Voordelig naar de dierentuin met het hele gezin

Inleiding

Burgers ZooDe dierentuin is voor veel volwassenen, maar voornamelijk kinderen, een geweldig dagje uit. In Nederland zijn veel verschillende dierentuinen te vinden. Van de grote bekende namen, zoals Artis in Amsterdam en het Dolfinarium in Harderwijk, tot aan de kleinere dierentuinen en kinderboerderijen.

Hoewel deze dierentuinen allemaal erg interessant zijn, hebben ze wel een groot probleem voor veel gezinnen. Het prijskaartje. Daarom worden hieronder een aantal tips gegeven, waardoor een gezellig dagje uit met het gezin een stuk voordeliger wordt!

De rekensom voor de dierentuin

Het prijskaartje van de dierentuinen wordt vaak gezien als een probleem, maar hoeveel is dat dan eigenlijk en over welke bedragen hebben we het?

Voor de grote dierentuinen ben je al snel € 20,- per persoon kwijt. Voor een dagje uit met een gezin van vijf personen (twee volwassenen en drie kinderen), komt dit neer op € 100,-. Daarnaast wordt er bijna standaard nog een bedrag gerekend voor het parkeren en in de dierentuin wordt natuurlijk nog wat gedronken en gegeten. Aan het eind van de dag heb je waarschijnlijk tussen de € 150,- en de € 200,- uitgegeven.

De kleinere dierentuinen, zoals de parken van Zodiac Zoos, zijn over het algemeen wel goedkoper, maar dan nog betaal je voor vijf personen meer dan € 50,- euro. Gelukkig worden hier vaak geen of minder parkeerkosten gerekend, maar zijn de kosten voor de consumpties wel hetzelfde. Het totaalbedrag zit dan waarschijnlijk rond de € 100,-.

Dat moet toch anders kunnen? Gelukkig is het antwoord “ja”. Veel dierentuinen hebben regelmatig kortingsacties en door deze acties goed in de gaten te houden kun je veel bezuinigen op een dagje uit. Het dagje naar de dierentuin is dan een stuk voordeliger en daardoor misschien nog leuker!

Waar zijn de kortingsacties voor dierentuinen

Voordelig naar de dierentuin is dus mogelijk. Nu is het de vraag waar die kortingsacties te vinden zijn. Hieronder worden een aantal tips gegeven:

Marktplaats Aanbieding

Door je aan te melden op de website van Marktplaats Aanbieding, een onderdeel van Marktplaats, krijg je dagelijks een nieuwe aanbieding in je mailbox. Deze aanbiedingen variëren van korting op verschillende producten tot korting op allerhande dagjes weg. Regelmatig zal hier ook een kortingsactie van een dierentuin te vinden zijn. De kortingen liggen hier meestal rond de 50%.

Vakantieveiling

Aqua Zoo LeeuwardenOp de website van Vakantieveiling.nl is een gedeelte speciaal toegewijd aan dagjes uit. Entreekaarten voor dierentuinen worden hier ook geveild. Door slim en strategisch te bieden, met name vlak voor het einde van een veiling, is het mogelijk om zeer voordelig naar de dierentuin te kunnen. Let wel goed op de voorwaarden en de bijkomende kosten (in ieder geval € 4,- administratiekosten voor vakantieveiling), zodat je door enthousiast te bieden niet ineens te veel gaat betalen.

Supermarkt Kortingacties

Bij onder andere Albert Heijn kun je standaard met Airmiles goedkoper kaartjes kopen voor de dierentuin, waardoor je al een stuk korting te pakken hebt. Daarnaast zijn er, bij veel supermarkten, vaak kortingsacties waarmee je kunt sparen voor korting. Aangezien je de dagelijkse boodschappen altijd nodig hebt, kun je op deze manier simpelweg het dagje uit bijeen sparen.

Conclusie

Een dagje dierentuin hoeft dus niet onbetaalbaar of zelfs onbereikbaar te zijn. Het enige wat je goed in de gaten moet houden is wanneer en waar de juiste kortingsacties zijn. Met name websites als Marktplaats Aanbieding en Vakantieveiling.nl zijn hierbij erg interessant om regelmatig te controleren. Daarnaast zijn de kortingsacties ook vaak te vinden bij de verschillende supermarkten. Hier kun je gemakkelijk, met je dagelijkse boodschappen, een leuk voordelig dagje uit bij elkaar sparen.

Reacties (0)

Reageer
Geen resultaten gevonden