Hoe tickets voor de Olympische Spelen bestellen

Inleiding

Vanaf vijftien maart 2011 om middernacht kan iedereen tickets bestellen voor de Olympische Spelen in Londen volgend jaar. London 2012 is de rechtstreekse verkoper maar dat wil niet zeggen dat je zeker bent van je toegangskaarten. Want zoals altijd zal de vraag voor deze zomerspelen weer vele malen groter zijn dan het aanbod. Vandaar ook de dealine om toegangskaarten te kunnen bestellen: 26 april 2011. Dan wordt er geloot door een notaris.

Bestellen in Nederland

 

In Nederland kun je kaartjes bestellen bij ATP (link onderaan dit artikel). ATP rekent wel een commissie van 20% en de entree is zoal niet goedkoop! Snel omrekenen aan de koers van maart 2011: 20 pond = 25 euro oftwel tel zo'n 1/4 bij de prijs in ponden om een idee van de europrijs te bekomen. De goedkoopste kaartjes (uiteraard voor de minst populaire sporten als sommige damesvoetbalwedstrijden, boogschieten, schermen, handbal en mountainbike) zitten rond deze € 25, ook nog eens afhankelijk naar welke ronde van het spelschema je gaat kijken….

Er zijn van A tot C kaartjes waarvan je de A kaartjes wel kunt vergeten (vips, sponsors, genodigden, ereleden, filmsterren, koninklijke familieleden, familieleden van sporters zelf en ga zo maar door). Bij elke Olympische Spelen zijn baanwielrennen (€ 270), roeien (€ 180), hockeyfinale (€ 180), de atletiekfinales (€ 540) en de zwemfinales meteen uitverkocht ondanks de stinkend dure toegangstickets.

Als je het geld ervoor over hebt: ATP biedt diverse arrangementen aan: van ongeveer € 700 euro (dagtrip) tot € 3500 (verblijf van 3 dagen).

Ook ATP heeft een deadline: 19 april 2011.

Ze bieden ook nog een Ticketzoeker (link ook onderaan dit artikel) aan: handig om je bezoekschema samen te stellen (alle evenementen met NL deelnemers).

Bestellen in België

 

In België heeft Suseia Sport Travel & Hospitality (SSHT) (link onderaan artikel) de verkooprechten in handen. Officieel heet dat dan 'gemachtigd ticket reseller'. Ga op hun website naar de e-shop. Je kunt kiezen tussen een package (tickets + reis) of afzonderlijke tickets (tickets zonder reis). Voor alleen maar tickets geven zij ook toe dat je weinig kans maakt… België heeft in totaal 30.000 tickets gekregen van de Olympische organisatie. Daarvan zijn er 10.000 voorbehouden voor atleten, familie, vips enz… Betalen doe je in 2 keer: een voorschot (€ 100) meteen bij het online plaatsen van je bestelling; de rest door overschrijving binnen 5 werkdagen.

Waarschuwing!!

 

Wereldwijd geldt dat de levering van de tickets pas zal gebeuren EIND juni 2012en dit om veiligheidsredenen (namaak van tickets te voorkomen). Als je dus ergens (online waarschijnlijk) EERDERtickets kunt kopen, dan is dat niet te vertrouwen, louche handel!

Tot slot

Of je moet zo'n Olympische Spelen eens in het ècht willen meemaken of je moet sportfanaat zijn. Nu al tickets bestellen voor een manifestatie die pas volgend jaar van 27 juli tot 12 augustus plaatsheeft. En de tickets zijn op naam dus je kunt ze niet door verkopen, althans volgens de bezochte websites. Dit is ook vanzelfsprekend omwille van de veiligheid. En de Britten kennende... kom je er echt niet in!

Het is ook nog eens een duur tripje: entreekaartjes, verblijf, drankjes, eten, reizen (metro), gadgets, terrasjes, fooien, commissielonen tussenpersonen... en dat allemaal aan hoogseizoenprijzen! En ook nog eens terwijl alles live op TV komt waarbij heel zeker beelden in 3D zullen zijn (meer dan bij het WK Voetbal in Zuid Afrika want dat was een leertraject).