De leukste watersport evenementen

Watersport

Watersport is synoniem voor sportief en gezellig. En watersport doe je dus zelden alleen. Daarom hieronder een overzicht van de leukste, gezelligste, sportiefste watersport evenementen van Nederland. Ben jij erbij?

Sneekweek

De sneekweek wordt al 75 jaar georganiseerd. En nog steeds is het één van de gezelligste watersport wedstrijden. Eigenlijk bestaat dit watersport festijn al langer, want het is ooit (in 1814!) begonnen als de hardzeildag in Sneek. Sindsdien houdt iedereen die ook maar íéts met watersport heeft zijn agenda vrij voor dit jaarlijks terugkerende watersport feest. Natuurlijk gaat het om de wedstrijden die gezeild worden, maar daaromheen worden steeds meer activiteiten georganiseerd, zodat de sfeer er al snel goed in zit. De Sneekweek is daarmee een belangrijke toeristische trekpleister geworden voor de stad Sneek en omgeving. Het leukste is natuurlijk de Sneekweek vanaf het water te beleven in een mooie sloep.

Heb je de smaak te pakken, maar heb je (nog) geen zeilboot? Kijk dan hier voor een overzicht van de mooiste open zeilboten.

Ronde om Texel

Voor catamaran zeilers heeft Nederland een ander jaarlijkse happing: de Ronde om Texel. De opzet is simpel. Wie als eerste met zijn catamaran een rondje om het eiland heeft afgelegd, heeft gewonnen. Inmiddels is dit watersport evenement uitgegroeid tot een groots opgezet festijn met veel deelnemers en nog veel meer toeschouwers. Voor het publiek is de start en de finish het spannendste moment. Het is bijzonder spectaculair honderden catamarans tegelijk van start te zien gaan. Onderweg worden de catamarans gevolgd met camera's, zodat er op het strand op grote tv schermen de race live te volgen is. Dit inmiddels internationaal bekende typisch Nederlandse watersport event is een groot compliment voor de Nederlandse watersport cultuur.

Ben jij ook verleid volgend jaar mee te doen? Klik dan hier voor een overzicht van de mooiste catamarans.

Sloepentocht

Ook als je wél van watersport houdt, maar niet zo van zeilen, is er genoeg te beleven op het water. Wat dacht je bijvoorbeeld van een gezellige sloepentocht? Er worden jaarlijks veel sloepentochten georganiseerd. Zo organiseren de meeste bouwers van sloepen een eigen tocht in de buurt van de werf voor alle trouwe watersporters die een van hun sloepen hebben gekocht. Ook zijn er sloepen te huur voor vooraf uitgezette routes over bijvoorbeeld de Loosdrechtse Plassen, of de Friese meren. Het is heerlijk om zo een mooie tocht te maken over het water met een goed gevulde picknickmand. Als je helemaal voor gemak kiest, kan je bij sommige verhuurders zelfs een vooraf voorgeprogrammeerde GPS meekrijgen die je de weg wijst naar de mooiste plekjes. Ultiem genieten dus! Ben je na een sloepentoch helemaal verkocht en wil je een eigen sloep? Dan kan dit overzicht je helpen een keuze te maken uit de mooiste sloepen.

Sail Amsterdam

Houd je meer van GROOT en VEEL, dan zal je zeker je ogen uitkijken op Sail Amsterdam. Elk jaar komt er een grote vloot met grote zeewaardige zeilschepen naar onze hoofdstad om te pronken met al hun pracht en praal. Zeer indrukwekkend als je deze grote schepen van dichtbij ziet.