Wat zijn Skill games

Skill games en behendigheidsspel

Skill games zijn niets meer of minder dan behendigheidsspellen en de benaming hoort deels thuis in de wereld van het (online)gokken. Alles draait daarbij om inzicht en behendigheid. Toegegeven: bij gokken spelen toeval en geluk altijd een belangrijke rol maar als je deze twee elementen zo veel mogelijk kan uitschakelen door gebruik te maken van inzicht en behendigheid... stijgen je winstkansen! Daarbij hoef je niet online te gaan, liever niet zelfs!

 

Terug van weggeweest!

Behendigheidsspelletjes kennen een rijk maar ook ouderwets verleden. Met de komst van het 'online spelen' zijn ze aan een ware hype bezig. Het gevolg laat zich raden: een gigantisch aanbod!

Voorbeelden van behendigheidsspelen

Hier volgt een opsomming van de meest populaire skill games:

  1.  Backgammon,
  2.  Rummikub,
  3. Schaak,
  4. Pool,
  5. Tetris,
  6. Woordspelletjes en
  7. Puzzels.
  • Allemaal online te spelen voor geld. Vaak in toernooivorm! Deelnemen aan zo'n torinooi doe je mits betaling van een, meestal klein, inschrijvingsbedrag. De prijzenpot variiert van EUR 100 tot, schrik niet, EUR 100.000!
  • Woordspelletjes en puzzels oplossen zijn uiteraard ook bekend van de (gewone), meestal commerciële TV stations. Deze spellen zijn al herhaaldelijk in het nieuws geweest als zijnde onbetrouwbaar en men werkt aan wetgeving om uitzending ervan (overdag) te verbieden.

Is het te leren?

Zoals met alles: oefening baart kunst! Dus hoe meer je deze spelletjes speelt, hoe beter je wordt! En daarin schuilt uiteraard het verslavende element, samen met het eventuele geldgewin!

Tip

De meeste van deze spelletjes kan je ook gewoon in gezinsverband spelen, vanuit een doos, zonder online te gaan! Dat kost niks en is nog gezellig ook! Blijf weg uit online casino's!