlando moet opboksen tegen concurrenten zoals Disney World en Universal Studios. Ook in Dubai is men van plan om een Seaworld park te openen in de toekomst.

Shamu

Shamu is de naam voor het symbool van het park, de 'killer whale'. Deze orca's kan je aanschouwen in de show 'Believe'. De trainers van de walvissen tonen hun unieke relatie met deze reusachtige dieren door spectaculaire trucs op te voeren. De show is een enorme choreografie met muziek en visuele effecten. De eerste rijen in de tribune vormen de 'soak zone'. Wie hier gaat zitten mag een natte broek verwachten dankzij de capriolen van Shamu.

Shows

Ook dolfijnen voeren een eigen spektakel op in Seaworld, vol met acrobatie en stunts. Het lijkt wel broadway, maar dan met exotische vogels en vissen in de hoofdrol. Voor humor moet je bij Clyde and Seymore zijn. Deze zeeleeuw en walrus voeren een zeer grappige show op. Er zijn behalve shows ook tientallen reuze aquariums waar je de dieren kan aanschouwen. Je kan dolfijnen aanraken en voederen, of wandelen door een tunnel omringd door honderden haaien. De dieren zijn weliswaar opgesloten maar de natuurlijke habitat wordt zo goed mogelijk nagebootst door Seaworld.

Rides

Mantais een flying rollercoaster waar jet het gevoel krijgt dat je vliegt. In een horizontale positie hang je onder de track met je gezicht naar beneden. Met een snelheid van 90 km per uur ga je vier keer over kop onder de vleugels van de manta.

Kraken neemt je mee voor een rit met maar liefst 8 inversies. Het is de grootste en hoogste achtbaan van Orlando. Ook Journey to Atlantis, één van de eerste watercoasters ter wereld mag je niet overslaan. Wild Artic is een simulator die je meevoert naar de Noordpool. Je ontmoet er ook walrussen en ijsberen.

Ook een bezoek waard

Aquatica

Aquatica is het gloednieuwe waterpretpark van Seaworld. In het kleurrijke waterparadijs vind je talrijke dieren en waterglijbanen. Er is plezier voor jong en oud. De populaisrte glijbaan is zonder twijfel de 'dolphin plunge'. In een glazen buis glij je door een lagune waarin dolfijnen zwemmen.

Discovery Cove

In Discovery Cove waan je jezelf in een tropisch paradijs. Je zwemt er tussen roggen en tropische vissen en geniet de hele dag van een luxueus verblijf. Het hoogtepunt van je bezoek is een zwemsessie tussen de dolfijnen. Ontdek er hier alles over.

Links

Seaworld website

Aquatica