Wat is swingen

Wat is swingen

Als we het woord swingen horen denken we in de eerste plaats aan het losgooien van onze voeten op de dansvloer. Maar tegenwoordig is swingen ook een levensstijl van ruimdenkende koppels. Zij gaan over tot intieme en seksuele contacten met gelijkgestemde koppels. Swingers gebruiken deze vorm van sociale sex om hun relatie wat extra pit geven.

Ontstaan

Een theorie zegt dat Swingen ontstaan en populair geworden is tijdens de tweede wereldoorlog. De Amerikaanse gevechtspiloten hadden een gevaarlijke job en wisten niet of ze nog ooit naar huis kwamen. Tijdens hun lange afwezigheid zorgden de piloten voor elkaars vrouwen, zowel emotioneel als sexueel. Het fenomeen verspreidde zich in het hele leger en werd enorm populair tijdens de sexuele revolutie in de jaren 60, waar de vrije liefde op vele plaatsen werd toegepast. In de daarop volgende jaren waaide het fenomeen over naar Europa.

Soorten

Er zijn verschillende soorten swingers. Sommigen doen het uit nieuwsgierigheid, anderen om hun relatie terug wat meer pit te geven. Maar men onderscheidt in het algemeen twee soorten. Bij volle partnerruil of 'full swap' gaat men over tot geslachtsgemeenschap met iemand anders dan je partner. Bij 'soft swap' beperkt men zich tot kussen en orale contacten. Ook biseksualiteit komt vaak voor bij swingers.

Dating

Swingers herken je niet aan hun kledij of gedrag. Spontane ontmoetingen tussen swingers zijn dan ook eerder zeldzaam. Ze zoeken elkaar vaak op via swingerssites. Op zulke sites kunnen ze zelf een profiel plaatsen en op zoek gaan naar andere koppels. Deze dating sites nemen alsmaar in aantal toe. Een nadeel is het anonieme karakter van het internet. Daardoor zijn er veel mannen die zich voordien als vrouw of koppel, men neoemt ze 'fakers'. Fakers kunnen makkelijk ontmaskerd worden met een webcam of een echte date. Naast een privé date, gewoon bij je thuis, spreken swingers ook vaak af in een parenclub. Dit is eigenlijk een erotische discotheek waar een bepaalde dresscode geldt. Meestal moet men er sexy of enkel in lingerie gekleed gaan. Naast bars en een restaurant beschikken deze clubs meestal ook over welness faciliteiten zodat je in een ontspannen sfeer kennis kan maken. In de ontspanningsruimten zijn er mogelijkheden genoeg om over te gaan tot het liefdesspel. Een derde plek waar swingers elkaar ontmoeten zijn erotische feesten. Deze part'ys vinden meestal plaats op exclusieve locaties zoals grotten, kastelen of boten. De aankleding, speciale thema's en dresscode zorgen voor een unieke sfeer. De feestjes stralen luxe en erotiek uit maar sex is er verboden.

Gevaren

Swingen kan wel spannend lijken maar er zijn toch ook gevaren aan verbonden. Je speelt immers met gevoelens en de kans bestaat dan ook dat één van de partners verliefd kan worden op iemand anders. Daarom beweren swingers dat je een goede en stabiele relatie moet hebben voor je eraan begint. Swingen zal nooit een slechte relatie kunnen redden. De losse seksuele contacten onder swingers verhogen ook de kans op een soa. Daarom raadt men aan om altijd de juiste bescherming te gebruiken. Ten slotte is er ook het gevaar op drugsmisbruik. Het is een nieuwe trend om tijdens swingfeestjes gebruik te maken van drugs zoals XTC en GHB. Sommige swingers gebruiken deze partydrugs om een hele nacht te kunnen doorgaan. Uiteraard zijn er fysieke gevaren maar de drugs beïnvloeden ook je mentale toestand waardoor je minder geneigd bent om de juiste voorbehoedsmiddelen te gebruiken.

Conclusie

Swingen kan een verrijking zijn voor je relatie. De voorwaarde is wel dat je er allebei open voor staat. Gevoelens zoals jaloezie zullen ongetwijfeld de kop op steken en moeten uitgepraat worden. Swingers vind je trouwens in alle leeftijden en alle lagen van de bevolking. De ranzige clubs van vroeger maken steeds meer plaats voor trendy en luxe clubs. Swingers beschouwen zichzelf ook als sociale, ruimdenkende mensen waar vriendschap en genot hand in hand gaan. Informeer jezelf goed op voorhand en hou rekening met de risico's.

Zoek gratis naar swingers in jouw buurt