Waar kan ik gaan eten

Uit eten

Via Tafelreserveren leerde ik ook Seatme kennen. Leuk: twee reserveringssites die makkelijk reserveren mogelijk maken. Beide websites helpen u gratis met de reservering. Toch hebben ze een totaal verschillende aanpak. Ondanks het resultaat dat u boekt na uw online invuloefening is de slotsom: als uw favoriete restaurant niet in hun database is opgenomen, kunt u er uiteraard niet reserveren. Een woordje uitleg over een hapje gaan eten…

 

Seatme en Tafelreserveren

Zoals gezegd: de aanpak van Seatme en Tafelreserveren is verschillend.

► Bij Seatme geeft u een regio, een datum, aantal personen en tijd op en u krijgt een 'menukaart' met alle beschikbare stoelen. Vervolgens kunt u ook nog zoeken op stad, prijs hoofdgerecht, soort keuken (land), sfeer/stijl, kwaliteitsgroep, services en betalingsmogelijkheden (vb Visa of pinnen).

► Bij Tafelreserveren kiest u zelf een restaurant uit en u krijgt antwoord van de website of u in dat restaurant kunt reserveren. Met andere woorden: is uw restaurant (nog) niet aangemeld bij Tafelreserveren dan kunt u niet reserveren. En omdat Tafelreserveren nieuw is (februari 2011) is hun collectie 'Restaurants' nog niet erg uitgebreid. Een voorbeeld: Seatme heeft 15 restaurants in Eindhoven en Breda in de aanbieding. Tafelreserveren heeft er 10 in Eindhoven en 10 in Breda.

Seatme nader bekeken

SeatMe vertelt u dus meteen in welke restaurants er nog tafels vrij zijn. Uw gratis reservering wordt direct verwerkt in het digitale reserveringsboek van het restaurant. U ontvangst dan ook onmiddellijk een bevestiging per email.

Tafelreserveren nader bekeken

  1. Een restaurant zoeken? Selecteer een restaurant, geef datum en tijd op, verstuur (gratis) uw reserveringsaanvraag. U ontvangt een email waarin staat of het restaurant uw reservering geaccepteerd heeft. Let op! Pas als het restaurant uw reservering heeft geaccepteerd, is uw reservering definitief!
  2. Restaurant aanmelden? Dat kan helemaal gratis! Geen maandelijkse of vaste kosten. Wat zit er in het vat voor de website? Slechts 1 euro per gast bij een reservering. Opzeggen kan altijd weer.
  3. Algemene voorwaarden: alleen toegankelijk vanaf 18 jaar. Volgende gegevens worden gevraagd: naam, emailadres, NAW gegevens, geboortedatum en soms uw financiële gegevens (creditcard en bankrekening).

!

Conclusie

Beide websites zijn puur verwennerij. U kunt natuurlijk ook gewoon uw favoriete restaurant(s) bellen en zo uw reservering regelen. Of mailen… Mijn persoonlijke ervaring beroepshalve is dat je best eerst reserveert op de site van het restaurant zelf en wacht, of in elk geval vraagt, om een bevestiging. Krijg je die niet dan ga maar bellen. Maar dan wel niet rond lunchtijd want dan wordt er in de meeste gevallen geen personeel voorhanden om de telefoon aan te nemen… En niets zo vervelend dan aankomen met je genodigden en er blijkt geen reservering te zijn! Toch vind ik deze beide sites leuke initiatieven. Er zitten jonge ondernemers achter en die moet je altijd een kans geven… Maar ‘Tafelreserveren’ moet met spoed iets gaan doen aan het aantal restaurants dat ze aanbieden. Een website in de lucht gooien is één, service (keuze) bieden is ook noodzakelijk!

Tafelreserveren

Seatme