Tips voor een goedkoop dagje weg met kleine kinderen

Inleiding

Het is niet altijd eenvoudig om een leuke activiteit te bedenken die je kan doen met je kinderen die nog te jong zijn om bijvoobeeld mee te nemen naar een pretpark waar ze nog niet in attracties mogen omdat ze te klein zijn. Toch zijn er een heleboel leuke activiteiten die je makkelijk kan doen met kleuters en die ze zelf heel boeiend vinden.

Tip 1  : Het speelplein

Het liefste wat kinderen doen is de hele dag spelen met andere kindjes. Een speeltuin op het lokale speelplein van het dorp of een naburige stad vinden ze heel boeiend omdat ze daar ook kunnen spelen met andere kindjes die ze kunnen leren kennen.

Tip 2 : Het strand

Kinderen spelen graag in het zand en kunnen de hele dag zoet zijn met het bouwen van zandkastelen en het spelen met een strandbal. Het is een goedkoop uitje en bovendien heel leuk om te doen als het goed weer is.

Tip 3 : De kinderboerderij

Is minder duur en minder groot dan een dierentuin en ideaal voor een uitstapje met kleinere kinderen. Ze mogen er vaak konijnen aaien en brood geven aan de geitjes wat ze heel boeiend vinden om te doen. Meestal is er ook nog een speeltuin waar ze op kunnen spelen.

Tip 4 : Het park en het bos

Een wandeling maken in het park en het bos is leuk om te doen in elk seizoen. In de winter kunnen de kinderen er sneeuwmannen maken en in de herfst bladeren en noten rapen. Als het goed weer is kan je er ook leuk picknicken en terwijl naar de eendjes op de vijver kijken.

Tip 5 : De indoor speeltuin

Een indoor speeltuin is vaak niet duur en ze hebben er een vaak een speciaal afgebakend speelgedeelte voor kleine kindjes. Het is ideaal wanneer het slechter weer is en je niet naar het speelplein kan gaan.

Tip 6 : Vervoermiddelen bekijken

Kinderen zijn vaak gefascineerd door auto's, boten, treinen, vliegtuigen,...Je kan bijvoorbeeld vliegtuigen met ze gaan kijken op Schiphol, een ritje met de bus of de trein maken,naar de haven gaan om boten te gaan kijken,....

Tip 7 : De Kermis

Zoek eens op het internet naar kermissen die er in de buurt zijn. Er zijn altijd wel attracties voor kleine kinderen zoals draaimolens en springkastelen.

Tip 8 : Straatanimatie op evenementen

Op sommige evenementen in steden is er straatanimatie speciaal voor kinderen zoals poppentheaters, clowns,grimage, etc....

Tip 9 : Voorleesuurtjes

In veel bibiliotheken organiseren ze voorleesuurtjes, soms zelfs met ontbijt erbij. Dit is een leuke , rustige activiteit om samen te doen met kleine kinderen.

Spaar zegels !

Bij supermarkten kan je vaak zegels sparen voor leuke dagjes uit met kinderen die normaal wel duur zijn maar waar je korting op kan krijgen als je deze zegels dus spaart.